Niedługo wakacje, czas podróży i beztroski (pewnie się wszyscy cieszą, bo ja tak). Mam takie za pytanko jak organizujecie wakacyjne wyjazdy. Czy polegacie na biurze podroży i wybieracie gotową oferte czy też sami szukacie, np. przez internet.
Biura podróży a własna innwencja:)
Napisano 08 June 2008 - 13:08
Niedługo wakacje, czas podróży i beztroski (pewnie się wszyscy cieszą, bo ja tak). Mam takie za pytanko jak organizujecie wakacyjne wyjazdy. Czy polegacie na biurze podroży i wybieracie gotową oferte czy też sami szukacie, np. przez internet.
Napisano 08 June 2008 - 16:03
Chociaż moi znajomi ostatnio byli w Hiszpanii, za pośrednictwem biura ( zawsze to wygodniej), cenowo wyszło ich podobnie jak u mnie na własną rękę.
Weź pod uwagę gdzie chcesz się wybrać, bo to ma też duże znaczenie.
Napisano 08 June 2008 - 16:10
Napisano 08 June 2008 - 20:10
Napisano 09 June 2008 - 16:36
a gdzie tak pędzisz tą swoją bryką?? Czy sś to tylko wakacje w obrębie Polski czy też zwiedzasz inne kraje europejskie??
Napisano 09 June 2008 - 23:54
karina78, jeżeli planujecie wyjazd za granice i nie chcecie planować niczego wcześniej, to lepiej żebyście skorzystali z last minute. Naprawę czasami są świetne oferty.
Czasami jest tak, że np. depozyt za mieszkanie trzeba zapłacić miesiąc przed przyjazdem. Ja ostatnio musiałam zapłacić aż trzy miesiące wcześnie, a resztę dopłacić miesiąc przed. Dlatego tak na ślepo, to troszkę szaleństwo. Chyba że poza sezonem. Oczywiście pisze pod kontem wyjazdów zagranicznych.
Napisano 13 June 2008 - 22:41
Napisano 18 June 2008 - 01:11
Napisano 18 June 2008 - 11:37
Czasami jest tak, że np. depozyt za mieszkanie trzeba zapłacić miesiąc przed przyjazdem. Ja ostatnio musiałam zapłacić aż trzy miesiące wcześnie, a resztę dopłacić miesiąc przed. Dlatego tak na ślepo, to troszkę szaleństwo. Chyba że poza sezonem. Oczywiście pisze pod kontem wyjazdów zagranicznych.
O widzisz, tego nie brałam pod uwagę... Dziękuję za cenną wskazówkę
Napisano 20 November 2008 - 12:30
Zanim zacząłem bawić się w ogranizację wyjazdów jeździłem na kolonie, obozy - było fajnie. Jak nadeszła upragniona 18-ka zaczęliśmy ze znajomymi sami podróżować. Na początku było super, zbieraliśmy ekipę, szukaliśmy noclegu i w drogę. Wolność, robiło się co chciało. Niestety dosyć szybko mieliśmy problemy tego typu, że zbieraliśmy np. 10 osób na wyjazd, wynajmowaliśmy domek, poczym rezygnowało nam kilka osób. Efekt był taki, że nagle trzeba było płacić więcej, ekipa się wykruszała, brakowało transportu, itp. Dodatkowo na miejscu trzeba było zająć się wielona rzeczami organizacyjnymi a nie skupiać tylko na wypoczynku.
Na studiach zabrałem się kilka razy jako uczestnik na wyjazd zorganizowany ze znajomymi. Powiem Wam, że dla mnie miało to niesamowity plus, że 1) bierzemy znajomych tyle ile chcemy, nie martwimy się, że ktoś zrezygnuje 2) na miejscu są również osoby w naszym wieku 3) organizator troszczy się o całą część organizacyjną wyjazdu 4) jest z kim imprezować, potańczyć na imprezach, itp. Bal sylwestrowy w gronie tylko uczestników wyjazdu. Jak dla mnie jest to chyba najlepsza opcja żeby pojechać z jakąś większą grupą osób.
Ale oczywiście wszystko ma swoje plusy i minusy. Teraz też czasami organizuje coś na własną ręke
Napisano 30 July 2009 - 09:31
Napisano 09 November 2009 - 14:49
Napisano 15 May 2010 - 00:00
Użytkownik magia edytował ten post 15 May 2010 - 14:06
Napisano 15 May 2010 - 14:26
Użytkownik magia edytował ten post 15 May 2010 - 14:40
Napisano 21 May 2010 - 17:50
Wiadomo obecnie z polskich lotnisk mamy wiele ciekawych połączen i wiedząc wczesniej kiedy chcemy się udac na wakacje mozemy sobie dosc fajnie i tanio "skroic" wakacje w wielu fajnych miejscach w Europie. Do tego mamy swobodę programową. Sami ustalamy co chcemy zwiedzic.
Natomiast co się tyczy "półindyidualnych" to opcja dla osób zmotoryzowanych i najlepiej w większych grupach. można dostac za niewielkie pieniądze apartamenty czy domki np. nad Adriatykiem w okolicahc Wenecji czy na Costa Brava. Wtedy pakowac walizki w auto i ruszac.
Napisano 13 December 2010 - 13:19
Napisano 04 May 2011 - 01:24

Logowanie