ELo. Mam pytanie. Wraz z bratem mamy neta ja jestem podłączony do routera a on przez antenę (Wi-Fi). No i on mi mówił żę raz jak byliśmy połączeni jeszcze z sąsiadem to on zrobił taką sieć że mógł sobie z nim przesyłać pliki z baaaaaardzą dużą prędkością (ok 100Mb/s). I właśnie on zapomniał jak to się robi xD. I tu moje pytanie jak tak zrobić??
Strona 1 z 1
Połączenie lokalne
Napisano 04 November 2007 - 20:06
Musisz utworzyć połączenie lokalne LAN. Jeśli ma to być połączenie tylko między dwoma kompami to można to zrobić za pomocą sieciówek i scrossowanej skrętki.
Napisano 04 November 2007 - 20:08
eeeeeee. jeszcze raz on to zrobił tak żę sąsiad mieszka ze 100m od naszego domu i jest router a wyzej routera ta antena cała i on mial tek ze sobie w ten sposob przesyłali bez żadnych "fizycznych połączeń "
Napisano 04 November 2007 - 20:27
Tak
Chodzi o to że mamy:
Ja XP, Ja mam neta za pomoą kabla on routera
Brat Viste, on tez ma za pomocą kabla (moze tez miec za pomocą antety bezbrzewodowej).
Więc myślę że dasz sobie radę
Chodzi o to że mamy:
Ja XP, Ja mam neta za pomoą kabla on routera
Brat Viste, on tez ma za pomocą kabla (moze tez miec za pomocą antety bezbrzewodowej).
Więc myślę że dasz sobie radę
Napisano 04 November 2007 - 21:07
W takim wypadku potrzebujesz na obu komputerach kartę sieciową wifi. Potem w Połączeniach lokalnych masz link "utwórz nową sieć lokalną w domu lub małej firmie" czy coś w tym stylu. Potem postępujesz według kreatora.
Napisano 04 November 2007 - 21:09
nienie mozliwe bo brat mial na kablu a kum,pel mial wifi i mieli to połącznie wię cnie wiem
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie