Artur Boruc w Bayern Monachium ??? szykuje sie transfer stulecia w Polskim futbolu ?
Napisano 21 March 2008 - 08:46
Jak udało się dowiedzieć "Dziennikowi", przedstawiciele niemieckiego klubu kontaktowali się już z Polakiem, który wyraził wstępne zainteresowanie grą w monachijskiej drużynie. Nie ma się co dziwić entuzjazmowi Boruca - Bayern to jeden z największych, najbardziej utytułowanych zespołów świata, dwudziestokrotny mistrz Niemiec i czterokrotny zdobywca Pucharu Europy.
Po sezonie klub opuści Oliver Kahn. 39-letni golkiper to kapitan Bayernu, ikona niemieckiej piłki. Kibice w Monachium kochają swojego kapitana, nieoficjalna strona Bayernu pisze, że ułożyli o nim ponad...100 piosenek, które prezentują podczas meczów. "Zastąpić Olego to niemal mission impossible. Ale i wielkie wyzwanie. Wierzę, że jest na świecie bramkarz, który tego dokona" - powiedział kiedyś Franz Beckenbauer.
Dlaczego Niemcy wybrali właśnie Boruca? Odpowiedzi na to pytanie jest kilka: Polak jest w najlepszym wieku dla bramkarza (rocznik 1980), ma przy tym spore doświadczenie, poza tym jest bardzo lubiany przez Juergena Klinsmanna, który 1 lipca obejmie Bayern.
żródło WP
Byle nie było tak ze Artur przejdzie do niemiec i bedzie grzac ławe jakos nie wierze Niemcom obym sie mylił
Napisano 21 March 2008 - 12:29
w to nie wierzę
każdy trener Bayernu jak tworzył skład to miał do obsadzenia tylko 10pozycji, bramka była zawsze Kahna , sądzę że Bayern nie ma tak dobrego jak Kahn zmiennika i po to ściągają Polaka . W końcu jakiś polski bramkarz przejdzie do Wielkiego Europejskiego klubu i będzie grać
no i Boruc będzie bliżej Polski co dla niego pewnie też będzie mieć duże znaczenie
Napisano 21 March 2008 - 12:44
no nie wiem znalazłem taki fragment na WP
Andreas Werner, dziennikarz monachijskiej gazety "Muenchener Merkur", przypomina, że dotąd władze Bayernu przecinały wszelkie spekulacje co do następcy Kahna, zapewniając, że będzie nim Michael Rensing. Przez osiem lat siedzenia na ławce Bayernu wystąpił tylko w 21 meczach (debiutował z AC Milan w Lidze Mistrzów), ale 20-krotni mistrzowie Niemiec nie przegrali żadnego z nich. 23-letni wychowanek klubu jest ulubieńcem menedżera Uli Hoenessa, który obiecał mu jeden sezon na pokazanie, co potrafi. "Rensing został w klubie tylko dlatego, że przyrzeczono mu status nr 1 po odejściu Kahna.
Napisano 21 March 2008 - 13:41
jeżeli ściągną Boruca to między tymi dwoma będzie się rozgrywać walka o pozycję na bramce ale wg mnie jak ściągną Artura (jeżeli to zrobią !) to będzie on stał między słupkami
Napisano 21 March 2008 - 14:07
Napisano 21 March 2008 - 14:34
nie mowie ze od razu bedzie rezerwowym
Napisano 21 March 2008 - 14:47
Krzynowek w Wolfsburgu zagral ostatnio kilka minut z Bayernem M. i co to dalo? NIC!
Po co nam w Reprezentacji zagraniczni pilkarze? Roger, Aquafaresca czy jak on tam mial (jestem Polakiem, a nie umiem wymienic nazwiska pilkarza z Narodowej Reprezentacji?), albo Arboleda, ktory tez ostatnio sie ocknal.
Niedlugo w naszej Reprezentacji, jedynym Polakiem bedzie drugi trener Dziekanowski, niestety, szczera prawda, Polska zaczela dobrze grac to wszystcy sie pchaja...
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
Napisano 21 March 2008 - 14:51
Krzynowek w Wolfsburgu zagral ostatnio kilka minut z Bayernem M. i co to dalo? NIC!
o tym własnie mowie Niemcy naszych najlepszych sciagaja do siebie z poczatku daja pograc a pozniej na ławe i kto na tym traci ??? Reprezentacja
bo jak taki jeden z drugim nie gra to co moze miec za forme ?
Napisano 21 March 2008 - 16:16
Co do Boruca - myślę że ten ma jednak szansę zawojować coś w Bayernie. Ale martwi mnie wypowiedź jakoby ten obecny drugi bramkarz miał dostać rok na pokazanie się. Rok dla bramkarza na ławce może oznaczać praktycznie koniec kariery (patrz Jerzy Dudek).
Napisano 21 March 2008 - 16:17
przyklad- Zurawski niegdys w Celticu. Siedzial na lawie i w Reprezentacji byl cieniem, teraz zaczal strzelac w Larissie - to dobrze, ale zobaczymy co z tego wyniknie.
Krzynowek nie grajac, i tak dzielnie sie trzyma...
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
Napisano 21 March 2008 - 21:22
no nie tak od razu
przecież w celticu tez miał okresy świetności, strzelał bramki, jednak konkurować w tamtym okresie z Kennym Millerem czy zwłaszcza Hesselinkiem było niemożliwe , dlatego Żuraw usiadł na ławce
a w reprezentacji swoje zrobił
Kahn kończy karierę więc Boruc na bank nie będzie rezerwowym, na początku rozegra się walka o tę pozycję ale tak jak Franz napisał 10mln za kolesia który posiedzi na ławce to trochę dużo, zwłaszcza że to bramkarz, a rezerwowi bardzo rzadko mają okazję zagrać
Napisano 24 March 2008 - 23:43
- To już jest nudne - skomentował Rummenigge doniesienia niemieckiej prasy o zainteresowaniu Borucem - już jest ustalone, iż następcą Olivera Kahna w bramce Bayernu będzie Michael Rensing i to się nie zmieniło.
W czerwcu tego roku karierę zakończy dotychczasowy bramkarz Bayernu Olivier Kahn. Niemiecka prasa rozpoczęła spekulacje, że Bayern być może będzie próbował pozyskać z Celticu Glasgow Artura Boruca, za którego rzekomo bawarski klub mógłby zaoferować 10 mln funtów szterlingów.
Napisano 27 March 2008 - 14:53
Menadżer Aston Villi Martin O'Neill latem straci swojego podstawowego bramkarza - Scott Carsona - który jest tylko wypożyczony z Liverpoolu. 35 letni Schwarzer, obecnie zawodnik Middlesbrough , miałby przenieść się na północ Wysp Brytyjskich na zasadzie wolnego transferu
zrodło WP . zapomniałem prosze o wybaczenie
Jestem bardzo ciekawy gdzie w koncu Boruc wyladuje na koniec sie okaze ze bedzie to Wisła
Użytkownik jack66 edytował ten post 27 March 2008 - 17:53
Napisano 27 March 2008 - 17:50
Slyszalem, ze Celtic ma nastepce Boruca, i mam nadzieje, ze Artur trafi do klubu, z ktorym bedzie mial szanse wygrac LM.
haha! rozbawiles mnie tym, ze trafi do Wisly
Napisano 27 March 2008 - 17:56
ja juz przestaje wierzyc w to co pisza wszystko sie wyjasni w najbliszym czasie
no moze sie myle i bedzie to Legia
juz podałem zrodło
Użytkownik jack66 edytował ten post 27 March 2008 - 17:57
Napisano 27 March 2008 - 21:11
chociaż z drugiej strony ma pewność że będzie grać w 1 składzie
chociaż bramkarza jego pokroju widziałbym w silnym europejskim klubie

Logowanie