Czy matura była trudna ??
Napisano 08 June 2008 - 13:32
Kiedyś maturę zdawali wszyscy, a teraz duży procent ludzi oblewa. Jaka jest tego przyczyna?? Ludzie są teraz mniej zdolni czy wymogi są większe. Kiedy ja zdawałem maturę trzeba było się naprawdę postarać żeby nie zdać, teraz wygląda na to, że trzeba się postarać żeby ją zdać
Napisano 08 June 2008 - 14:27
Bo kiedyś matury były sprawdzane przez nauczycieli ze szkoły do której chodził uczeń. I nie mogli sobie pozwolić żeby nawet te 20% nie zdało, bo trzeba było dbać o "renomę" szkoły...
I pod tym względem nowe matury są na +, ale cała reszta to minus
.
I pod tym względem nowe matury są na +, ale cała reszta to minus
Użytkownik Franz edytował ten post 08 June 2008 - 14:28
Napisano 08 June 2008 - 19:49
Wokes, nie wiem co w tym dziwnego, że trzeba się postarać, żeby zdać maturę na jakimś tam poziomie (albo dla niektórych - żeby ją w ogóle zdać). Jak ktoś nie potrafi sobie z tym poradzić, to widać matura nie dla niego, nie każdemu dane jest otrzymać świadectwo dojrzałości
'Normalność jest linoskoczkiem nad otchłanią anormalności.'
Napisano 15 June 2008 - 17:22
Dla mnie matura nie byla trudna ale nie dal wszystkich z mojej klasy. Zdawalem jeszcze starym systemem. Teraz te nowe matury to juz nie to samo co kiedys.
Napisano 18 June 2008 - 01:12
ja tez zdawalem starą mature, z matmy, nie bylo to trudne jak sie przylozylo odpowiednio wczesniej
ale zasadniczo popieram wprowadzeni od 2009 roku znow oowiazkowej matematyki na maturze,
ale zasadniczo popieram wprowadzeni od 2009 roku znow oowiazkowej matematyki na maturze,

Logowanie