Forum Lagata.pl: Obraz polskiego emigranta - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Obraz polskiego emigranta wątek wydzielony z tematu: Irlandia: bandyci podpalili Polaka

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 20 January 2008 - 21:42

(Darfft scaliłam Twoje posty)

CYTAT(drafft @ 25 minut temu)
a wy bedac jedynie na wyspach mowicie o ogóle.
No tym polega ten wątek, na wyciągnięciu różnic .....prawda?
Nie piszę o ogóle, podkreślałam że jestem na wyspach. Pisałam też co słyszałam na temat polskich emigrantów we Włoszech. Jakby nie patrzeć, Magia potwierdziła Polską zażyłość a to świadczy tylko o tym że nie zawsze "Polak - Polakowi Wilkiem".
Być może im większy świat, tym bardziej się zmieniamy.

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 20 January 2008 - 21:46

CYTAT(drafft @ 25 minut temu)
A co do włoch... hahah byle tam tez przez pol roku... i powiem wam ze włosi leca na wszystkie słowianki polki czeski rosjanki itd.. ich zyczliwosc jest zyczliwoscia skierowana na zasadzie mezczyzna kobieta....Przeciez wlosi mysla ze czarnobyl byl w poslce, jak tam bylem pytali nmnie czy w polsce mamy cocacole.. wywyzaszaj sie jak nic uwazajac nas za comnote,,, a wwy tu niestrudzenie piszecie o zyczlieosci wlochow do polakow....powtrazam włochow samacow do polek..

Widac takich facetow jak ty nie lubia ani w Ameryce ani we Wloszech to musi byc przykre i odbija sie na psychice.... A moze w sobie poszukaj winy bo jak narazie z polskich emigrantow robisz cwaniakow i chamów, a z Polek dziwki...
Jak nas traktuja zalezy wylacznie od tego jak sie zachowujemy.... Nie jedz tylko do Japonii bo z wszystkich tam przebywajacych Polakow zrobisz gejow...

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   jaszczurka 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 41
  • Rejestracja Tue, 27 Feb 07

Napisano 21 January 2008 - 06:49

Ot i mamy odpowiedz skad bierze sie tak negatywna opinia. Draft, Ty chyba poprzez obrazanie wszystkich emigrantow i narodowosci dookola leczysz jakies swoje kompleksy? Zazdrosny jestes czlowieku, czy co? - bo ja juz nie lapie. Twoja wypowiedz byla na "wyzszym" poziomie niz sie spodziewalam. Brawo, coz za niesamowita Polska inteligencja nam wyrosla. Zaczynam juz rozumiec dlaczego tych z Ameryki uwazasz za gorszych niz sa...jak to mowi przyslowie " swoj do swego ciagnie" tak?

Użytkownik jaszczurka edytował ten post 21 January 2008 - 06:50

....zielone szkiełko całą prawdę zna....

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   drafft 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47
  • Rejestracja Fri, 11 Jan 08

Napisano 21 January 2008 - 09:54

widze po waszych wypowiedziach z kim mam do czynienia.. ja was w azdne spsob nie obrazam. nie wiem dlaczego wy obrazacie mnie..to wy jestescie malostkowe i patrzycie na swiat poprzez swoje kompleksy.
Wypowiadajac sie na temat włoch nie mowielm nic o mentalnosci i zachowaniu Polek jedynie i włochach (przykro ze nie umiecie odczytywac kontekstu)
A co do stanow, na podstawie mojego pobytu tam napisalem prace magisterska na wydziale socjologii i antropologi, opieralem sie na faktach, oraz na tzw. ogolno przyjetcyh zjawiskach kulturowych. Jako badacz opisywalem oschle zastane warunki nie utozsamiajac sie z zadna strona i traktujac wszsystko bezstronie...
Powiem wam ze to WY REPREZENTUJECIE ZŁ CECHY POLAKOW, PONIEWAZ JAK WSKAZUJA WASZE POSTY jesli nie zgadzacie sie z jakims zdaniem nie umiecie logicznie wytoczyc antytezy tylko zaczynacie (jak to wlsnie typowi polacy) obrazac w prosty i hasmi spsob.
"Brawo, coz za niesamowita Polska inteligencja nam wyrosla."
"Widac takich facetow jak ty nie lubia ani w Ameryce ani we Wloszech to musi byc przykre i odbija sie na psychice."
Jslli chcecie mozemy rozmawiac w ten sposob, chociaz nie wiem czy bede potrafil znizyc sie do tego poziomu (jak mowi przysłowie lepiej z koniem sienie kopać)
Podkreslam jeszcze raz, nie macie pojecia o wielu fakatch ktore ja zastalem i ktore opsialem, a krzyczycie w typowo prostacki spsob nie zgadzaja sie z moim zdaniem...prosze wytlymaczcie mi w logiczny spsob czemu sie nie zgadzacie...naprawde smieszne jest to ze zarzucacie mi pewne ze opisuje wszystko jednostronnie, a popatrzcie na siebie aly czas tez trzymacie sie jednego pojecia , i to w spsob nie logiczn, nie sprecyzowany, ublizajc tylko...

Użytkownik drafft edytował ten post 21 January 2008 - 10:01

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   jaszczurka 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 41
  • Rejestracja Tue, 27 Feb 07

Napisano 21 January 2008 - 13:27

Byc moze moja wypowiedz jest prosta, byc moze i ja jestem prosta a byc moze trzeba sie wypowiadac w prosty sposob. Nie sztuka jest fliozofowac, ale powiedziec cos ze zrozumieniem tak, by inni mogli z tego wyciagnac wnioski. Nie sadze bym Ciebie obrazala, jak narazie to tylko Ty wszystkich prowokujesz a w tym momencie udajesz ofiare i wielkiego skruszonego. No coz.... Jesli jednak poczules sie urazony, to na lamach forum przepraszam za moje postepowanie i moj niewypazony jezyk, czasem za duzo mowie czy pisze wink.gif

Hmm... Nie zgadzam se z Toba odnosnie antytezy. Sam nie potrafiles dac konkrtenych przykladow, tylko omijajac zapytanie przeszedles do kolejnego punktu.

Nie jestem tu po to by sie z kimkolwiek klocic i sprzecac. Juz wczesniej napisalam, ze zdanie innych na temat emigracji ( negatywne zdanie) wywoluje u mnie... Inaczej, mam dosc walczenia z wiatrakami.

Sam doskonale wiesz, ze mamy racje w tym co piszemy. Atakujesz nas sloganem
CYTAT
" WY REPREZENTUJECIE ZLE CECHY POAKOW, PONIEWAZ JAK WSKAZUJA WASZE POSTY..."
poniewaz chcesz ugodzic w Nas tematem ktory jest dla nas drazliwy. Tematem, ktory staramy sie wyprostowac. To bardzo nie ladnie z Twojej strony. Obrazasz ludzi, ktorzy wlacza wlasnie z takimi stereotypami jakie Ty masz, ale najwidoczniej dla Ciebie najlepiej zyc z nimi, to jedyne wyjscie na bycie szczesliwym.

CYTAT
chociaz nie wiem czy bede potrafil znizyc sie do tego poziomu
nie musisz juz. Zapewniema Cie ze swoimi ostatnimi postami juz to zrobiles. Udowodniles, ze Twoje myslenie jest rownie proste " jak moje" wink.gif

aaa, i dzieki, po raz kolejny udowodniles mi, ze nie warto z ludzmi na ten temat rozmawiac....
....zielone szkiełko całą prawdę zna....

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 21 January 2008 - 13:43

Powoli ta dyskusja zaczyna mieć mało wspólnego z tematem i zaczyna robić się nie miła. Proponuję odłożyć antypatie na bok i dyskutować na poziomie i na temat

Użytkownik netha edytował ten post 21 January 2008 - 13:44

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   drafft 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47

Napisano 21 January 2008 - 14:16

NIC Z TEGO NIE ROZUMIEM..
DLACZEGO PISZESZ ZE OBRAZAM LUDZI KTORZY WALCZA ZE STEREOYPAMI???
caly czas nie rozumiesz ze ja opisuje , kwestie ktorych sam bylem swiadkiem, jakie stereotypy!? nie wiem do czego piszesz dalej ZEBY Z NIMI ZEYC I BYC SZCZESLIWYM, nie wiem co ma wpsolnego ma jedno z drugim
Powtarzam opisuje to co widzialem, bez emocji..i tyle
Nie ublizajac Ci, to TY ie rozmawiasz tylko wylewasz jakis woje osobiste zale...
z tego co zrozumialem, bedziesz rozmawiala jedynie z tymi co zgodza sie z Toba, i beda powtarzac slowo w slowo. W tym momencie zaprzeczasz sama sobie. To nie jest zasada forum, gdzie kazdy moze powiedziec co mysli.

a co do moich wypowiedzi, to zauwac ze od poczatku tego tematu podaje duzo faktow, a opieram sie na rzeczach ktore sam widzialem i ktorych sam doswiadczylem.
I powtarzm po raz kolejny juz, OPISUJE POLSKA EMIGRACJE W CHICAGO, nie mowie o tym co jest na wyspach.

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121

Napisano 21 January 2008 - 18:22

Tak jak obiecalam policzylam do 20... wink.gif
CYTAT(drafft @ Dzisiaj, 8:54)
ja was w azdne spsob nie obrazam. nie wiem dlaczego wy obrazacie mnie

Drafft zanim napiszesz kolejny post, mam prosbe...pomysl zanim go wyslesz...Nie mialam zamiaru Ciebie obrazac, ale ty to zrobiles...
Po mojej wypowiedzi w ktorej wychwalalam zachowanie Wlochow ... Ty zamiesciles swoj zlosliwy komentarz , ze oni sa tacy mili bo chca zaliczyc Polki....
CYTAT(drafft)
a wwy tu niestrudzenie piszecie o zyczlieosci wlochow do polakow....powtrazam włochow samacow do polek..

Kazdy z nas ma inne doswiadczenia...byc moze przebywales w innym srodowisku niz ja... Wlosi ogladali sie za mna bardzo często, ale nikt mnie nie gwalcil, nie proponowal seksu...Bylam zapraszana na kolacje do wloskich rodzin, pomogli mi zupelnie bezinteresownie jak potrzebowalam lekarza ...Czy za taka goscinnosc mam pisac o nich negatywnie...? Spotkalam milych sympatycznych ludzi, ktorych juz dwukrotnie goscilam u siebie w Polsce ...Uwierz mi takie rzeczy sie zdarzaja ...Ludzie potrafia byc dla siebie życzliwi mimo roznic kulturowych....I Zycze ci zebys juz tylko takich spotykal na swojej drodze...
CYTAT(drafft @ Dzisiaj, 13:16)
opieram sie na rzeczach ktore sam widzialem i ktorych sam doswiadczylem.

Ja również...dlatego dalej, niestrudzenie bedę pisac o nich zyczliwie ....

Użytkownik magia edytował ten post 21 January 2008 - 18:25

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   drafft 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47

Napisano 21 January 2008 - 19:37

ja licze do 25 ...bo do 20 to za mało.. blink.gif
To rozmowa i najazd na mnie to nic innego jak solidarnosc jajników tongue.gif Przieciez to jasne jak słonce..dlatego dziewczyny ja sie poddaje za duzo was ohmy.gif
CO do włochow zmienie zdanie jak jakis facet potwiedzi Twoje słowa...na ich temat

CYTAT(magia @ 21.01.2008, 17:22) <{POST_SNAPBACK}>
... Wlosi ogladali sie za mna bardzo
...Bylam zapraszana na kolacje do wloskich rodzin

cytaty z innych forum...
Znajomy, który od 16tu lat mieszka w Stanach chciał ożenić się w Polsce i pokazać rodzinie narzeczoną, więc przyjechali w zeszłym roku. Naprzywozili jakichś lumpexowych szmat w darach, bo myśleli, że u nas w sklepach nic nie ma. Dziewczyna była w szoku, że u nas jest tv, a w dodatku dzięki antenie satelitarnej możemy oglądać amerykańską tv. A do tego nie wzięła ze sobą innych butów niż trapery, bo myślała, że my nie mamy dróg i chodników, tylko wszedzie pola i błoto

moja przyjaciółka wyemigrowała do Anglii, mieszka na osiedlu polsko-rosyjskim i mówi, że tak, jak Rosjanie trzymają się wszyscy razem jak jedna, wielka rodzina, tak Polacy patrzą tylko zawistnie, czy komus się przypadkiem nie powodzi lepiej od nich. Anglicy w związku z tym wymyślili przysłowie: "jak Polak Polakowi budzika do pracy nie przestawi, to już jest ok

W Kanadzie ponoć jest podobnie Ojciec sąsiadki tam mieszka. Polacy zapożyczają się po uszy, byleby pokazać innym, że mają najlepszy telewizor, czy markowe kafelki w łazience. Po prostu żenada sleep.gif'

Użytkownik Prince edytował ten post 21 January 2008 - 20:05

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121

Napisano 21 January 2008 - 19:59

CYTAT(drafft @ 13 minut temu)
CO do włochow zmienie zdanie jak jakis facet potwiedzi Twoje słowa...na ich temat

CYTAT(magia @ 21.01.2008, 17:22)
... Wlosi ogladali sie za mna bardzo
...Bylam zapraszana na kolacje do wloskich rodzin

Drafft ale mnie ubawiles... smile.gif Powiedz ktory facet przyzna się , ze Wlosi ogladali się za nim.... bo przeciez żądasz potwierdzenia moich slow smile.gif smile.gif

CYTAT(drafft)
Znajomy, który od 16tu lat mieszka w Stanach chciał ożenić się w Polsce i pokazać rodzinie narzeczoną, więc przyjechali w zeszłym roku. Naprzywozili jakichś lumpexowych szmat w darach, bo myśleli, że u nas w sklepach nic nie ma. Dziewczyna była w szoku, że u nas jest tv, a w dodatku dzięki antenie satelitarnej możemy oglądać amerykańską tv. A do tego nie wzięła ze sobą innych butów niż trapery, bo myślała, że my nie mamy dróg i chodników, tylko wszedzie pola i błoto

To co napisales swiadczy tylko o braku inteligencji u tych ludzi ...w czasach kiedy maja dostep do netu wypada cos poczytac o kraju do ktorego sie jedzie...smile.gif
Mam sporo znajomych w Ameryce i Kanadzie, ale to ludzie wyksztalceni i nikt z nich nie myli Polski z Etiopia...

Użytkownik magia edytował ten post 21 January 2008 - 20:06

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   drafft 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47

Napisano 21 January 2008 - 20:03

no niech ci bedzie, teraz to gra słowek,..dobrze wiesz o co mi chodzi

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   drafft 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47

Napisano 21 January 2008 - 20:07

Polacy na Wyspach pokazują się z najgorszej strony
nglia. Rajska wyspa, na którą zmierzają miliony. Brama do lepszego życia. Cudowny kraj oraz cudowni ludzie. Zadowoleni polscy emigranci zarabiający prawdziwe funty. I pokazujący swoje "najlepsze strony".

Masowe wyjazdy, kilkanaście autobusów na dzień, lotniska pełne przed odlotami na wyspy. Wielka Brytania otworzyła swój rynek, a my z tego korzystamy. Młodzi ludzie wyjeżdżają, bo szukają odmiany. Bardziej doświadczeni - pracy i pieniędzy.

Bywam w Anglii raz w miesiącu, na tydzień, dwa. Aby spotkać Polaków nie trzeba się wysilać, są prawie wszędzie. Można ich bardzo łatwo rozpoznać - zachowują się głośno, przeklinają na każdym kroku, plują na chodnik i udają, że czują się jak ryba w wodzie. Pierwsze słowa jakich uczą się angielscy znajomi od Polaków zaczynają się na k* i ch*.

Pokażmy na co nas stać

Widzę grupkę młodych ludzi, bardzo głośnych. Piwa polskiej marki w ręku i niezliczona ilość epitetów. Wulgarne wyrażanie się po polsku w kierunki niczego nieświadomych "tubylców" i turystów. Nigdy nie widziałem, żeby ktokolwiek splunął na chodnik, czy w ogóle publicznie splunął. No chyba, że mówimy o Polakach w Londynie. Hałasem pokazują, że są zadomowieni i czują się jak u siebie. Nie jest dla nich istotne, że są gośćmi. To jest "ich kraj". Zasady miejscowe są nieważne, bo to oni je sobie sami kreują. Wstydzę się za nich, jak zagraniczni znajomi mówią "O! Idą twoi rodacy". A ja widzę kogoś 50 metrów przede mną. Dla mnie język polski jest sygnałem, że mam do czynienia z rodakami. Dla moich znajomych - mieszkających w Londynie - takie właśnie zachowanie jest charakterystyczne dla polskich emigrantów.

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121

Napisano 21 January 2008 - 20:20

CYTAT(drafft @ Minutę temu)
Nigdy nie widziałem, żeby ktokolwiek splunął na chodnik, czy w ogóle publicznie splunął. No chyba, że mówimy o Polakach w Londynie.

A widziales chodniki w Londynie ...??? Myslisz ze to tez robota Polakow ....chyba przeceniasz swój naród... smile.gif smile.gif

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10318
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 21 January 2008 - 20:57

CYTAT(drafft @ 47 minut temu)
Polacy na Wyspach pokazują się z najgorszej strony

hahaha!!!! laugh.gif

Anglicy pokazują się za to w Krakowie, nie wykluczam, że z najlepszej strony D.gif

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   Dishman 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1005
  • Rejestracja Thu, 05 Apr 07

Napisano 21 January 2008 - 21:42

CYTAT(magia @ Dzisiaj, 18:59)
Drafft ale mnie ubawiles... smile.gif Powiedz ktory facet przyzna się , ze Wlosi ogladali się za nim.... bo przeciez żądasz potwierdzenia moich slow

Włosi to może nie, ale Włoszki... ? wink.gif
Łajno ma to do siebie, że chce być na wierzchu. Jak się będziesz z nim bił to poczujesz różnicę

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   drafft 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47

Napisano 21 January 2008 - 22:39

Piosenka o pijanych Polakach podbija Holandię
Karnawałowe listy przebojów w Holandii podbija właśnie piosenka wyśmiewająca Polaków a właściwie polskich robotników. Polscy internauci się podzielili: - Śmieszne - cieszą się jedni, ale niektórzy nie zostawiają na Holendrach suchej nitki: - Gandzia i halucynogenne grzyby rzuciły im się na mózgi - piszą na forach.
Skoczna piosenka, opowiada o pracownikach z znad Wisły, którzy przyjeżdżają do Holandii w poszukiwaniu zajęcia, za "parę groszy i puszkę piwa". Uzupełnia ją klip, a w nim członkowie zespołu Vlemmix & Roos przebrani za polskich robotników piją wódkę z gwinta i hektolitry piwa, jeżdżą zdezelowanym busem, sikają gdzie popadnie i nie są w stanie poradzić sobie z najprostszym zadaniem.

Piosenka i teledysk utwierdzają stereotyp Polaka ? jako słabo wykwalifikowanego robotnika, któremu wszystko jedno gdzie pracuje "na polu czy na budowie" a najważniejsze, żeby się napić. Autorzy piosenki nie żałują jednak i "ciepłych słów" pod adresem Polaków i z lekkim przekąsem śpiewają: "są moimi idolami. zawsze im macham". Opinie polskich internautów są podzielone - części piosenka się podoba i świadczy, według nich, o poczuciu humoru Holendró

No dziewczyny to nie koniec waszej walki z wiatrakami..mnie przekonalyscie co do szlachetnosci i pozytywnego obrazu Polakow, teraz musiscie jeszcze przekonac Holendrow

Użytkownik drafft edytował ten post 21 January 2008 - 22:50

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121

Napisano 21 January 2008 - 23:38

CYTAT(drafft @ Dzisiaj, 8:54)
A co do stanow, na podstawie mojego pobytu tam napisalem prace magisterska na wydziale socjologii i antropologi, opieralem sie na faktach, oraz na tzw. ogolno przyjetcyh zjawiskach kulturowych

Wiesz co drafft chetnie przeczytalabym twoja pracę magisterską...to dopiero musi byc Hit...smile.gif
CYTAT(drafft @ 40 minut temu)
Piosenka i teledysk utwierdzają stereotyp Polaka ?

Wlasnie dlatego wszyscy Polacy powinni walczyć z tym chorym stereotypem .... w Holandii jeszcze nie bylam wiec nie bede wymyslac jakis absurdalnych argumentow ...ale mam wrazenie ze znowu mierzysz wszystkich jedna miarą...To ze jedni pija nie oznacza ze robia to wszyscy....
Dodam tylko , ze zachowanie na wroclawskim Rynku ,kulturalnych wedlug ciebie Anglikow , jest podobne do zachowania Polakow z piosenki ...

CYTAT(Dishman @ Dzisiaj, 20:42)
Włosi to może nie, ale Włoszki... ?

Dishman ale Wloszki tez ogladaja sie za wami wylacznie w celach seksualnych ...? bo to bylo sugerowane....smile.gif

Użytkownik magia edytował ten post 21 January 2008 - 23:41

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 22 January 2008 - 01:46

O Drafft właśnie wzniosłam toast wodą mineralną, za los że nie skierowała mnie do Londynu i oszczędził mi takich widoków.
Moje Leicester jest niebem w porównaniu do Londynu, Polacy mijają się bez słów, czasami się uśmiechną, czasami przymilkną. Pędzą przed siebie w pośpiechu, jeżeli samotnie to ze słuchawkami na uszach lub z telefonem w ręku...Istna sielanka....
Natomiast w Bristolu z wielką chęcią wytłumaczą Ci co warto zobaczyć, gdzie można coś zjeść i w jakich godzinach najlepiej poruszać się po mieście.
Widok Polaka na ulicy z piwem w ręku jest dla mnie nie spotykany, ani tu gdzie mieszkam ani tam gdzie byłam....Nie piszę o Londynie, znam go tylko od stron lotniska i dworca Wiktorii.

CYTAT(Prince @ Dzisiaj, 18:57)
Anglicy pokazują się za to w Krakowie, nie wykluczam, że z najlepszej strony

Ty to potrafisz rozbawić smile.gif Ale święta prawda.

A co do przeklinania, Portugalczycy klną jeszcze gorzej niż my, ale to naszych przekleństw się uczą....zastanawiałeś się Drafft dlaczego?

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   drafft 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47

Napisano 22 January 2008 - 09:26

Wiesz co drafft chetnie przeczytalabym twoja pracę magisterską...to dopiero musi byc Hit...smile.gif
Hitem były prace na tematy np."Kult picia wódki w Polsce" "Społeczny model pesymistycznego Polaka" tam dopiero ludzie prowadzili stany badan i nie opierali sie na zadnych stereotypach tylko scisłych danych naukowych..

magia>>>cały czas myslisz pojecia i nie rozrózniasz oschłego opisywania faktów od emocjonalnego i stronnego zaangazowania w temat.

..ale mam wrazenie ze znowu mierzysz wszystkich jedna miarą...

nikogo nie mierze, ostatnie moje posty to wycinki z innego forum, i teksty z gazet. Jak widzisz wielu ludzi mysli inaczj niz ty..a czy to stereotyp nie wiadomo.

Dodam tylko , ze zachowanie na wroclawskim Rynku ,kulturalnych wedlug ciebie Anglikow , jest podobne do zachowania Polakow z piosenki ...
to nie jest moj test , cyt powyzej: z innego forum, nie według mnie.....

Wogóle to ten temat powinien byc chyba zatytuowany, "Pozytywny obraz Polaka za granica", bo cokolwiek sie powie innego odrazu jest ,ze to nie prawda ze to stereotyp, a nie dopuszczacie do siebie ze ktos moze sie opierac wlasnie na zdobytch doswiadczeniach i faktach...
Nie bede juz nic pisal na ten temat...

Użytkownik drafft edytował ten post 22 January 2008 - 09:35

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121

Napisano 22 January 2008 - 20:41

CYTAT(drafft @ Dzisiaj, 8:26)
magia>>>cały czas myslisz pojecia i nie rozrózniasz oschłego opisywania faktów od emocjonalnego i stronnego zaangazowania w temat

drafft ...Przeczytalam twoje wczesniejsze, negatywne wypowiedzi o emigrantach ...nastepnie, nie mniej negatywne fragmenty wypowiedzi innych ...mialam prawo sądzić ze utozsamiasz sie z nimi.... to chyba oczywiste....
W twoim poscie 52 ciezko sie zorientowac co jest twoim przemysleniem, a co wypowiedzią innych ...moze zacznij uzywac opcji quote unikniemy wtedy nieporozumien...Myslalam,ze przynajmniej poczatek postu jest twojej produkcji....smile.gif
A tak w ogóle zrazilam sie od pewnego czasu do cytatow... wink.gif wole, moze mniej precyzyjne, ale wlasne przemyslenia uzytkownikow....
CYTAT(drafft @ Dzisiaj, 8:26)
nikogo nie mierze, ostatnie moje posty to wycinki z innego forum, i teksty z gazet. Jak widzisz wielu ludzi mysli inaczj niz ty

Jak chcesz dyskusji na cytaty to zaraz moge nawklejac tu kilkadziesiat wypowiedzi ,sprzecznych z twoim postrzeganiem swiata ...tylko czemu to ma sluzyc...smile.gif

Użytkownik magia edytował ten post 22 January 2008 - 21:01

Opcje tematu:

• (4 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4