Forum Lagata.pl: Satanizm - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Satanizm

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   magnus 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2033
  • Rejestracja Mon, 22 Jan 07

Napisano 14 December 2008 - 23:42

CYTAT(Miłujący prawde @ 11 minut temu)
Czasem myślę, że szkoda, że nie ma czyśćca, bo może tacy jak Ty, by się opamiętali.

Zawsze możesz zmienić religię na taką, w której będzie czyściec wink.gif Albo na taką, w której wszyscy bez wyjątku pójdą do nieba wink.gif Albo do piekła. Albo po prostu zacząć żyć.

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Miłujący prawde 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2291
  • Rejestracja Fri, 28 Dec 07

Napisano 17 December 2008 - 13:22

CYTAT(magnus @ 14.12.2008, 22:42)
Zawsze możesz zmienić religię na taką, w której będzie czyściec Albo na taką, w której wszyscy bez wyjątku pójdą do nieba Albo do piekła. Albo po prostu zacząć żyć.

Dzięki za troskę, lecz tu chodzi o Ciebie, a nie o mnie.
Ja od dawna nie mam takich dylematów. Znam prawdę i żyję jak nigdy dotąd..

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Namir 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 572
  • Rejestracja Fri, 25 Apr 08

Napisano 18 December 2008 - 15:34

CYTAT(Miłujący prawde @ 17.12.2008, 12:22) <{POST_SNAPBACK}>
żyję jak nigdy dotąd..

Z pewnością, nie śmiem wątpić. lets.gif
CYTAT
Ja wędruję tylko po ścieżkach
obdarzonych sercem, po ścieżkach,
które mogą mieć serce. Po nich wędruję,
bo przemierzyć je do końca to jedyne wyzwanie
warte podjęcia. Oto którędy wędruję i patrzę,
patrzę z zapartym tchem.
Don Juan

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Miłujący prawde 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2291

Napisano 19 December 2008 - 11:51

CYTAT(Namir @ Wczoraj, 14:34)
Z pewnością, nie śmiem wątpić

No fajnie, bo czemu miałbyś wątpić?

CYTAT(magnus @ 14.12.2008, 22:42)
Zawsze możesz zmienić religię na taką, w której będzie czyściec Albo na taką, w której wszyscy bez wyjątku pójdą do nieba Albo do piekła. Albo po prostu zacząć żyć.

Ty to masz wybór, masz tyle do zaproponowania?
Czemu nie proponujesz religii prawdziwej? Aby ratować ludziom życie?
Niemożliwe bys takiej propozycji nie miał!

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   magnus 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2033

Napisano 19 December 2008 - 12:20

CYTAT(Miłujący prawde @ 13 minut temu)
Ty to masz wybór, masz tyle do zaproponowania?
Czemu nie proponujesz religii prawdziwej? Aby ratować ludziom życie?
Niemożliwe bys takiej propozycji nie miał!

Wybór ma każdy taki sam, są tysiące religii. Każda coś tam obiecuje. Każda twierdzi, że jest tą prawdziwą - i ma na to dowody.
A ratowanie życia?? Satanizm jest chyba najbliżej tego, bo proponuje właśnie ŻYCIE zamiast mrzonek.
Ratować życie to można jak chałupa się pali, albo oddając krew.
Powiedz - jaki masz plan na uratowanie życia swojej rodziny?

Więc ty nie mówisz o ratowaniu LUDZIOM życia, bo ludzie cię nie obchodzą. Mówisz tylko o egoistycznym ratowaniu WŁASNEGO tyłka. Zwykłe tchórzostwo.
Pod tym względem świadkowie Jehowy są gorsi od satanistów, bo ci ostatni dbają o siebie i o tych, których kochają a świadek dba TYLKO o siebie.
D.gif

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Miłujący prawde 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2291

Napisano 20 December 2008 - 09:36

CYTAT(magnus @ Wczoraj, 11:20)
Powiedz - jaki masz plan na uratowanie życia swojej rodziny?

Wytrwać w prawdzie i cały czas chodzić ze swym Bogiem.

Więc ty nie mówisz o ratowaniu LUDZIOM życia, bo ludzie cię nie obchodzą. Mówisz tylko o egoistycznym ratowaniu WŁASNEGO tyłka. Zwykłe tchórzostwo.

Ja mogę jedynie pomagać i zachęcać. Dokładnie tak samo jak postepuje z Tobą.
Reszta należy do każdego indywidualnie i do Boga.
Przeciez Bóg jest Miłością, doskonałą Milością i On dokladnie wie, na co zasługuje ten i tamten czlowiek.
Ja jestem jedynie człowiekiem, ktorego Bóg posyła.
I tak naprawde nie interesuje mnie jakie bzdury na mój temat wypisujesz.
Prawda jest jedna, a ludzi miliardy.

Pod tym względem świadkowie Jehowy są gorsi od satanistów, bo ci ostatni dbają o siebie i o tych, których kochają a świadek dba TYLKO o siebie.

No widzisz!! Kompletna bzdura i kłamstwa!

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   Namir 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 572

Napisano 20 December 2008 - 12:38

CYTAT(Miłujący prawde @ 20.12.2008, 8:36) <{POST_SNAPBACK}>
Ja mogę jedynie pomagać i zachęcać. Dokładnie tak samo jak postepuje z Tobą.

Póki co mnie tylko zniechęciłeś wink.gif Popracuj nad logicznym myśleniem.

Error, "Prawd" jest conajmniej tyle ilu jest ludzi.

No widzisz!! Kompletna bzdura i kłamstwa!

Może jakiś argument?
CYTAT
patrzę z zapartym tchem.
Don Juan

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Tolduś 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4329
  • Rejestracja Tue, 26 Sep 06

Napisano 20 December 2008 - 13:55

CYTAT(Namir @ Dzisiaj, 11:38)
CYTAT(Miłujący prawde @ 20.12.2008, 8:36) *

Error, "Prawd" jest conajmniej tyle ilu jest ludzi.

Prawda jest jak dupa, kazdy ma swoja
Are you ready for a zombie attack ?
Dołączona grafika
spiewnik kibica

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   zemglona 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21
  • Rejestracja Wed, 31 Dec 09

Napisano 31 December 2008 - 23:33

Jeśli chodzi o stanizm to dostaje totalnego obłędu. Bładze co chwila i z każdą minutą słyszę coraz to donośniejsze głosy namawiające mnie do tego by stać się satanistą. Wiem, że to może i wydawać się dziwne i zarazem głupie, ale czasami slyszę nawoływania albo widzę rzeczy, których widzieć nie powinnam. Mam sny w których jestem satanistą. Może to i dziwnie zabrzmi ale wydaje mi się jakby szatan mnie do siebie wolał. Ale nie jest to w formie zachęcania lecz bardziej w formie takiego krzyku na calą ludzkosć. Tak jakby żalił się mi, że tyle milionów ludzi przestaje w niego wierzyć i jakby kończyly sie jego lata. Pewnie więkrzosć by nazwała to opętaniem, ale prócz nawoływań, przewidzen i snów nic się nie dzieje. Wszystko jest niby zwyczajnie. Nie wiem tylko czemu zaczełam ostatnimi czasy lunatykować. Nigdy mi się to nie działo. A najgorsze, że śni mi się to co chyba dzieje się naprawde. Mam na myśli, że to co dzieje się podczas lunatykowania mi się śni w tym samym momencie kiedy lunatykuje. Nawet raz zdarzyło mi się śnić, że byłam na czarnej mszy. Wszystko widziałam tak dokładnie jakby dzialo się to naprawde. Na dodatek siostra powiedziała mi, że lunatykowałam. W dodatku we śnie się skaleczyłam w palec, a rano widać było w tym samym miejscu skaleczenie. Czy to nie jest przypadek?...
Odnosze wrażenie, że szatan chcę się mną posłużyć w celach nawrócenia ludzi. Mam wrażenie, że nie zapisałam się do tego forum nie z własnej woli, tylko z woli szatana. Nie wiem co robić, ale wydaje mi się, że jeśli się od szatana odwróce to wyjde na tym źle. I choć często w myślach próbuje ,,odepchnać" słownie szatana to tym bardziej czuje coś w stylu powołania wobec niego. Sama nie wiem. Liczę na waszą odp. na posta. Może wy będziecie umieli to wszystko co napisałam jakoś sensownie zinterpretować i ewentualnie jakoś doradzić czy co. Bo ja już sama nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim.

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10320
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 01 January 2009 - 04:13

CYTAT(zemglona @ Wczoraj, 22:33)
Może wy będziecie umieli to wszystko co napisałam jakoś sensownie zinterpretować i ewentualnie jakoś doradzić czy co. Bo ja już sama nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim.

Ja wiem, co o tym myśleć - idź do lekarza.
Zupełnie serio, to co myślisz i słyszysz nie jest niczym niezwykłym i nie ma nic wspólnego z szatanem i jego działaniami. Gwarantuję Ci z miejsca mrugato2.gif

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Namir 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 572

Napisano 01 January 2009 - 17:51

CYTAT(zemglona @ 31.12.2008, 22:33) <{POST_SNAPBACK}>
Odnosze wrażenie, że szatan chcę się mną posłużyć w celach nawrócenia ludzi. Mam wrażenie, że nie zapisałam się do tego forum nie z własnej woli, tylko z woli szatana. Nie wiem co robić, ale wydaje mi się, że jeśli się od szatana odwróce to wyjde na tym źle. I choć często w myślach próbuje ,,odepchnać" słownie szatana to tym bardziej czuje coś w stylu powołania wobec niego. Sama nie wiem. Liczę na waszą odp. na posta. Może wy będziecie umieli to wszystko co napisałam jakoś sensownie zinterpretować i ewentualnie jakoś doradzić czy co. Bo ja już sama nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim.

Moim zdaniem to zwykły stan lękowy. Domyślam się, że od dłuższego czasu otoczenie wciska Ci bzdury dotyczące opętań oraz Wielkiego, Złego i Mrocznego Władcy 4_6_100.gif , który jeno czeka za rogiem, żeby zaraz Cię ucapić i skazać na potępienie wieczne. To jeden z negatywnych skutków prania mózgu przez różnorakie religie i sekty. Radziłbym nabrać nieco dystansu do świata, bo w przeciwnym wypadku może się to skończyć nieciekawie.
Swoją drogą, post wygląda mi na prowokację...

Użytkownik Namir edytował ten post 01 January 2009 - 17:51

CYTAT
patrzę z zapartym tchem.
Don Juan

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   zemglona 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21

Napisano 01 January 2009 - 18:26

To nie jest żadna prowokacja. I zastanawiałam się nad lekarzem, ale doszlam do wniosku, że jest mi on niepotrzebny. Ale jednak mam wrażenie, że nie jest to normalne, że słysze glosy typu szem ha- meforasz czy też krzyki. Nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie, że jest to skutek wywoływania duchów. Kiedyś wywoływałam z siostrą i z koleżanką duchy. I chyba się udało ducha wywolać, bo świeczka się zgasiła i książka się otworzyła. Tylko cały sęk tego jest taki, że po wywoływaniu nie czułam się normalnie. To miało być wywoływanie takie dla zabawy. A wyszło z tego coś strasznego bo gdy tylko zaprzestaliśmy wywoływać duchy to czułam co chwila jak ktoś łapie mnie za ramie i wypowiada słowa szem ha- meforasz. Wtedy nie wiedziałam co te słowa oznaczają. Teraz wiem tylko tyle, że te słowa to mają znaczyć coś w stylu chwała szatanowi. Od tamtej pory ciagle co jakis czas slysze te głosy. A co do tego, że ludzie nagadali mi głupot o tym, że tego nie wolno, albo tamtego to czasem jak spotykam kogoś z takich osób np. księdza to te glosy się pojawiają z więkrzym natęzeniem. Znowóż gdy jestem w kościele też słysze te głosy, ale ogólnie nic takiego się ze mną nie dzieje. I jeszcze coś powiem jeżeli chodzi o osoby prawiące kazania na temat sekt itd. to znam pewną dosyć znana z tego osobę. Jest nią Ryszard Nowak. Być może, że o nim słyszeliście. Znam go, bo pracuje razem z moją mamą. Nienawidze tego człowieka. Moja mama też. Raz podszedł do mojej mamy powiedzieć jej, że ja i moja siostra to satanistki. Moja mama spytala się go dlaczego. Na to on, że dlatego, że słuchamy metalu i, że siostra chodzi zawsze ubrana na czarno. Mama się tak wkurzyła. Ten jej jeszcze zaczoł gadać o tym, że dzieci nie potrafi wychować a sam dzieci nie ma. Wyprowadził mame totalnie z równowagi. To chory człowiek. I niby on mówi o stanistach i o sektach a sam co on wyprawia. Kobitki se codziennie do domu przynosi i wogole. Na dodatek podobno u nas mówili, że jest pedofilem i że podobno miał zatajoną w tej sprawie sprawe sądową. Ale go uniewinnili. Mieszka ten debil sobie w naszym mieście i ma wszytko gdzieś. Tylko krytykuje i krytykuje. Kiedy go widze to mam wręcz ochote go zabić. Masakryczny człowiek. Autor listy satanistycznych zespołow. To on podał do sądu wokaliste Behemota. Ten człowiek to zaslużył na dożywotnie tortury.

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   magnus 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2033

Napisano 01 January 2009 - 21:43

Bujna wyobraźnia i tyle smile.gif

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   zemglona 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21

Napisano 01 January 2009 - 22:27

Możesz wierzyć lub nie ale ja nie zmyślam. Akurat w bujnej wyobraźni kiepska jestem.

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Patriarcha
  • Wyświetl galerię
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 12487
  • Rejestracja Wed, 26 Jul 06

Napisano 01 January 2009 - 22:56

CYTAT(zemglona @ Dzisiaj, 17:26)
i. Nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie, że jest to skutek wywoływania duchów. Kiedyś wywoływałam z siostrą i z koleżanką duchy

no i wszystko jasne jestes opętana teraz to juz sie tylko bój bedzie jeszcze gorzej wacko.gif
W Żyłach Szlachetna Krew W Sercu Poznański Lech !!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10320
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 02 January 2009 - 01:28

CYTAT(zemglona @ Wczoraj, 17:26)
Na dodatek podobno u nas mówili, że jest pedofilem i że podobno miał zatajoną w tej sprawie sprawe sądową.

Za to u mnie mówili podobno, że wyznawcy szatana łażą po necie i wciskają kit cool.gif

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   Namir 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 572

Napisano 02 January 2009 - 09:35

CYTAT(zemglona @ 1.01.2009, 17:26) <{POST_SNAPBACK}>
Nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie, że jest to skutek wywoływania duchów.

W takim razie najlepiej byłoby zgłosić się do egzorcysty - chociażby katolickiego. Taki zabieg może pomóc w dwóch przypadkach. Kiedy "choroba" ma podłoże ezoteryczne (o ile takowe istnieje) lub też psychologiczne (tak jak pisali wyżej koledzy). Wg mnie nie zaszkodzi spróbować - chyba że domniemany egzorcysta zechce uszczuplić Twoją kiesę. Wtedy warto się zastanowić.
CYTAT
patrzę z zapartym tchem.
Don Juan

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17128
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 02 January 2009 - 13:11

CYTAT(zemglona @ Wczoraj, 17:26)
mam wrażenie, że nie jest to normalne, że słysze glosy typu szem ha- meforasz czy też krzyki. Nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie, że jest to skutek wywoływania duchów. Kiedyś wywoływałam z siostrą i z koleżanką duchy. I chyba się udało ducha wywolać, bo świeczka się zgasiła i książka się otworzyła. Tylko cały sęk tego jest taki, że po wywoływaniu nie czułam się normalnie. To miało być wywoływanie takie dla zabawy.

Jesli to co piszesz nie jest prowokacją to znalazlam cos dla Ciebie. Przeczytaj wywiad z Wandą Prątnicką, świecką egzorcystką...

CYTAT
Taniec na cienkiej linie

Zdaniem Wandy Prątnickiej, psychoterapeutki i egzorcystki, autorki książki "Opętani przez duchy - Egzorcyzmy w XXI stuleciu" każdy seans w bliższej lub dalszej przyszłości prowadzi do pomieszania zmysłów lub opętania. Dlaczego?

- Jest jak zabawa z ogniem w stogu siana - komentuje Prątnicka i dodaje: - Jeden seans się uda, a po którymś razie z rzędu nie umiemy się pozbierać. Czasami do końca życia. Dotyczy to nawet osób profesjonalnie zajmujących się wywoływaniem duchów. Nie mówię tu oczywiście o okazjonalnym wywoływaniu duchów dla zabawy, które prawie zawsze kończy się koszmarem.

Prątnicka, jak twierdzi, zajmuje się uwalnianiem ludzi od duchów, które wtargnęły w ich życie po tego typu praktykach. Jest jednym z tzw. świeckich egzorcystów. Nigdy nie kontaktuje się bezpośrednio z opętaną osobą, jak sama mówi, ze względu na swoje bezpieczeństwo. Wszystkie egzorcyzmy odprawia na odległość.

- Wiele osób biorących udział w seansach narzeka, że w ogóle nie nawiązało z duchami żadnego kontaktu, wydaje im się, że seans się nie udał. Już wkrótce jednak zaczynają się dziwnie czuć, pojawiają się u nich wcześniej nieznane emocje i myśli. Wszystko zaczyna się im walić na głowę, zdrowie szwankować - opowiada egzorcystka. - Ofiar wciąż przybywa. Do mnie zgłosiło się podczas 30-letniej praktyki ponad 30 tys. osób.
Realne niebezpieczeństwo

Jakie mogą być skutki wywoływania duchów?
Nasi rozmówcy twierdzą, że żałosne. Od zupełnie lekkich, prawie niezauważalnych zaburzeń emocjonalnych, poprzez różnego stopnia depresje, obsesje, aż po ciężkie choroby psychiczne czy fizyczne, prowadzące nawet do śmierci. (...)

Zacytowalam tylko fragment , proponuje przeczytac calą rozmowę.

Zródlo... http://www.egzorcysta.pl/egzorcysta.html

Użytkownik magia edytował ten post 02 January 2009 - 13:14

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   Kriss 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 551
  • Rejestracja Mon, 29 Dec 09

Napisano 02 January 2009 - 15:20

Ja jednak doradzałabym terapeutę, siła autosugestii jest bardzo potężna, nawet stygmaty sobie tak można wyhodować.

Co do satanizmu... skoro chodzi o filozofię łamania zasad, buntu i wolności, to dlaczego la Vey, a nie de Sade?

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   zemglona 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21

Napisano 02 January 2009 - 21:56

Oj ja do egzorcysty nigdy nie pujde. A już napewno nie do księdza egzorcysty. Bo nienawidze księży i wogóle chrześcijaństwa. Wystarczy, że z babką od reli się mecze. I to ona powinna iść do egzorcysty bo jej każde słowo wypowiedziane jest w taki sposób jakby jakiejś normalnie ekstazy doznała albo była już wniebowzięta. I się jeszcze dziwi czemu ja tyle o piśmie świętym wiem. Mówi, że ja musiałam dużo czytać pisma w domu. Z ostatniego sprawdzianu dała mi 6 bo uznała, że moje wypowiedzi i spostrzerzenia są bardzo trafne i inteligentne, ale dodała też, że nie tak inteligentne jak jej. Bo ona uważa, że pod względem pisma i wgóle religii to jest najleprza. Ale mniejsza oto. W każdym bądź razie nie wiem czemu, ale czuję kiedy ja widze, że z nią jest coś nie tak. Najpierw zauwarzyłam, że ona bardzo unika tematów o szatanie i o złu. A kiedy ktoś z klasy poruszy ten temat to ona wydaje mi się tym wszystkim rozbawiona. Drugą rzeczą, która mnie w niej poruszyła to fakt, że w jej klasie są takie dwie tablice na których są wywieszane różne rzeczy. I tam kiedyś ktoś kredka czy czyms napisał 666. I ona nic z tym nie zrobiła. Nawet jak coś chce wywieszać na tamtych tablicach to zawsze nie przyczepia nic w to miejsce gdzie te szóstki są. Zauwarzyłam też jeszcze rzecz, że często gada coś pod nosem. I co ruszyło mnie najbardziej to, to że raz powiedziała do mnie, że ja dzięki czynom dam ludziom prawdziwego Boga. Te słowa mnie ruszyły ponieważ słyszałam je już wcześniej. A słyszałam je w trakcie wywoływania duchów. I te słowa do dziś mnie zastanawiają. I zastanawia mnie dlaczego zostały też wypowiedziane przez nią. Ale dziwi mnie też jedno. Bo skoro niby ja jestem opętana to niby przez jakiego ducha skoro myśmy wywoływały z tego co pamiętam autora tej książki która się otworzyła, czyli Bolesława Prusa. Chyba. Albo B. Prusa albo Sienkiewicza. Nie pamiętam. W każdym bądź razie to wywoływanie było tylko dla żartów. Pamietam jeszcze, jak siostra z koleżanką mówiły bym w trakcie miała oczy zamknięte a ja przez cały czas miałam oczy lekko otwarte. I może i źle zrobiłam, że miałam otwarte. Bo kiedy je miałam otwarte to nie wiem czemu ale zrobiło mi się tak gorąco, że okno otworzyłam i usiadłam spowrotem. Ale gdy świeczka się zgasiła powiedziałam, że trzeba zamknąć okno. To one zdziwione do mnie mówią, że okno cały czas jest zamknięte. Ja spojrzałam i aż nie mogłam uwierzyć. Okno było zamknięte. Jeszcze mi powiedzialy, że mi machały przed oczyma bo tak się jakoś zamyśliłam. I się śmiały ze mnie., bo ja te wywoływanie wziełam na poważnie i wogoóle. Jeszcze się śmiały bo ja wtedy podobno miałam cały czas oczy zamknięte a one nie. Powiedziały, że specjalnie wywoływanie duchów zrobiły by sprawdzić czy się boje. I nie wiem bo mi się wydawało, że miałam otwarte oczy. Albo one sobie jaja robiły albo tak rzeczywiście było jak one mówiły. Nie wiem.

Opcje tematu:

• (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4