Zmora senna mara
Napisano 13 March 2010 - 11:38
Napisano 13 March 2010 - 12:01
To nieprawda, nigdy nie czytałam książek, filmów o zmorach i duchach- nie lubię tej tematyki, nie rozmyślałam ani nie fascynowałam się tym."To" przyszło pewnej nocy i wiem doskonale, że nie spałam.Wybudzałam się co noc o prawie jednej i tej samej godzinie i czułam, że zaraz otworzą się drzwi i wsunie "to"się do pokoju.Nie ma określonego kształtu to taki "cień".Oczywiście- jest niemoc/paraliż, niemożność wydania żadnego dźwięku i ta niesamowita jasność umysłu, wiesz ,że zbliża się nieuchronnie i nie możesz się racjonalnie bronić/.Ja nawet miałam uczucie, że gdy obok mnie "ugina się " materac i "to " kładzie się obok.Teraz przypominam sobie,że najciekawsze jest jednak to, iż zdarzenia te przytrafiały mi się gdy spałam sama i tylko w jednym pokoju.
Napisano 27 April 2010 - 12:27
nie wiem czy jesteś osobą która coś takiego przeżyła ale z opisu wydaje mi się że nie.....
jeśli chodzi o zmory to nie wiem czy wiesz lub wiecie że zmora to nie tylko pół sen.... otóż wiele szukałam na ten temat i znalazłam wiadomości które lekko mnie zaniepokoiły a dlaczego to już wyjaśniam:)
okazało się że zmora to istota którą uwalnia inna osoba nie świadomie.... a wygląda to tak- osoba która wini nas o coś , czegoś nam zazdrości lub po prostu nas nie akceptuje często skupia swoją uwagę na naszej osobie, jej energia kumuluje się w nieograniczony sposób po czym gdy ta osoba zapada w sen uwalnia nieświadomie całą tą energie która płynie wprost do nas, nie jest to zaplanowany atak bo ta osoba nie ma zielonego pojęcia że coś takiego robi. słyszałam wiele wersji jak się pozbyć zmory :
1. jeśli czujesz że zmora powróciła jest teraz u Ciebie skup się i myślami wypowiedz tzw "zaproszenie" np: witaj jeśli masz ochotę zapraszam Cie na śniadanie (pamiętajcie że dzień i godzinę wybieracie sami) i tego dnia i o tej godzinie naszykujcie np ciastka z mlekiem (rozmawiałam z osobą która tak zrobiła i tego dnia i o godzinie która podała w zaproszeniu zapukała do jej drzwi sąsiadka z którą wiecznie toczyła spory)
pewnie wydaje wam się to śmieszne i wręcz nieprawdziwe.... spokojnie każdy ma prawo do własnych opinii
2. z tego co wiem można zrobić tzw własną obronę.....która polega na modlitwie ułożonej przez nas samych....ja taką modlitwę mam odmawiam ją codziennie oraz przez jakiś czas z chwilą kiedy czuję się całkowicie bezbronna(czasem mamy takie stany że czujemy się samotni i bezradni) palę białą świeczkę na noc ponieważ biała świeca oczyszcza...
3. są jeszcze inne linie obrony np: przede wszystkim pamiętajmy że kolor fioletowy jest obroną przed atakiem złych emocji jasne kolory przyciągają złą energię
Ja jestem osobą która nie raz miała problemy ze snem i ze zmora ale poradziłam sobie dlatego szczerze życzę Wam wszystkim żebyście się z tym uporali i z czasem sami znajdziecie spokój i chwilę ukojenia zszarganych nerw i wielkich fal emocjonalnych...
z pozdrowieniami Selva:)
Napisano 27 April 2010 - 20:30
Gorzej jak do kogoś tesciowa wpadnie.
Napisano 01 May 2010 - 13:03
Na wsi, pewien facet, widząc jak teściowa idzie przez obejście z miotłą w ręce zapytał:
mamusia ma zamiar sprzątać, czy odlatuje?
Użytkownik t.oskar edytował ten post 01 May 2010 - 13:03
Napisano 12 May 2010 - 21:02
Jak kładłam się spać (a zawsze śpię na brzuchu,bo lubię) to gdy już zasypiałam to czułam coś bardzo dziwnego,mówię tu o czymś co wydarzyło mi się kilka razy i na serio
a więc jak już zasypiałam to czułam jakąś potężna siłę jak by coś siedziało mi na plecach ta siła mnie mocno wręcz wciskała do łóżka i czułam coś takiego jak by coś wysysało ze mnie powietrze bałam się ogromnie chciałam się ruszyć obrócić nie mogłam i czekałam tylko kiedy się to skończy z tego co pamiętam to słyszałam tak cicho jak by podmuch to trwało kilka minut nikogo nie widziałam żadnego cienia po prostu tak czułam miałam to kilka razy i zawsze na parę sekund przed tym czułam że za chwilę to się znowu stanie ...
i to nie jest żaden bezdech bo to miałam jakieś 3 lata temu byłam nawet u lekarza .... mam nadzieję że to już nigdy nie wróci
Napisano 15 May 2010 - 22:42
Ja Tobie powiem że nie są to omamy ! dużo przeszedłem , na szczęście juz od paru lat mam spokój ! nikomu tego nie życzę !
Napisano 16 May 2010 - 14:36
Napisano 21 May 2010 - 23:40
Użytkownik maneta edytował ten post 21 May 2010 - 23:43
Napisano 22 June 2010 - 20:40

Logowanie