Organizatorzy rajdu Dakar, poinformowali, że tegoroczna edycja imprezy nie odbędzie się. O odwołaniu zdecydowały względy bezpieczeństwa. W ubiegłbym tygodniu w Mauretanii zginęło 4 Francuzów. Ta wielka sportowa impreza została odwołana po raz pierwszy od 1979 roku.
Media francuskie zastanawiają się czy organizatorzy ugięli się pod presją rządu Sarkozy'ego czy raczej odwołano imprezę z obawy przed nasilającymi się w regionie atakami terrorystycznymi.
Wiadomo także, że z imprezy wycofała się firma mająca ubezpieczać kolumnę pojazdów.
Początkowo mówiono o możliwości skrócenia rajdu, ostatecznie jednak zdecydowano o jego odwołaniu.
(onet.pl)
wydaje mi sie ze teroryzm to byl tylko pretekst tu chyba chodzilo o cos innego a jak nie wiadomo co co chodzi to chodzi o pieniadze
Strona 1 z 1
Rajdu Dakar odwolany
Napisano 04 January 2008 - 14:48
A kto miałby zarobić na odwołaniu Rajdu, na pewno nie sponsorzy i reklamodawcy.
Napisano 04 January 2008 - 16:08
Toldus, tu chodzilo na pewno a ataki terrorystyczne. Zadnej informacji nie mozna lekcewazyc, zwlaszcza, ze jest tylu uczestnikow.
Love is the fruit of friendship <3
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
Napisano 04 January 2008 - 17:19
a moze chodzilo o to zeby wypromowac Rajd MOSKWA - PEKIN
ja jak widze napis Terrorysci, atak terorystyczny to mi to odrazy śmierdzi
ja jak widze napis Terrorysci, atak terorystyczny to mi to odrazy śmierdzi
Użytkownik Tolduś edytował ten post 04 January 2008 - 17:21
Napisano 05 January 2008 - 00:53
A to komuchy wstrętne
.
Sprawa dość dziwna, ale ja tam myślę (póki co) że naprawdę mogło chodzić o życie uczestników... Tam trzeba jechać kilkaset kilometrów dziennie po szczerej pustyni, co to za problem zaminować pole...
Sprawa dość dziwna, ale ja tam myślę (póki co) że naprawdę mogło chodzić o życie uczestników... Tam trzeba jechać kilkaset kilometrów dziennie po szczerej pustyni, co to za problem zaminować pole...
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie