Forum Lagata.pl: Gdzie zamawiac bilety lotnicze? - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Gdzie zamawiac bilety lotnicze?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   marika 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 17
  • Rejestracja Thu, 13 Dec 07

Napisano 17 December 2007 - 21:39

gdzie najtaniej, najbezpieczniej, najszybciej?które wyszukiwarki polecacie i dlaczego?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   marika 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 17

Napisano 18 December 2007 - 17:16

serio nikt nie wie??? nikt nie korzysta z wyszukiwarek biletów?wink.gif

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   nAGER 

• Szeryf
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 2763
  • Rejestracja Fri, 31 Aug 07

Napisano 18 December 2007 - 17:28

lataj
TravelOvO
bilety lotnicze <---- Wszyscy polecaja.
esky
bilety lotnicze
LOT <---- chyba kazdy zna splashpz7.gif
eprzeloty
Love is the fruit of friendship <3

"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   marika 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 17

Napisano 19 December 2007 - 19:18

a co powiesz na line4you.pl? sporo dobrych opini w internecie na ich temat.smile.gif

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 20 December 2007 - 08:04

marika to wszystko zależy gdzie i skąd chcesz lecieć. Ja zawsze zamawiam bezpośrednio u przewoźnika ( czy jak to określić) Napisz coś więcej, dokąd się wybierasz a może będę potrafiła Ci doradzić.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   marika 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 17

Napisano 20 December 2007 - 20:07

chyba najlepiej zrobie jak kupie cały pakiet razem z dojazdem, wyżywieniem i innymi atrakcjami smile.gif jeszcze może znajdzie się jakis wyjazd w góry na Sylwestra. Snowboard, narty, kulig i takie tam smile.gif

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   hewlett 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 99

Napisano 21 December 2007 - 00:23

jeśli jest się pewnym co do terminu i ma sie wybranego przewoźnika to mozna kupować na stronie tego przewoxnika, ale ja polecam wyszukiwarki- znajdziesz dziesiątki połączeń na dany termin; jedno tańsze od drugiego... moze byc na tym line4you, o którym wspominasz

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Laura80 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 5
  • Rejestracja Sat, 29 Dec 07

Napisano 29 December 2007 - 22:25

CYTAT(marika @ 20.12.2007, 19:07) <{POST_SNAPBACK}>
chyba najlepiej zrobie jak kupie cały pakiet razem z dojazdem, wyżywieniem i innymi atrakcjami smile.gif jeszcze może znajdzie się jakis wyjazd w góry na Sylwestra. Snowboard, narty, kulig i takie tam smile.gif

Przejazd z rozrywkami w pakiecie są dobre jak masz za dużo pieniędzy do wydania. Lepiej samemu sobie zorganizować wyjazd, chociaż jeśli chodzi i Sylwestra to zostało mało czasu... Możesz ew. zapolować na oferty typu 'last min' albo 'sylwester ekspres'.

CYTAT(hewlett @ 20.12.2007, 23:23) <{POST_SNAPBACK}>
jeśli jest się pewnym co do terminu i ma sie wybranego przewoźnika to mozna kupować na stronie tego przewoxnika, ale ja polecam wyszukiwarki- znajdziesz dziesiątki połączeń na dany termin; jedno tańsze od drugiego... moze byc na tym line4you, o którym wspominasz

Wyszukiwarki są pomocne, szczególnie dla osób, które nie zbyt wprawione w kupowaniu biletów lotniczych. Tak jak pisze hawlett- możesz porównywać ceny różnych linii, a obsługa takiej strony nie jest trudna.

Używaj opcji edycja

Użytkownik Prince edytował ten post 29 December 2007 - 22:34

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   hewlett 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 99

Napisano 30 December 2007 - 23:10

Faktycznie zoorganizowany sylwester to strasznie duzo kasy. lepiej samemu sobie załatwić podróż, nocleg i bawić się samemu.
a wyszukiwarki są pomocne głównie, albo najbardziej dla ludzi którzy nie są wprawieni w wyszukiwaniu Tanich połączeń.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   gaharata88 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 14
  • Rejestracja Tue, 30 Oct 07

Napisano 02 January 2008 - 21:55

CYTAT(hewlett @ 30.12.2007, 22:10) <{POST_SNAPBACK}>
Faktycznie zoorganizowany sylwester to strasznie duzo kasy. lepiej samemu sobie załatwić podróż, nocleg i bawić się samemu.
a wyszukiwarki są pomocne głównie, albo najbardziej dla ludzi którzy nie są wprawieni w wyszukiwaniu Tanich połączeń.

Nom dokładnie- lepiej wyjechać już gdzieś ~ niż siedzieć na miejscu. Fakt faktem, iż takie coś cieszy a przykładem tego jest wiele turystów wracających i korzystających potem z takiej formy wypoczynku ponownie w przyszłości.

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   hewlett 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 99

Napisano 02 January 2008 - 23:41

szczerze, to nie znam chyba nikogo kto po wyjeździe zaplanowanym samemu chetnie jeszcze podróżuje z biurami podróży

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 03 January 2008 - 01:20

hewllet to prawda, jeżeli raz się udało i wyszło fajnie to i drugi raz się uda. Ja właśnie dzisiaj zaczęłam rozmyślać nad kolejnym urlopem D.gif

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   hewlett 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 99

Napisano 04 January 2008 - 14:45

no ciesze się, że ktoś podziela moją opinie, a jakie masz plany na ten urlop? może uda mi sie coś doradzić smile.gif

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   karina78 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 15
  • Rejestracja Sun, 08 Jun 08

Napisano 09 June 2008 - 21:55

Myślę, że każdy ma swoje ulubione miejsca. Ja preferuję tylko zakup biletów przez internet. Tanio, bez dodatkowych kosztów i jak spróbujesz - okazuje się, że to naprawdę proste. Mojemu mężowi ktoś ze znajomych polecił nie tak dawno fajny serwis - smartfly - chyba tak. My nie mieliśmy jeszcze okazji zamawiać biletów dla siebie, ale mąż rezerwował swojej siostrze bilet do Mediolanu. Naprawdę tanio i fajnie. Myślę, że i my wkrótce skorzystamy z tej strony. Kto by kiedyś pomyślał o takiej wygodzie - siedząc przed komputerem, w ciągu chwili kupujesz bilet:) A dawniej... Co to było:)

Użytkownik karina78 edytował ten post 09 June 2008 - 22:00

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   wokes 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 9

Napisano 10 June 2008 - 10:18

CYTAT(nAGER @ 18.12.2007, 17:28) <{POST_SNAPBACK}>
ilety lotnicze[/url]
LOT <---- chyba kazdy zna splashpz7.gif

No lota to każdy zna i ich niebotycznie wysokie ceny chyba teżsmile.gif ja jednak preferuje portale, które wyszukują tanie linie lotnicze:)

Do karina78:
No potęga internetu jest ogromna:) - kilka kliknięć i masz zaplanowane wakacje:)

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Franca 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 308
  • Rejestracja Thu, 08 Nov 07

Napisano 11 June 2008 - 21:45

najlepiej zamówić bezpośrednio, ale pojawilo się kilka portali oferujących pelne przeszukanie wszystkich linii... jest to wygodne bo w jednym miejscu znajdziesz wiele ofert i nie trzeba skakać po necie.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   karina78 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 15

Napisano 13 June 2008 - 11:57

Tak, to prawda. Właśnie ten portal, z którego ostatnio mąż korzystał oferuje większość (wszystkie?) tanie linie. Jest to bardzo wygodne, a co ciekawe, mąż znalazł tam tańsze połączenie niż bezpośrednio na stronie danej linii lotniczej. Na początku nie chciałam w to wierzyć, ale po weryfikacji szczegółów opłat - okazało się, że faktycznie jest taniej jakieś 50 zł! smile.gif

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   wokes 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 9

Napisano 13 June 2008 - 22:09

CYTAT(karina78 @ 13.06.2008, 11:57) <{POST_SNAPBACK}>
Na początku nie chciałam w to wierzyć, ale po weryfikacji szczegółów opłat - okazało się, że faktycznie jest taniej jakieś 50 zł! smile.gif

Możliwe, że portal miał jakąś promocję, albo maja umowę podpisaną z przewoźnikiem i załatwili sobie tańsze bilety:)

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   karina78 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 15

Napisano 16 June 2008 - 22:58

Właśnie ostatnio zastanawiam się jak to jest... czytam mnóstwo opinii, że zdecydowanie taniej bezpośrednio u przewoźnika. Ale mnie ostatnio na portalu oferującym low-costy wyszukało tańsze połączenie. Czyli ta zasada, że bezpośrednio u przewoźnika niekoniecznie się sprawdza... Może jest tak jak mówisz, jakieś specjalne oferty czy coś.

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   czessio 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 60
  • Rejestracja Thu, 10 Jan 08

Napisano 18 June 2008 - 01:03

bylem TU smile.gif poprzegladalem troche opcje i mozliwosci-w koncu trzeb abyc na bierzaco z nowinkami, i zaciekawila mnie jedna kwestia, tzn jest tu mozliwosc wykupienia biletu tam i spowrotem przy czy wracac mozna inna linia niz sie lecialo na miejsce,to do sc nietypowe zdazenia wsrod takich portali, i interesuje mnie jak to jest z roznego rodzaju promocjami, w koncu bylo normalnie ze bilet tam jestt po xxx zl a spowrotem po 1zl etc a czy są mozliwe jakies promocje jak sie wraca juz z innym przewoznikiem???

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2