[film] Ufo nad Włochami
Napisano 04 September 2007 - 12:37
0 sierpnia br. w San Lorenzo we włoskiej Parmie zaobserwowano cztery kuliste czerwone obiekty, które niespodziewanie pojawiły się nocą nad miastem. Zjawisko, które widziane było przez wielu mieszkańców miasta udało się również uwiecznić na filmie, który zobaczyć można w naszym serwisie.
10 sierpnia br. około godz. 23:15 w San Lorenzo w Parmie, w okolicach Arola, Pilastro, Mamiamo i Pannocchia kilka osób zaobserwowało czerwonawe kuliste obiekty unoszące się na niebie. Zjawisko wywołało żywe zaciekawienie u obserwatorów. Film ukazujący owe NOL-e wykonany został przez mężczyznę wyczekującego wówczas na spadające gwiazdy. Znajdował się on na wzgórzach Arola, gdy wraz z kilkoma przyjaciółmi spostrzegł pojawienie się dziwnego światła na niebie.
- Znajdowaliśmy się tam od kilku minut, gdy na niebie pojawiło się nagle jasne czerwone światło. Stało w miejscu, unosząc się bardzo wysoko na firmamencie. Po kilku sekundach pojawiły się jednocześnie trzy pozostałe światła, byliśmy zdumieni tym widokiem.
Na ponad dwuminutowym filmie wykonanym ze wzgórz Arola widać zarówno pojawienie się, jak i znikanie obiektów. Z relacji dowiadujemy się, iż cztery czerwone światła unosiły się na jednej wysokości przez kilka minut, po czym zniknęły. Obserwowane były przez mieszkańców kilku dzielnic miasta.
Zjawisko to przywodzi na myśl słynną obserwację „Świeteł z Phoenix” sprzed 10 laty. Zdarzenie to do dziś pozostaje jednym z najbardziej kontrowersyjnych incydentów z UFO lat 90-tych. Niektórzy sugerowali, iż obserwowane wówczas obiekty były racami. To wyjaśnienie wydaje się jednak w tym przypadku być mało przekonywujące.
A czy w zdarzeniu z Włoch w grę wchodzić mogą race? Być może. Jednak, przyglądając się nagraniu trudno zaprzeczyć faktowi, iż dla świadków był to bardzo niezwykły widok. Czym więc były obserwowane obiekty? Niestety, przy obecnym stanie wiedzy, to pytanie musi jeszcze pozostać bez odpowiedzi.
Serwis NPN
Napisano 18 December 2007 - 21:07
Napisano 18 December 2007 - 21:39
Napisano 19 December 2007 - 22:06

"...tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain.
You are young and life is long and there is time to kill today.
And then one day you find ten years have got behind you.
No one told you when to run, you missed the starting gun..."
Napisano 19 December 2007 - 23:47

Napisano 19 December 2007 - 23:49
a wiesz ze bym chcial takie bliskie spotkanie trzeciego stopnia
Napisano 19 December 2007 - 23:53

Napisano 21 December 2007 - 00:13
I nie wierzcie tak we wszystko co wam mówią, bo niedługo zamienicie się w gąbki pełne wiedzy o niczym;)
Napisano 21 December 2007 - 00:26
Napisano 21 December 2007 - 00:42
no w sumie racja z tym UFO:) Nie mówię,że jestem sceptykczką aż do bólu (sama parę rzeczy widziałam, które na zjawiska fizyczne nie wyglądały, a działy się po śmierci kogoś z rodziny...) Ale my jako społeczeństwo powinniśmy filtrować bardziej informacje- ich przenikliwość do naszych umysłów powoli staje się niebezpiecznie duża, niedługo sami zamienimy się w jakieś ufoludy, albo zaprogramowane mediami robociki...
Też mi się ostatnio wydawało, że widziałam UFO (Unidentified flying object), ale okazało się, że to tylko Porshe 126p (malczan;))- po tuningu i z silniczkiem z przodu
Napisano 21 December 2007 - 09:16
Napisano 21 December 2007 - 09:43
pozdrawiam:)
Napisano 21 December 2007 - 12:03
A wiesz mam do Ciebie prosbe, skoro w tym siedzisz dosc gleboko i oferujesz nam takie ciekawe filmiki itd, to moglbys tez czasem znalezc nam gdzies co na ten temat mowia ludzie pozniej np naukowcy, tzn chodzi mi o to czy znaleziono jakies sensowne wyjasnienia dla ktorychs z sytuacji, ktore moglismy tu na forum zobaczyc. Masz moze takie informacje? Nie chodzi mi tutaj o spekulacje naukowcow, a o udowodnione i udokumentowane przypadki.
Napisano 22 December 2007 - 13:26
Gdyby ufo latało tak często jak są zdjęcia, to część z nich byłaby bardziej dobitna.
Użytkownik Prince edytował ten post 22 December 2007 - 13:29
Napisano 23 December 2007 - 14:31
czy przeczytałeś mój pierwszy post tutaj??, ja tam bylem, we WŁOSZECH!!
ja nie kłamie bo nie umiem a jeśli już to mi nie wychodzi.
Napisano 23 December 2007 - 14:46
Użytkownik Prince edytował ten post 24 December 2007 - 17:37
Napisano 08 January 2009 - 12:16
Napisano 08 January 2009 - 18:37
<a href="http://pl.youtube.com/watch?v=_9ZGpwxmnss" target="_blank">:(-...</a>

Logowanie