Forum Lagata.pl: Biura podróży a własna innwencja:) - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Biura podróży a własna innwencja:)

#21 Gość_sklave_*

• Grupa Goście

Napisano 14 May 2011 - 22:16

Ja tez stawiam na wlasną inwencję. Plecak na ramiona, kosturek w ręke i przed siebie :)
ewentualnie rowerek...Aaa i mapa.Koniecznie nie zapomnic!
Nic nie daje mi takiego wypoczynku i radości jak takie wyprawy...
W sierpniu najprawdopodobniej 2 tyg Alpy Szwajcarskie.

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Redsika 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 78
  • Rejestracja Fri, 19 Dec 08

Napisano 26 June 2011 - 13:06

Własne samodzielne podróżowanie napewno wiąże się z większą adrenaliną, większą swobodą bo wszystko planujemy sami. Ale z drugiej strony nie zawsze sami mamy możliwość zwiedzenia tego co z dobrym biurem podróży możemy zobaczyć.
Myślę że zarówno jedna opcja jak i druga jest dobra. Ja w tym roku chciałabym wybrać się na wczasy z Itaką. może się uda... czyham cały czas na last minute. z doświadczenia wielu osób wiem, że można naprawdę ustrzelić niezłe wczasy w fajnej cenie.

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Soldier 

• Antyteista
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 2461
  • Rejestracja Sun, 22 May 11

Napisano 27 June 2011 - 19:48

Własna inwencja = swoboda + oszczędności
Oszczędności = lepsze wakacje

Wakacje z biurem podróży = wydatki
Czytasz biblię, wierzysz w Boga. Czytasz Harrego Pottera, wierzysz w ogry ?

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Viglarz 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 6
  • Rejestracja Tue, 24 May 11

Napisano 11 July 2011 - 21:30

Soldier, wyznaję podobne zasady :)

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Redsika 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 78

Napisano 23 July 2011 - 13:36

Wyświetl postUżytkownik Soldier dnia 27 June 2011 - 19:48 napisał

Własna inwencja = swoboda + oszczędności
Oszczędności = lepsze wakacje

Wakacje z biurem podróży = wydatki

Patrząc na ofertę last minute... nie podejrzewam, aby udało się wyjechać w wiele zakątków świata w tak atrakcyjnej cenie.

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Tuśka 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 50

Napisano 27 July 2011 - 19:27

Ja też jest za last minute i za Itaką. Zanim się zdecydowałam na to w jakim biurze bede szukac zrobilam rozeznanie wsrod znajomych i szukalam podsumowania wyboru biur podróży w zeszłe wakacje.

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   wesoly-witek 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21
  • Rejestracja Mon, 12 Sep 11

Napisano 21 September 2011 - 12:48

Wyświetl postUżytkownik Tuśka dnia 27 July 2011 - 19:27 napisał

Ja też jest za last minute i za Itaką. Zanim się zdecydowałam na to w jakim biurze bede szukac zrobilam rozeznanie wsrod znajomych i szukalam podsumowania wyboru biur podróży w zeszłe wakacje.

a ja polecam własną inwencję! jeśli coś nie wypali, to tylko twoja wina i nie musisz się na nikogo złościć, tylko na siebie. poza tym unikasz tłumów turystów. zazwyczaj na zorganizowanych wczasach natykasz się na wielu pajaców...

ja lubię wynająć prywatny apartament, na przykład na weekend w Amsterdamie.

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   MatyldaS 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 14
  • Rejestracja Thu, 20 Oct 11

Napisano 25 October 2011 - 11:57

Ja też stawiam na własną inwencję. Często biura podróży naliczają zbyt dużą marżę. wole te pieniądze przeznaczyć na pamiątki z wycieczki czy dobre lokalne jedzenie na wczasach :)

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   xwar 

• Widurr
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 192
  • Rejestracja Thu, 10 Nov 11

Napisano 13 November 2011 - 00:18

Ja jestem za własną inwencją, ponieważ wyjazdy z biur wiąża się z pewnym planem, a to wg mnie zabija ducha przygody. Teraz są wielkie możliwości w rezerwowaniu hoteli, kupowaniu biletów. Trzeba tylko mieć pomysł i odwage by go zrealizować.

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Patrycha 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 23
  • Rejestracja Tue, 29 Nov 11

Napisano 29 November 2011 - 13:01

U nas zawsze spontan, pakujemy się i jedziemy, po drodze ustalamy dokąd i szukamy kwater takie wyjazdy są najlepsze. Nie mówię, że wcale nie organizujemy wyjazdu ale często upatrujemy sobie 2-3 miejscowości i wokół tego szukamy.

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   werissa 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 61
  • Rejestracja Mon, 05 Sep 11

Napisano 20 December 2011 - 17:48

Raz byłam na wyjeździe z biurem podrózy, w Turcji, bo tutaj łatwiej komuś powierzyć oraganizację takie wyjazdu. Choć wycieczki fakultatywne już sobie sami organizowaliśmy :P A wszelkie inne wyjazdy w Europie - tylko na własną rękę!

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   AtaBe 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 33
  • Rejestracja Tue, 31 May 11

Napisano 27 December 2011 - 20:30

Ja też stawiam na wyjazdy organizowane przez biuro podróży. Z moim pechem samodzielnie organizowana wyprawa byłaby katastrofą rodem z czarnej komedii.. Dlatego wolę kupić gotową wycieczkę i na wszelki wypadek ją ubezpieczyć. Wspomniane ofert last minute przeglądam regularnie i podobnie jak koleżanka chętnie celuję w Itakę, bo.. mam ją już sprawdzoną po prostu.

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Frezja 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 33
  • Rejestracja Mon, 06 Sep 10

Napisano 28 December 2011 - 18:47

Wyświetl postUżytkownik AtaBe dnia 27 December 2011 - 20:30 napisał

Wspomniane ofert last minute przeglądam regularnie i podobnie jak koleżanka chętnie celuję w Itakę, bo.. mam ją już sprawdzoną po prostu.

u mnie podobnie. Samodzielnie inicjuję wyjazdy weekendowe do kraju, wtedy hulaj dusza :)

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   yaska 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 19
  • Rejestracja Wed, 07 Apr 10

Napisano 28 March 2012 - 12:39

Kiedy miałam czas na planowanie i ogarnianie wakacji to wszytsko robiłam sama, teraz już mi czasu brakuje, na głowie mam dom, rodzinę, pracę, więc wolę zdać się na sprawdzone biuro podróży i pojechać na gotowe, wtedy na prawdę odpoczywam i niczym się nie martwię. W tym roku chyba u nich coś wybierzemy: http://unitytravel.pl/

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   nochala 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21
  • Rejestracja Thu, 12 Jan 12

Napisano 30 March 2012 - 10:58

Tym bardziej, że oni oferują kompleksową obsługę, więc nie będziesz musiała się o nic martwić. No może o to żeby jakiś super strój bikini sobie kupić :)

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4829
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 31 March 2012 - 16:04

Zjezdziłem 3/4 Europy i ani razu nie korzystałem z ofert biur, wolę sobie sam wszystko załatwić, zobaczyć to co chcę tyle czasu ile chcę itd,ale jak ktoś ma 2 lewe ręce i na dodatek włada tylko Polskim to pewnie bedzie wolał skorzystać z biura i mieć podane....dla mnie coś takiego to nie wypoczynek, wolę sam wybierać zabytki czy imprezy które chcę zobaczyć.
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   nochala 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21
  • Rejestracja Thu, 12 Jan 12

Napisano 07 April 2012 - 21:57

Z jednej strony masz rację, ale jakoś nie jestem przekonana do samodzielnych podróży. Nawet nie chodzi o to, że ma się dwie lewe ręce czy iloma językami włada. Wycieczka samodzielna to jest sprawa do głębszego przemyślenia, zaplanowania, nie ma zbytnio miesca na zmyłkę, przynajmniej jak się ma małe dziecko, czyli noclegi itp. a pracując i wychowując maleńkie dziecko po prostu nie ma się na to czasu. Dlatego wolę skorzystać z usług sprawdzonego biura podróży.

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4829

Napisano 08 April 2012 - 16:50

Wyświetl postUżytkownik nochala dnia 07 April 2012 - 21:57 napisał

Z jednej strony masz rację, ale jakoś nie jestem przekonana do samodzielnych podróży. Nawet nie chodzi o to, że ma się dwie lewe ręce czy iloma językami włada. Wycieczka samodzielna to jest sprawa do głębszego przemyślenia, zaplanowania, nie ma zbytnio miesca na zmyłkę, przynajmniej jak się ma małe dziecko, czyli noclegi itp. a pracując i wychowując maleńkie dziecko po prostu nie ma się na to czasu. Dlatego wolę skorzystać z usług sprawdzonego biura podróży.

No tak z małym dzieckiem to inna bajka ale mysle że z małym dzieckiem to do wszystkiego trzeba inaczej podejść :scratchchin:

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   yaska 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 19
  • Rejestracja Wed, 07 Apr 10

Napisano 13 April 2012 - 13:29

Kiedyś ludzie w ogóle lub prawie w ogóle z dziećmi nie podróżowali, teraz wszystko się zmienia i na szczęście biura podróży wychodza temu na przeciw i maja tez specjalne oferty dla podrózujących z dziećmi. Animacje w hotelach, przedszkola, place zabaw itd. Można sobie z powodzeniem pod tym kątem dobrać ofertę.

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4829

Napisano 13 April 2012 - 23:22

Wyświetl postUżytkownik yaska dnia 13 April 2012 - 13:29 napisał

Kiedyś ludzie w ogóle lub prawie w ogóle z dziećmi nie podróżowali, teraz wszystko się zmienia i na szczęście biura podróży wychodza temu na przeciw i maja tez specjalne oferty dla podrózujących z dziećmi. Animacje w hotelach, przedszkola, place zabaw itd. Można sobie z powodzeniem pod tym kątem dobrać ofertę.

Jak ludzie chcą odpoczać to nie jadą z dziecmi tylko zostawiają je u dziadków, wtedy można mówić o wypoczynku a nie zostawiać dzieci jakimś animatorom i sie zastanawiac czy nie pilnuja pociech po pijaku itd :diablo: ,pozatym animatorzy i jakies zabawy dla dzieci są zwykle na wycieczkach takich oblatanych, Turcja, Grecja, Włochy,Egipt a nie każdy chce jechać gdzieś gdzie jest banda rodaków, coraz wiecej moich znajomych obiera takie kierunki wyjazdów jak Krym,Syria,Mongolia w takich miejscach nie uswiadczysz animatorów bo w takie miejsca najlepiej sie jedzie samemu, na miejscu wynajmuje aoto lub zwierzeta z przewodnikiem i zwiedza co chce i kiedy chce:) Osobiscie zjezdziłem z pół europy i nigdy nie korzystałem z wycieczek zawsze sam jechałem, kołowałem nocleg itd:)To dopiero frajda :letssin:

Opcje tematu:

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3