Forum Lagata.pl: Jastarnia - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Jastarnia

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 506
  • Rejestracja Tue, 16 May 06

Napisano 23 May 2006 - 21:49

Przedstawiam wam jedna z najpiekniejszych miejscowosci w Polsce - Jastarnia.

Reszte zdjec mozna zobaczyc TUTAJ.

"Przez cztery pory roku turysta znajdzie tu wszystko czego pragnie - piekne czyste plaże, czyste powietrze przesączone jodem, leczniczy wpływ klimatu morskiego, gościnni ludzie, możliwość żeglowania i windsurfingu, zabytki i liczne atrakcje, które przyciągają co roku niezliczone rzesze turystów z kraju i zagranicy.
Krajobraz niezwykle malowniczy, ludzie otwarci i gościnni, a przy tym znający doskonale swoje korzenie, szanujący pracę ojców i wiarę praojców. Piękna kultura, własny język, bogata tradycja i ogromne umiłowanie przyrody pozwoliły na zachowanie wartości, które z dzisiejszym nowoczesnym światem tworzą jedyny w swoim rodzaju krajobraz półwyspowy.
To tu w samym sercu Półwyspu Helskiego położona jest Gmina Jastarnia.
Bogata w piękno gmina obejmująca administracyjnie utworzone w okresie międzywojennym kąpielisko Jurata i dawną wieś rybacką Kuźnicę oraz centrum gminy - Jastarnia."

Strona oficjalna www.jastarnia.pl

Pozdrawiam i zaparszam do tej przepieknej miejscowosci.

Kuba
Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   tusia 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 78
  • Rejestracja Sat, 08 Jul 06

Napisano 10 July 2006 - 23:46

byłam w Jastarni w zeszły czwartek :mrgreen: ilu turystów tam jest to nie przypuszczałam.... często przejeżdżam przez Jastarnię jadąc dalej np na Hel, ale nie spodziewałam się, że takie oblegane w tym roku jest to miejsce D.gif ale jest warte zobaczenia to bez dwóch zdań wink.gif

Załączone pliki

......::::::Roofless ... best of the best:)::::::......

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 506

Napisano 10 July 2006 - 23:48

Hehehe i wlasnie dlatego jade dopiero pod koniec wakacji D.gif D.gif D.gif gdy w zasadzie juz turystow nie ma a ladna pogoda jeszcze jest D.gif D.gif D.gif D.gif Teraz to jest katorga... jak juz sie tam wybierac to wlasnie w jakis okres luzny... tongue.gif

Ps... nieuwazasz ze jest to sliczne miejsce?
Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   tusia 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 78

Napisano 10 July 2006 - 23:53

jest super laugh.gif ale jeszcze z 3-4 lata wcześniej nie było takie popularne smile.gif na pewno jest ciekawsze od np Karwi (ale to moje zdanie) tongue.gif

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 506

Napisano 10 July 2006 - 23:54

Dla mnie to jest ulubione miejsce nad morzem... Wspaniale D.gif D.gif D.gif i pomimo, ze znam je jak wlasna kieszen to wracam tam najczesciej jak tylko moge... tongue.gif

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   tusia 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 78

Napisano 10 July 2006 - 23:57

i wcale mnie to nie dziwi D.gif na Helu otworzono tereny wojskowe niedostępne dla ludzi do tej pory.... warto iść do muzeum chwilkę przed centrum i warto też idąc lasem zobaczyć pozostałości wojskowe np bunkry, działa itp wink.gif a w tym roku jest dodatkowa atrakcja tzw Tramwaj Wodny za 10 zł za bilet normalny ( 5 zł ulgowy) można popłynąć Gdynia-Hel i Gdynia- Jastarnia ( i z powrotem- czyli wycieczka w 2 strony tylko 20zł) :mrgreen: i Tramwaj bije rekordy popularności laugh.gif

Załączone pliki

Opcje tematu:

Strona 1 z 1