Forum Lagata.pl: Final Fantasy 7 Advent Children - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Final Fantasy 7 Advent Children

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Squall Leonhart 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 3211
  • Rejestracja Tue, 11 Dec 07

Napisano 15 January 2008 - 12:08

Final Fantasy 7 Advent Children

CYTAT
Historia ta zaczęła się w Midgar, mieście napędzanym energią mako, w którym potężna korporacja Shinra, wykorzystała swój monopol na tę energię do opanowania wszelkich dziedzin życia i przejęcia władzy politycznej. Reaktory Shinry pokryły całe miasto i zbierały mako przetwarzając ją w skuteczne źródło energii.
Jednakże energia mako nie była nieskończonym źródłem szczęścia, jak to głosiła Shinra, lecz życiem planety, sama w sobie źródłem wszelkiego życia. Niektórzy zaczęli rozumieć, że jeśli pozwolą na dalsze wykorzystywanie tej enrgii, Planeta umrze. Ci ludzie utworzyli antyshinrowską organizację, którą nazwali "Avalanche" ("Lawina") i podjęli działania wymierzone przeciwko rządowi używając partyzanckich metod.
W końcu, Avalanche zdecydowało się wysadzić w powietrze jeden z reaktorów mako. Pośród ludzi przydzielonych do tego zadania znalazł się Cloud Strife, były członek elitarnej, shinrowskiej organizacji militarnej SOLDIER.
Cloud nie okazywał żadnych emocji i nie był związany żadnymi zasadami; był ex-SOLDIEREM i najemnikiem, i nie miał ponadto nic do dodania. Jednak apatia nie mogła otaczać Clouda wiecznie. Uderzenie na reaktor obudziło w nim potrzebę zmierzenia się z lukami tkwiącymi w jego pamięci oraz odnalezienia sensu życia. I może właśnie ta podróż pochłonęłą najwięcej ofiar...
Od tamtych wydarzeń minęły dwa lata...
Pomimo że Midgar - miasto energii mako, miasto dostatku - zostało zredukowane do ruin, jego mieszkańcy powoli, lecz miarowo kroczą drogą ku odbudowie.
Cierpią jednak z powodu tajemniczej choroby zwanej geostigmą.
Nieuleczalna, przynosi śmierć wszystkim zarażonym, jednemu po drugim, pozbawiając ludzi najmniejszej nadziei.
I tak oto Cloud, który zrezygnował z życia bohatera, by dalej żyć w samotności, musi znowu wyjść z cienia...

cytat z filmweb.pl

Obrazki

Ilu z was widzialo ten film ? moze sa jacys fani ? Dla mnie to najlepszy film jaki kolwiek wyprodukowano w japonii. Niestety w polskiej wersji dvd nie zostal dolaczony filmik Last Order. Jest tylko wydanie dwuplytowe z ucietymi scenami i makeing filmu. Jesli ktos jeszcze go nie ogladal to zachecam do ogladania zwiastunu:

http://pl.youtube.com/watch?v=MvkhALO49X0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   VincentCarl 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 29
  • Rejestracja Thu, 17 Apr 08

Napisano 21 April 2008 - 14:01

Świetny film - przynajmniej dla mnie - fana serii FF. Co prawda nie grałem we wszystkie gry, ani nie znam wszystkich czarów na pamięć, ale klimat gry, a więc także tego filmu jest genialny laugh.gif
Ciekawe sekwencje walk (zwłaszcza ostatnia) i ogólny powrót do znanych bohaterów to dobre powody, aby film zobaczyć kilka nawet razy.
I can't take this life
Stab me in the back!

Opcje tematu:

Strona 1 z 1