Forum Lagata.pl: ziny i fanziny - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

ziny i fanziny

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   lord_mcbet 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1700
  • Rejestracja Thu, 12 Oct 06

Napisano 29 October 2007 - 17:34

w tym temacie postaram sie zamieszczac recenezje ciekawych mniej ciekawych lub nie wartych nawet uwagi zinnow i fanzinow tudziez ciekawych publikacji on-line dotyczacych m&A a takze poruszajacych tematyke nipponu...
zarazem zachecam was drodzy manganiacy abyscie pomogli w tworzeniu tego tematu i dzielili sie swoimi ulobionymi pozycjami^^

mam nadzieje ze ani luk ani GMi nie uznaja tego za spam i nie wykasuja tego tematu-.-

na pierwszy ogien pojdzie fanzin youkou.. ukazuje sie on od wiosny 2005 r jednakze ostatni numer (z pazdziernika br) nosi numerek 12.. jednakze tak dlugie okresy pomiedzy poszczegolnymi numerami w pelni rekompensuje zawartosc.. bowiem wiekszosc (a w ostatnich numerach wszystkie) artykuly reprezentuja badzo wysoki poziom merytoryczny... a co w trawie piszczy.. otoz obok typowych w takich zinach recenzji M&A sporo miejsc poswiecone jest zarowno kulturze jak i historii japonii (artykul o dziweczencych majetczkach z ostatniego numeru powalil mnie na kolana).. jednak nie samymi informacjami manganiacy zyja.. youkou przedstawia takze wyjatkowo dokladny kalendarz konwentow.. a redakcja stara sie zdac z kadzego z nich chociaz krodka relacje...
zatem dla yopukou jest idealna pozycja zarowno dla poczatkujacych jak i bardziej zaawansoweancyh milosnikow M&A i goraco ja polecam..

adres zinu http://www.youkou.pl

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   lord_mcbet 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1700
  • Rejestracja Thu, 12 Oct 06

Napisano 01 November 2007 - 22:56

mam dla was kolejnego zina wartego uwagi... tym razem jest to ukazujacy sie od czerwca 2005 manga.pl(ostatni numer jest 7 z kolei).. wbrew temu co glosi nazwa nie jest on poswiecony wpleni mandze.. czytelnik znajdzie tam takze wiele artow o anime i kinie azjatyckim.. ciekawya pozycja jest dzial prezentujacy zespoly j-popowe tudziez j-rockowe..
Jako ze zawartosc merytoryczna a takze bogactwo poruszanych tematow jest raczej na poziomie srednim zatem ow zyn polecam glownie osoba ktre zaczynaja swoja przygode z M&A..
zin mozna pobrac z www.manga.pl
niestety maja pewne problemy z hostingiem zatem zostajemy automatycznie prezkierowani na ich forum... mam nadzieje ze niedlugo wszytko wroci do normy...

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Dishman 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1005
  • Rejestracja Thu, 05 Apr 07

Napisano 01 November 2007 - 23:56

Swojego czasu przeżyłem krótkie zainteresowanie anime i mangą. Kupowało się "Kawaii", oglądało Dragon Balla i anime z Polonii 1. To były czasy... . D.gif
Łajno ma to do siebie, że chce być na wierzchu. Jak się będziesz z nim bił to poczujesz różnicę

Opcje tematu:

Strona 1 z 1