Forum Lagata.pl: Biura podróży a własna innwencja:) - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Biura podróży a własna innwencja:)

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   wokes 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 9
  • Rejestracja Sun, 08 Jun 08

Napisano 08 June 2008 - 13:08

Witam:)
Niedługo wakacje, czas podróży i beztroski (pewnie się wszyscy cieszą, bo ja tak). Mam takie za pytanko jak organizujecie wakacyjne wyjazdy. Czy polegacie na biurze podroży i wybieracie gotową oferte czy też sami szukacie, np. przez internet. cool.gif

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 08 June 2008 - 16:03

Sami, przez internet. Jeszcze się nie zawiodłam i zawsze wracam zadowolona.
Chociaż moi znajomi ostatnio byli w Hiszpanii, za pośrednictwem biura ( zawsze to wygodniej), cenowo wyszło ich podobnie jak u mnie na własną rękę.

Weź pod uwagę gdzie chcesz się wybrać, bo to ma też duże znaczenie.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 08 June 2008 - 16:10

ja tez zawsze sam - wsiadamy w samochod i przed siebie - zawsze zupelnie w ciemno smile.gif - chociaz w tym roku chcialbym poprostu sie gdzies uwalic na 2 tygodnie i miec wszystko gdzies, wiec moze pierwszy raz w zyciu cos zorganizowanego wybierzemy
Dołączona grafika

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   marshall 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2764
  • Rejestracja Mon, 09 Oct 06

Napisano 08 June 2008 - 18:26

Zawsze prowizorka smile.gif
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   karina78 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 15

Napisano 08 June 2008 - 20:10

My z mężem od 3 lat planowaliśmy wakacje z biurem podróży i nie pojechaliśmy ani razu!:( Bo zawsze zdarzały się jakieś wypadki losowe, które nam to uniemożliwiały. Dlatego postanowiliśmy, że w tym roku nie planujemy, a polecimy. Nawet w ostatniej chwili kupimy bilety za pośrednictwem jakiegoś portalu z tanimi lotami i wszystko spontanicznie:) Nie chcemy niczego planować 2 miesiące przed...

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 08 June 2008 - 20:24

ja tez nie lubie planowac smile.gif

tez czycham na jakies okazje
Dołączona grafika

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   wokes 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 9

Napisano 09 June 2008 - 16:36

CYTAT(Lukas_79 @ 8.06.2008, 16:10) <{POST_SNAPBACK}>
ja tez zawsze sam - wsiadamy w samochod i przed siebie - zawsze zupelnie w ciemno smile.gif

a gdzie tak pędzisz tą swoją bryką?? Czy sś to tylko wakacje w obrębie Polski czy też zwiedzasz inne kraje europejskie??smile.gif

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 09 June 2008 - 23:54

CYTAT(karina78 @ Wczoraj, 19:10)
Nawet w ostatniej chwili kupimy bilety za pośrednictwem jakiegoś portalu z tanimi lotami i wszystko spontanicznie:) Nie chcemy niczego planować 2 miesiące przed...

karina78, jeżeli planujecie wyjazd za granice i nie chcecie planować niczego wcześniej, to lepiej żebyście skorzystali z last minute. Naprawę czasami są świetne oferty.
Czasami jest tak, że np. depozyt za mieszkanie trzeba zapłacić miesiąc przed przyjazdem. Ja ostatnio musiałam zapłacić aż trzy miesiące wcześnie, a resztę dopłacić miesiąc przed. Dlatego tak na ślepo, to troszkę szaleństwo. Chyba że poza sezonem. Oczywiście pisze pod kontem wyjazdów zagranicznych.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   wokes 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 9

Napisano 13 June 2008 - 22:41

Tym ofertom last minute to ja jakoś niewierze za bardzo. jakoś mi się źle kojarzą ;(

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   czessio 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 60
  • Rejestracja Thu, 10 Jan 08

Napisano 18 June 2008 - 01:11

no ale nie planowanie niczego jest hmm nieekonomiczne, co z tego ze sa tanie linie, skoro kupywanie na nich biletów na dzien przed jest mega nieoplacalne, to najlepiej zamawiac na miesiac, czy dwa wczesniej, ale wtedy ginie spontanicznosc... chyba ze naprawde w ostatnej chwili juz na lotnisku, moga byc jakies promocje bo miejsca nie wykorzstane zostaly,ale moze tez takowych nie byc i wtedy noc na lotnisku

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   karina78 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 15

Napisano 18 June 2008 - 11:37

CYTAT(netha @ 9.06.2008, 23:54) <{POST_SNAPBACK}>
karina78, jeżeli planujecie wyjazd za granice i nie chcecie planować niczego wcześniej, to lepiej żebyście skorzystali z last minute. Naprawę czasami są świetne oferty.
Czasami jest tak, że np. depozyt za mieszkanie trzeba zapłacić miesiąc przed przyjazdem. Ja ostatnio musiałam zapłacić aż trzy miesiące wcześnie, a resztę dopłacić miesiąc przed. Dlatego tak na ślepo, to troszkę szaleństwo. Chyba że poza sezonem. Oczywiście pisze pod kontem wyjazdów zagranicznych.

O widzisz, tego nie brałam pod uwagę... Dziękuję za cenną wskazówkęsmile.gif Muszę to faktycznie dobrze przemyśleć.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   kwiatekx 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 24
  • Rejestracja Thu, 20 Mar 08

Napisano 20 November 2008 - 12:30

Jestem organizatorem wyjazdów (studenkich), więc może moja wypowiedź nie będzie jakaś wyjątkowo obiektywna, ale.

Zanim zacząłem bawić się w ogranizację wyjazdów jeździłem na kolonie, obozy - było fajnie. Jak nadeszła upragniona 18-ka zaczęliśmy ze znajomymi sami podróżować. Na początku było super, zbieraliśmy ekipę, szukaliśmy noclegu i w drogę. Wolność, robiło się co chciało. Niestety dosyć szybko mieliśmy problemy tego typu, że zbieraliśmy np. 10 osób na wyjazd, wynajmowaliśmy domek, poczym rezygnowało nam kilka osób. Efekt był taki, że nagle trzeba było płacić więcej, ekipa się wykruszała, brakowało transportu, itp. Dodatkowo na miejscu trzeba było zająć się wielona rzeczami organizacyjnymi a nie skupiać tylko na wypoczynku.

Na studiach zabrałem się kilka razy jako uczestnik na wyjazd zorganizowany ze znajomymi. Powiem Wam, że dla mnie miało to niesamowity plus, że 1) bierzemy znajomych tyle ile chcemy, nie martwimy się, że ktoś zrezygnuje 2) na miejscu są również osoby w naszym wieku 3) organizator troszczy się o całą część organizacyjną wyjazdu 4) jest z kim imprezować, potańczyć na imprezach, itp. Bal sylwestrowy w gronie tylko uczestników wyjazdu. Jak dla mnie jest to chyba najlepsza opcja żeby pojechać z jakąś większą grupą osób.

Ale oczywiście wszystko ma swoje plusy i minusy. Teraz też czasami organizuje coś na własną ręke smile.gif

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   kamilka 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 35
  • Rejestracja Wed, 17 Dec 08

Napisano 30 July 2009 - 09:31

Moim zdaniem lepiej wybrać się z biurem podróży, cenowo wychodzi podobnie, a masz ten komfort, że za ciebie wiele rzeczy załatwią (rezerwacja biletów i pokoju w hotelu, wszelkie ubezpieczenia, wizy, opieka rezydenta itp.) Jestem zwolenniczką ofert last minute, Itaka zawsze ma jakieś ciekawe oferty i kierunki. Zastanawiam się mocno nad Kenią, fascynują mnie czarne lądy Afryki.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   żanetta 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 28
  • Rejestracja Wed, 17 Dec 08

Napisano 09 November 2009 - 14:49

Patrząc z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że rzeczywiście na duży plus zasługują wyjazdy organizowane przez bp, zero formalności z naszej strony za to maksimum zadowolenia. Sam proces pakownia jest już tylko czystą przyjemnością, później wystarczy jedynie stawić się z walizkami na lotnisku i czekać na lot do miejsca gdzie wszystko jest gotowe na nasz urlop

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   marianna 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 6
  • Rejestracja Fri, 14 May 10

Napisano 15 May 2010 - 00:00

Ja też uważam, że biura podróży są po prostu wygodniejsze. No i często też dużo tańsze. W tym roku wybieram się na wakacje z www.lotwbalona.pl , bo mają rewelacyjne zniżki na wyjazdy z dziećmi, a i dla dorosłych ceny są bardzo atrakcyjne.

Użytkownik magia edytował ten post 15 May 2010 - 14:06

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   marianna 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 6
  • Rejestracja Fri, 14 May 10

Napisano 15 May 2010 - 14:26

A ja i tak napiszę, że w tym roku jeadę z takim buirem, OBłOK tongue.gif Bo jestem w niebo wzięta, że udało mi się znaleźć taką perełkę czyt. wycieczkę. Dzięki temu będę mogła na miejscu bardzo dużo zwiedzać, na co być może nie było by nas stać gdybyśmy mieli zapłacić tyle co w innych biurach albo gdybyśmy mieli organizować wyjazd sami.

Użytkownik magia edytował ten post 15 May 2010 - 14:40

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   wszedzietakisam 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 15
  • Rejestracja Sun, 23 Aug 09

Napisano 15 May 2010 - 15:12

Też jestem za własną inicjatywą, czyli w samochód i przed siebie.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzysiek3miasto 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 4
  • Rejestracja Wed, 19 May 10

Napisano 21 May 2010 - 17:50

Zależy gdzie chcemy się udac na wakacje. Jeżeli naszym celem jest lezenie plackiem na plaży i picie drinków to polecam wakacje z biurem podróży. Wiadomo że kierunki Egipt czy Turcja organizowane indywidualnie są po prostu nieopłacalne (sam przelot kosztuje dośc drogo). Natomiast jeżeli chodzi o Europę to są dwie opcje: indywidualnie lub półindywidualnie.
Wiadomo obecnie z polskich lotnisk mamy wiele ciekawych połączen i wiedząc wczesniej kiedy chcemy się udac na wakacje mozemy sobie dosc fajnie i tanio "skroic" wakacje w wielu fajnych miejscach w Europie. Do tego mamy swobodę programową. Sami ustalamy co chcemy zwiedzic.
Natomiast co się tyczy "półindyidualnych" to opcja dla osób zmotoryzowanych i najlepiej w większych grupach. można dostac za niewielkie pieniądze apartamenty czy domki np. nad Adriatykiem w okolicahc Wenecji czy na Costa Brava. Wtedy pakowac walizki w auto i ruszac.

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesio 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21
  • Rejestracja Thu, 23 Jul 09

Napisano 13 December 2010 - 13:19

Ja od kilku dobrych już lat sam organizuje sobie wszelkiego typu wyjazdy, tak dalekie jak i bliskie. Plusy tego rozwiązania przeważają znacząco. Noclegi wynajduję zazwyczaj u ludzi "użyczających" przez Internet, a na przelotu na moją kieszeń czatuję tutaj: http://www.tanie-latanie.net/

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Laia 

• l'ombra del vent
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 516
  • Rejestracja Mon, 02 May 11

Napisano 04 May 2011 - 01:24

Ja również stawiam na wyjazdy na własną rękę, głównie dlatego, że zwiedzam co chcę i kiedy chcę. Jeśli mam ochote przez kilka dni leżeć plackiem to leżę, jeśli akurat najdzie mnie, żeby spędzić czas czynnie to coś zwiedzam. nie lubię szlaków typowo turystycznych, wolę się włóczyć po waskich i zapomnianych uliczkach i poznawać prawdziwe życie danego miasta, nie tylko kilka 'obowiązkowych punktów' i tyle... Dlatego stawiam na samodzielne wyjazdy.
locura de los demás y nunca miro la mía!

Opcje tematu:

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3