Forum Lagata.pl: Obraz polskiego emigranta - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (4 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Obraz polskiego emigranta wątek wydzielony z tematu: Irlandia: bandyci podpalili Polaka

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   Dishman 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1005
  • Rejestracja Thu, 05 Apr 07

Napisano 22 January 2008 - 23:14

CYTAT(magia @ Wczoraj, 22:38)
Dishman ale Wloszki tez ogladaja sie za wami wylacznie w celach seksualnych ...? bo to bylo sugerowane....

Ty mi odpowiedz na pytanie co myśli kobieta, jeżeli odwraca się za mężczyzną, bo akurat tutaj narodowość jest bez znaczenia.
Ja Ci mogę powiedzieć, co myśli facet, jak ogląda się na ulicy za dziewczyną, myśli: "ale fajna 'lala'". Czy oglądają się wyłącznie w celach seksualnych? Hmm.... wiadomo, że samo oglądanie się nie jest niczym złym, ale facet daje do zrozumienia, że jakby miał możliwość i nie poniósłby z tego tytułu żadnych przykrych konsekwencji, to bardzo możliwe, że chciałby poznać dogłębnie taką kobietę (jasne, uogólniam z deka, bo jest jeszcze cała masa innych czynników).

A że Włosi oglądają się za Polkami? Jeżeli wierzyć "włoskiej gwieździe" z "Europa da się lubić", każdy Włoch leci na niebieskookie blondynki wink.gif
Łajno ma to do siebie, że chce być na wierzchu. Jak się będziesz z nim bił to poczujesz różnicę

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 23 January 2008 - 01:02

CYTAT(Dishman @ Dzisiaj, 21:14)
A że Włosi oglądają się za Polkami? Jeżeli wierzyć "włoskiej gwieździe" z "Europa da się lubić", każdy Włoch leci na niebieskookie blondynki

i wszystkie plany poszły na marne....nie mam szans sad.gif

Drafft, nie bulwersuj się tak to zwykła polemika. Każdy z nas ma inne doświadczenia i jak widać inne zdanie. I myślę że da się to spokojnie przedstawić.

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   drafft 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47
  • Rejestracja Fri, 11 Jan 08

Napisano 23 January 2008 - 09:32

Netha..ja w zadnym wypdku sie nie bulwersuje..no co Ty...kazdy ma na co dzien tyle krzyzy do dzwigania, ze podniesione cisnienien podczas tych rozmow, byłoby raczej nie wskazane rolleyes.gif

CYTAT
i wszystkie plany poszły na marne....nie mam szans

nie poddawaj sie... boks.gif boks.gif

Użytkownik drafft edytował ten post 23 January 2008 - 09:35

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 23 January 2008 - 13:47

CYTAT(drafft @ Dzisiaj, 7:32)
nie poddawaj sie... boks.gif boks.gif

ani blondynka, ani niebiesko oka sad.gif

A tak przy temacie, chcę poruszyć inne zagadnienie smile.gif Pt. Polskie żony D.gif Czytałam kiedyś artykuł, że dużo obcokrajowców dąży do poderwania i usidlenia Polki. Nie dość że ładne, to jeszcze potrafią posprzątać, ugotować czasami uszyć, a do tego jeszcze mają czas na 8 godzin pracy.
Tak sobie myślę.... że ta opinia "szybkiej kochanki" powoli zanika a na jej miejsce wejdzie "kura domowa" smile.gif Z dwojga złego, ta kura domowa jest chyba lepsza.

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   drafft 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47

Napisano 23 January 2008 - 14:16

Nie moge na ten temat nic powiedziec , bo zaraz zaatakuje mnie stado jajnikow wink.gif

ale, ze... zostałem wychowany w kulcie Matki Polki to chyle czoła polskim żoną w kraju i zagranicy

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 23 January 2008 - 14:27

Uderz w stół a nożyce się odezwą - prowokacyjnie o tym napisałam wink.gif

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   drafft 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47

Napisano 23 January 2008 - 15:34

przeciez ja to wiem ze prowokacyjnie... tongue.gif
ale ty nie mozesz prowokowac...
Kto w polityce rąbie pięścią w stół, powinien najpierw upewnić się, że nie leżą na nim pinezki...Harry Truman

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 23 January 2008 - 20:20

CYTAT(Dishman @ Wczoraj, 22:14)
Ty mi odpowiedz na pytanie co myśli kobieta, jeżeli odwraca się za mężczyzną,

Dobrze Dishman odpowiem ci ...smile.gif Jesli jakis mężczyzna mnie zainteresuje to mijajac go, na pewno dluzej zatrzymam na nim wzrok, ale nie mam zwyczaju ogladac się, wydaje mi sie to ,w wykonaniu dziewczyn , malo taktowne.... ale czesto obserwuje panów, kiedy stoje w korkach...smile.gif
A co wtedy myślę...no wlasnie to ze to super facet , ze wyglada na milego, ze chetnie poznalabym go ..........ale jakos nie wyobrażam sobie scen lóżkowych ...to tylko ocena powierzchowna , a wiekszosc dziewczyn do tych spraw potrzebuje jeszcze uczucia....
CYTAT(Dishman @ Wczoraj, 22:14)
A że Włosi oglądają się za Polkami? Jeżeli wierzyć "włoskiej gwieździe" z "Europa da się lubić", każdy Włoch leci na niebieskookie blondynki

Nie musisz powolywać sie na gwiazdy...przecież wyraznie napisalam, ze Wlosi lubią slowiańską urodę...Nasze dziewczyny, w porównaniu z Wloszkami ,wypadaja dużo korzystniej... pod względęm urody oraz życiowej zaradności... ale wylacznie od Polek zależy jak będą tam traktowane...jesli ktos zachowuje sie prowokacyjnie i jedzie tam zdobywać męski swiat...to tak wlasnie będzie przez nich odbierany... Trzeba zachować zdrowy dystans do takich znajomości ...wtedy będa nas szanować .... a to, ze sie oglądają...nie powiem, że bylo mi przykro z tego powodu..... wink.gif

Użytkownik magia edytował ten post 23 January 2008 - 20:24

#69 Użytkownik nie jest zalogowany   drafft 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47

Napisano 24 January 2008 - 11:33

Widze , ze temat został częściowy wyczerpany, mozna by pisac dalej, ale chyba groziłoby to powtarzaniem juz drazliwych kwestii.
Wnioski również częściowe..że choć obraz Polaka nie jest najlepszy w oczach nas samych jak i obcokrajowców, to należy walczyć z utartymi stereotypami i promować to co jest naszą zaletą.

Mam jeszcze jedno pytanie?.Co prawda znam teoretyczne i (pseudnonaukowe) odpowiedzi wynikajace z psychiki i kultury itd.. To jednak chciałbym poznac wasze zdanie(praktyczne), zwracam sie tu do kobiet?
Co wy widzicie w obcokrajowcach? Czy sa lepsi czy gorsi( w czym?) od polskich facetwó??

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 24 January 2008 - 14:49

Drafft dobre pytanie smile.gif Może jakąś egzotykę, a może to jest ciekawość??? Osobiście nie wiem, jeżeli zwracam uwagę na obcokrajowca to raczej nie z myślą iż może być on moim przyszłym mężem, kochankiem lub kimkolwiek z jakimiś powiązaniami. Zdecydowanie wolę polskich chłopców wink.gif Więc odpowiedzi na pytanie nie znam.

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   nesco 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 37
  • Rejestracja Sun, 05 Apr 09

Napisano 05 April 2009 - 16:11

A Amerykanie noszą wszystko w papierowych torbach.

Opcje tematu:

• (4 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4