Byc moze moja wypowiedz jest prosta, byc moze i ja jestem prosta a byc moze trzeba sie wypowiadac w prosty sposob. Nie sztuka jest fliozofowac, ale powiedziec cos ze zrozumieniem tak, by inni mogli z tego wyciagnac wnioski. Nie sadze bym Ciebie obrazala, jak narazie to tylko Ty wszystkich prowokujesz a w tym momencie udajesz ofiare i wielkiego skruszonego. No coz.... Jesli jednak poczules sie urazony, to na lamach forum przepraszam za moje postepowanie i moj niewypazony jezyk, czasem za duzo mowie czy pisze

Hmm... Nie zgadzam se z Toba odnosnie antytezy. Sam nie potrafiles dac konkrtenych przykladow, tylko omijajac zapytanie przeszedles do kolejnego punktu.
Nie jestem tu po to by sie z kimkolwiek klocic i sprzecac. Juz wczesniej napisalam, ze zdanie innych na temat emigracji ( negatywne zdanie) wywoluje u mnie... Inaczej, mam dosc walczenia z wiatrakami.
Sam doskonale wiesz, ze mamy racje w tym co piszemy. Atakujesz nas sloganem
CYTAT
" WY REPREZENTUJECIE ZLE CECHY POAKOW, PONIEWAZ JAK WSKAZUJA WASZE POSTY..."
poniewaz chcesz ugodzic w Nas tematem ktory jest dla nas drazliwy. Tematem, ktory staramy sie wyprostowac. To bardzo nie ladnie z Twojej strony. Obrazasz ludzi, ktorzy wlacza wlasnie z takimi stereotypami jakie Ty masz, ale najwidoczniej dla Ciebie najlepiej zyc z nimi, to jedyne wyjscie na bycie szczesliwym.
CYTAT
chociaz nie wiem czy bede potrafil znizyc sie do tego poziomu
nie musisz juz. Zapewniema Cie ze swoimi ostatnimi postami juz to zrobiles. Udowodniles, ze Twoje myslenie jest rownie proste " jak moje"

aaa, i dzieki, po raz kolejny udowodniles mi, ze nie warto z ludzmi na ten temat rozmawiac....