Forum Lagata.pl: [PS2] Fifa 2006 (Recenzja) - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

[PS2] Fifa 2006 (Recenzja)

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Gintas 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 226
  • Rejestracja Thu, 20 Jul 06

Napisano 24 July 2006 - 10:26

[center:0f1e3af609]Każdego roku po wydaniu kolejnej części FIFY panowie z EA Sports otrzymują zasłużone porcje krytyki za brak znaczących zmian w porównaniu z wersją poprzednią. Co roku też posiadacze Playstation 2 zastanawiają się, czy najnowsze dziecko ?Elektroników? zbliży się do poziomu Pro Evolution Soccer, i zdaniem wielu ludzi, rok temu było już całkiem blisko. Tym razem szczególnie zadowoleni powinniśmy być my ? Polacy, bo nie dość, że rodzima ekstraklasa znalazła się wśród lig do wyboru, to jeszcze komentarz brzmi niezwykle swojsko.

Gierkę otwiera efekciarsko skomponowane intro, w którym nie brakuje jeszcze bardziej efektownych zagrań z prawdziwych meczów (vide przecudowne nożyce Ludovica Giuly?ego za czasów gry w Monaco). Wcześniej jednak możemy wybrać język i, co w przypadku gier na PS2 zdarza się niezwykle rzadko, widnieje tam polska flaga. Ucieszony niezmiernie takim udogodnieniem, czym prędzej przystąpiłem do surfowania po menu. Oprócz standardowych opcji wyszukałem tryb nazwany Impreza, który pozwala na rozegranie turnieju ze znajomymi w trybie offline. Co ciekawe, po wygranym meczu możemy wybrać opcję, która zwiększy nasze szanse w kolejnym spotkaniu. Nie ma się jednak czym podniecać, bo prawdziwa zabawa, jakkolwiek przewrotnie to brzmi, czeka nas w lidze polskiej. IDEA Ekstraklasa (jeszcze nie Orange) została odtworzona naprawdę starannie, zapewne w nagrodę za znakomite występy naszych drużyn w tegorocznych rozgrywkach europejskich pucharów. Aktualne i prawdziwe składy (choć zdarzają się spore felery, np. brak Sobolewskiego w Wiśle), świetnie odwzorowane stroje z logami sponsorów na koszulkach, pewne (bo realizm byłby nie do zniesienia w tym wypadku) podobieństwo stadionów sprawiają, że możemy poczuć się jak w domu. Powiedzenie ?diabeł tkwi w szczegółach? nabiera tu szczególnego znaczenia, bo co powiecie np. na to, że na meczu Lecha Poznań flagę rozwiesili kibice z pobliskiego Śremu? Nie wiem jak Wy, ale ja wymiękam. Nic, tylko pogratulować władzom EA świetnego banku informacji. Szkoda tylko, że przy europejskich pucharach nie obowiązują rzeczywiste zasady przydzielana miejsc, bo na dwie nasze drużyny w Lidze Mistrzów to nawet moi wnukowie nie będą mieli co liczyć.[/center:0f1e3af609]

Źródło: gry.imro.pl
Więcej na: http://gry.imro.pl/?exec=game,10474,3,428

Opcje tematu:

Strona 1 z 1