Forum Lagata.pl: Emo - subkultura, styl życia, moda? - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Emo - subkultura, styl życia, moda?

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   yellow_tree 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 6
  • Rejestracja Fri, 15 May 09

Napisano 15 May 2009 - 15:31

CYTAT(marshall @ 15.05.2009, 14:52) <{POST_SNAPBACK}>
A to o czym pisze yellow_tree to jeden wielki pozerski bullshit.

Jasne, może jeszcze zrób ze mnie emo ^^
Żaden pozerski bullshit, kwestia nastawienia.
God is busy; how may I help you?

It's not a cry you can hear at night
It's not somebody who's seen the light
It's a cold and it's a broken Hallelujah!

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   EMO 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Mon, 18 May 09

Napisano 18 May 2009 - 01:33

Powiem tak nam chodzi oto by wkońcu ktoś nas zrozumiał ,by ktoś wkońcu nam wspułczuł za zdażenia z przeszłości .

-Emo najczeńściej unikajom tłumów ,nie chodzom w "paczkach" (no chyba że z innymi emo co żadko sie zdaża).

-Emo myśli o : miłości , śmierci , sensem życia.

-EMO słucha od rock do Hard rok i od metalu do DEATH METAL oraz pank

-Emo jeśli już gra na kompie to w gry rpg , mmo . najczeńściej grajom w "second life" to gra gdzie robisz swoje życie od nowa.

-Emo przesiadujom z żyletkom w łazience bo myślom czy skonczyć teraz swuj żywot czy puźniej

- Emo zamyka sie w pokoju słucha muzyki i zamuka sie coraz bardziej w sobie ( ja jestem na takim stopniu że niepamientam jak brzmiał mój głos)

przykład zdażeń na życie EMO (mój):

niewidzisz starych przez 11 godzina na dobe 7 dni w tygodniu a jak przyjdom to nawet nie porozmawiajom tylko wezmom se piwko i tak przez całe życie a pużniej wyjeżdżajom z wiadomość że sie przeprowazasz i nagle w jednej chwili masz żucić wszystko: kapele , dziewczyne , kumpli
dlatego że twój stary bendzie kierownikiem jakiejś firmy czy innego klocka , jasne chowasz sie u kumpla ale zawsze znajdzie sie dobroczynny deb... który zdradzi adres (o jezuuuu sad.gif ) .Dobra jesteś na miejscu zajebista atmoswera super sońsiedzi i ta zachęcująca nazwa (sonsiedzi to : żul który co miesionc niema już w pierwszy dzień po wypłacie kasy , zakład pogżebowy , normalnie lepiej niemogłem trafić sad.gif

jeśli chodzi o ubiur to pokazujom że ich życie jest szare, niechcom zadawać sie zjakimiś wesołkami , jeśli EMO nosi piesszczochy (branzolety z ćwiekami) i obroże to chce powiedzieć że nienawidzi być dotykany i ugłaskiwany przez innych.

Emo t coś podobnego bardziej do stylu życia, jednak gdy spotkacie szczęśliwego EMO to jest przebieraniec bo więkrzość EMO to przebierańcy (któży powiedzom że EMO to tylko styl ubioru i makijażu sad.gif )

Ja słucham DEATH METAL przesłuchajcie to może zrozumiecie co dzemie w EMO :

http://www.youtube.com/watch?v=NJumU1VsqcE...PL&index=19

jak by co piszcie co chciecie , ja itak wienceń niezawitam na tym forum

cześć sad.gif

PS. Pytanie Dlaczego niema czarnych EMO ??

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   la_boheme 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 71
  • Rejestracja Mon, 10 Mar 08

Napisano 18 May 2009 - 11:33

Gdyby nie błędy ortograficzne, można by sądzić, że miała tu miejsce zasada kopiuj wklej. smile.gif

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Shizume 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 6
  • Rejestracja Thu, 21 May 09

Napisano 21 May 2009 - 22:39

hmm...rozumiem ze każdy ma swoje zdanie
rozumiem też że nie każdemu pasuje .... jak to ogólnie nazwano "EMO"
są przecież też tacy co nie lubią "hip-hop-owców" (owców....to nie ma związku z owcami)
czy też "metali"
ludzie są różni... ale przesadzanie też jest złe
nie mozna założyć sobie klapek na oczy i mówić "blablabla emo to kit...blabla...tną się....blabla" bo najpierw zadajmy sobie pytanie ....o co nam właściwie chodzi??
o mode?? moda jak każda inna, ja bym powiedziała ze to normalne. Pojedźcie do japonii, tam takie stroje to bułeczka z masełkiem.
o użalanie sie nad sobą?? to też nic nadzwyczajnego, kazdy czasem sie troche poużala...nie każdy akceptuje swoją sytuacje i nie każdy ma siłę to zmienić.
a jeżeli chodzi o to "cięcie i kaleczenie" to to już dalece wykracza poza pojęcie emo...to juz dodatek ludzi o wielkiej wyobraźni.
Jeżeli osoba sie okalecza to jest to już sprawa psychiczna, takie osoby szukają sposobu na wyładowanie emocji. Ból i widok krwi pomagają im zapomnieć o tym wszystkim. Jedni wolą sie zalać w trupa, drudzy coś wciągnąć, jeszcze inni pójść i coś rozwalić. Jednak wcale nie mówie ze to normalne bo tak nie jest.
Takie osoby powinny skorzystać z pomocy (byle psychiatra byl psychiatrą z powołania bo inaczej nic z tego) i nie sądze zeby sami nazwali sie emo...to ludzie którzy sa anty albo oglądają ich z boku przypisują ich do tej grupy.
myślicie że co, ida do domu i " och potne sie bo to jest emo, ponarzekam sobie na życie bo to jest taaakie w stylu emo" no ja was prosze....po prostu lol

a tak Ps. w czym wam oni tak bardzo przeszkadzają?? obrażają was?? biją?? czy jak?? poza tym nie oceniajcie ogółu takich ludzi po dwóch czy trzech osobach. Każdy jest inny.
THE END

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10322
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 21 May 2009 - 23:24

CYTAT(Shizume @ 43 minut temu)
moda jak każda inna, ja bym powiedziała ze to normalne.

O ile uznać, że moda to w ogóle normalne D.gif

Użytkownik Prince edytował ten post 21 May 2009 - 23:39

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Squall Leonhart 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 3211
  • Rejestracja Tue, 11 Dec 07

Napisano 22 May 2009 - 13:28

CYTAT(EMO @ 18.05.2009, 1:33)
-Emo jeśli już gra na kompie to w gry rpg , mmo . najczeńściej grajom w "second life" to gra gdzie robisz swoje życie od nowa.

Graja na kompie w Secound Life ?
Jak w to graja to polecam Get a life D.gif

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   Shizume 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 6
  • Rejestracja Thu, 21 May 09

Napisano 22 May 2009 - 23:12

CYTAT(EMO @ 18.05.2009, 1:33) <{POST_SNAPBACK}>
-Emo najczeńściej unikajom tłumów ,nie chodzom w "paczkach" (no chyba że z innymi emo co żadko sie zdaża).

-Emo myśli o : miłości , śmierci , sensem życia.

-EMO słucha od rock do Hard rok i od metalu do DEATH METAL oraz pank

-Emo przesiadujom z żyletkom w łazience bo myślom czy skonczyć teraz swuj żywot czy puźniej

- Emo zamyka sie w pokoju słucha muzyki i zamuka sie coraz bardziej w sobie ( ja jestem na takim stopniu że niepamientam jak brzmiał mój głos)

nie no ale to to mnie rozwalilo...naprawde....

ja też mam swoje problemy i bądźmy szczerzy...każdy je ma....a iektórzy jeszcze gorsze...ale co to miało niby być??
O_o'
after liquid sadness, after heart feathers, after words dirtyness and self madness

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   emotinka456 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Sun, 14 Jun 09

Napisano 14 June 2009 - 14:28

hejka wam ja jestem emo stylową najczęściej są stylowi emo ale niektórzy pszeginają ja się zachowuje jak emo ale sie nie tne bo to chore i cęsto się uśmiecham co ludzie widzą w tym złego nie kapuje mam 13 lat niedługo i pozdrawiam laugh.gif jak możecie tak mmyśleć że emo jewst pojebane zgadzam się z ostatniom odpowiedziom 1989lobuz1989

i jeszcze jedno dodam że jestem nietylko emo ale prawdziłam i nieosondzajcie emo!!!! dry.gif

Użytkownik Prince edytował ten post 14 June 2009 - 16:44
Powód edycji łączenie

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   marshall 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2764
  • Rejestracja Mon, 09 Oct 06

Napisano 14 June 2009 - 16:00

CYTAT(emotinka456 @ Dzisiaj, 14:28)
ja jestem emo stylową (...) mam 13 lat niedługo (...)

FACEPALM 4_13_3.gif
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10322
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 15 June 2009 - 01:31

Mnie zastanawia, czy to prowokacja i jaja, czy ktoś tak faktycznie ma w głowie..

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Arachne 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 1530
  • Rejestracja Fri, 05 Oct 07

Napisano 15 June 2009 - 12:53

Dobrze by było gdyby okazało się to prowokacją, ale niestety - niektórzy na prawdę mają takie, powiedzmy, poglądy... blink.gif
"Nie sądź po ustach do uśmiechu skorych,
ze się ból w czyjejś nie zagnieździł duszy;
nie wiesz, jak często nieraz walczyć trzeba
nim się jęk śmiechem zdławi i zagłuszy."

K. Przerwa-Tetmajer

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   ewela242424 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 28 Jun 09

Napisano 28 June 2009 - 10:52

Sama jestem Emo , ale nie zadręczam się ciągle , nie mam deprechy . Lubię czarne ubrania bo wyrażaj mnie ale nie zawsze noszę tylko takie , krzyże i czaszki uważam za oznakę życia że ma ono swój koniec i początek , Piosenki Emo wyrażaja uczucia dlatego sa to moje ulubione. MAluje oczy na czarno by podkreślic moje wnętrze , i dodac trochę tajemnicy . Mam 16 lat . Czasem czuję ze nikt mnie nie rozumie ( ale nie chodzi tu o wynoszenie śmieci , czy jak dostanę za coś szlaban) chodzi o uczucia i boli mnie to że ludzie oceniają mnie nie wiedząc jaka jestem naprawdę w głebi, nie obnoszę się z tym że jestem emo, poprostuto lubię ten styl . Nie którzy są emo tylko po to by zwrócić na siebie uwagę . Naj gorsze jest jak dzieci w wieku 11 lat nawet nie wiedzą o co tak naprawde w tym chodzi i zaczynają się na czarno ubierać i mówią ze są emo ,a tak naprawde to zadręczja się nad sabą i tną a to nie o to w tym chodzi...... To bardzo smutne że tak mało osób to rozumie , i zaczyna byc emo bo go cos w życiu złego spotkało , poprostu trzeba to lubić , lubić , lubić

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   Squall Leonhart 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 3211
  • Rejestracja Tue, 11 Dec 07

Napisano 28 June 2009 - 12:10

CYTAT(ewela242424 @ Dzisiaj, 10:52)
Mam 16 lat

CYTAT(ewela242424 @ Dzisiaj, 10:52)
Naj gorsze jest jak dzieci w wieku 11 lat nawet nie wiedzą o co tak naprawde w tym chodzi i zaczynają się na czarno ubierać i mówią ze są emo

Mówi dziecko o dziecku D.gif
Hahaha nie ja nie moge z tego emo
Czyli ci w wieku 11 lat nie wiedza co to emo tylko udają tą subkulture a ja sie pytam na cholere sie zadreczac i byc emo tak jak juz ktos wspomniał mysle ze emo ma zaburzoną psychike i niech ida do specjalisty rodzinnego To mi troche przypomina punkow tez lubia narzekac ze nie ma przyszlosci itak poumierają.

Jesli moge cos zalecic Kiedy masz w domu emo natychmiast idz z nim do lekarza albo zrob sobie rachunek sumienia jakim rodzicem jestes albo po prostu wybij dzieciakowi to emo z d censored.gif y

Rozpieszczone bachory udawac egzorcystow albo ksiezy ubierajac sie na czarno laugh.gif
Zdrowe dziecko to pogodne dziecko

Dziekuje za uwage D.gif

Użytkownik SpelCast edytował ten post 28 June 2009 - 12:31

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   ewela242424 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 28 Jun 09

Napisano 29 June 2009 - 14:40

""""CYTAT(ewela242424 @ Dzisiaj, 10:52)""""""""
Naj gorsze jest jak dzieci w wieku 11 lat nawet nie wiedzą o co tak naprawde w tym chodzi i zaczynają się na czarno ubierać i mówią ze są emo
"""""Rozpieszczone bachory udawac egzorcystow albo ksiezy ubierajac sie na czarno
Zdrowe dziecko to pogodne dziecko""""""

Fajny cytacik wstawiłas z mojego wpisu szkoda tylkoże wstawiłas częsć do tego [size="6"]że nie wiedzą co to jest a nie dalszą częśc że się tną itp a nie o to chodzi. [/size] Wybrałaś najdogodniejszy fragment dla siebie . Ułatwiasz sobie życie , ale uważaj nie zawsze się da. hahahah Ja wyznaję pierwotne emo , sprzeciwienie przeciw złu i okrócieństwom , zbrodnią i karą ,

Użytkownik ewela242424 edytował ten post 29 June 2009 - 14:42

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   marshall 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2764

Napisano 29 June 2009 - 16:47

CYTAT(ewela242424 @ Dzisiaj, 14:40)
Ja wyznaję pierwotne emo

Scena rodzajowa: "Pierwotne emo odkrywa samookaleczanie się" (olej na płótnie, 1984 autor nieznany):

Użytkownik marshall edytował ten post 29 June 2009 - 16:48

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   AdiEmo<3 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Sun, 13 Jun 10

Napisano 13 June 2010 - 17:13

Wyświetl postUżytkownik 1989lobuz1989 dnia 19 February 2009 - 01:10 napisał

wy jesteście wczyscy popie.... to nie jest tak że my emo przesiadujemy sami w łazienkach z żyletkami to jest nie prawda i nie użalamy sie wiecznie nad sobą wy tak pierdolicie bo bo ty wy sie użalacie na sobą a nie my nara barany

Eee Ty Jesteś Zdrowy??>! Facet Przeczytaj Cały Temat I Wtedy Coś Napisz... A I W Większości Emo Właśnie Na Tym Polega.? :hang: :hang: :hang: Ja Akurat Jestem Emo, Ale Się Nie Tnę, Nie Pisze Nić Tego Typu:" Nara, idę się powiesić..."... Moim Zdaniem To Głupie.. Może Life Is Brutal Ale Nie Ma Co Pisać Takich Bzdur - Szczególnie, Że To Nie Prawda.. W Większości Emo To WIELKA Przesada..!! Ja Jestem EMO Z Powodu Śmierci Mojej GIRL :<!! (Potrącił Ją Samochód.)... Oni Nimi Zostają Bo Taka Moda.. Niech Się Lepiej Zastanowią... Dla Nich Life Powinno Być Cudowne..

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   Kola.emo 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 02 Jul 10

Napisano 02 July 2010 - 22:44

Dobra ludziki :)
Powiem tak jestem emo i nie mam nic przeciwko ludziom emo. Oczywiście bez przesady, jak już wdze taką totalną dzieciarnie która chce być EMO i ubierają sie "inaczej niż inni, inaczej niż cały świat" -> Czyli jak typowe ( w ich mniemaniu emo) to mi się pałakać che :) :haha:
Wyglądają, śmiesznie, żałośnie, poprostu okroopnie! ;P
To że ktoś jest emo, punk'iem, skejtem, metalem.. itd nie oznacza że musi się akurat'tak' a nie inaczej ubierać..
Tu chodzi o jakąś ludzką mentalność, nie wiem o to jakiej sie muzyki słucha czy nawet w jakiej muzyce, ew. subkulturze wychowało..
Emo. to muzyka, fakt ale są ludzie którzy uważają emo za subkulturę. ok. ale styl ubierania się tego 'nowego emo' to scene. i tyle. a emo te starsze nie uzależnia się od cięcia czy stylu ubioru.
To jak się ubieram zależy fakt od tego do jakiej subkultury należę czy sie przypisuję, ale także od pogody samopoczucia czy nawet od tego co poprostu jest dla mnie wygodne.
Mój ubiór wyraża mnie. Tak samo moja fryzura czy mój makijaż.
A te stare emo stawia na INDYWIDUALNOŚCI czyli na tym że każdy jest inny, inaczej wyraża emocje i jest wyjątkowy. kropka. mogę się jeszcze rozpisać jak by ktoś odczuwał taką potrzebę :D

Czekam na beszty :P :D

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4843
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 02 July 2010 - 23:04

Dziwna sprawa z tymi EMO, napiszą 1-2 posty na forum i już idą się pociąć......bo slad po nich zanika:P
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   Kola.emo 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 02 Jul 10

Napisano 03 July 2010 - 10:51

Wyświetl postUżytkownik ANIOŁ dnia 02 July 2010 - 23:04 napisał

Dziwna sprawa z tymi EMO, napiszą 1-2 posty na forum i już idą się pociąć......bo slad po nich zanika:P

Nie wszystkie emo się tną. To że sie ktoś tnie to autoagresja i nie tylko emo sie tną.
To że się tniemy, jako emo, przylgnęło do nas pponieważ jesteśmy uczuciowi i potrafimy wyrazić swoje emocje. Nie tylko smytek, żal czy cierpienie ale także radość, szczęście, zadowolenie. Ja znam kilka dobrych osób które są Emo i są strasznie pozytywni. Mają troche więcej latek ode mnie, albo są w moim wieku i nie wiem czemu się tak przyjęło że emo jest smutne i siedzi w kącie i sie tnie. to jest totalny bullshit.. :/

Dziękuję za uwage.. :)

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   marshall 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2764

Napisano 03 July 2010 - 18:16

Robienie sobie krzywdy jest oznaką uczuciowości? :P
Zresztą mówienie o sobie "jestem emo", "jestem indie" itd właśnie brzmi jak totalny pozerski bullshit. Nie ma czegoś takiego, że wstajesz rano i mówisz sobie "o będę emo od dzisiaj, to mnie wyraża", a potem mówisz wszystkim wkoło, że jesteś emo i sprawa załatwiona. Jak dla mnie subkultury emo już nie ma. Nie ma bo nie uległa ewolucji, a degradacji. Zżarło ją pozerstwo i kreujące ją marketingowe, komercyjne gówno.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Opcje tematu:

• (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4