Forum Lagata.pl: Muzyczny spam - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Muzyczny spam

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   nAGER 

• Szeryf
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 2763
  • Rejestracja Fri, 31 Aug 07

Napisano 03 November 2007 - 17:13

CYTAT
Wedlug badan firmy Sophos, w internecie coraz popularniejszy staje sie spam przesylany jako pliki MP3. Rozsylane e-maile zawieraja załaczniki w postaci plikow muzycznych o nazwach sugerujacych utwory popularnych artystow, np. 50cen'ta, Rihanny czy tez Britney Spears.

Oszukany w ten sposob odbiorca spamu, odtwarzajac falszywy utwor muzyczny uslyszy monotonny glos namawiajacy do zakupu akcji nieznanej firmy. Cały trick znany jest jako „pump-and-dump”, czyli naklanianie do kupna tanich akcji anonimowej firmy, aby sztucznie napompowac ich cene. Wlasciciel firmy, odpowiedzialny za spam, moze sprzedac z zyskiej swoje udzialy

Eksperci uwazaja, ze glos przed przeslaniem jest wielokrotnie modyfikowany, co oznacza, ze filtry antyspamowe nie zawsze wykryja tresc przesylanej wiadomosci.

Spam obecnie stanowi 25% rozsyłanych reklam, przy 0.8% w 2005 roku.

Źródło: 4press.pl

ehhh, tragedia. Wszystko przezyje ale lancuszkow na GG i spamu w mailach nie cierpie.
Najgorsze jest to, ze nie ma idealnego programu ktory nie przepuszczal by spamu.
Zawsze znajdzie sie ktos, kto ominie zabezpieczenie i wcisnie nam w skrzynke jakies bzdety kwas.gif
Love is the fruit of friendship <3

"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 03 November 2007 - 22:37

CYTAT(nAGER)
ehhh, tragedia. Wszystko przezyje ale lancuszkow na GG i spamu w mailach nie cierpie.
Najgorsze jest to, ze nie ma idealnego programu ktory nie przepuszczal by spamu.
Zawsze znajdzie sie ktos, kto ominie zabezpieczenie i wcisnie nam w skrzynke jakies bzdety kwas.gif

łańcuszków na gg nie znoszę to prawda,ale co do spamu na email dostaje je ale bardzo już mało o tym co piszesz pierwszy raz właśnie czytam tu na forum,ostatnio dostałem wiadomość tylko ze jakiś znów groźny wirus jest w necie,oczywiście olałem wiadomość,a co do bezpieczeństwa,to już inny dział,a komputer i tak mam dość zabezpieczony.
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 03 November 2007 - 23:00

Spam jak spam, wystarczy płatna skrzynka, i ma się spokój. No jeszcze umiejętne korzystanie z netu.
Ja mam jedno konto, gdzie podaje np. przy rejestracji na forach. Ale przyznam że spamu i tak mało w porównaniu do tego, co było jeszcze kilka lat temu.
Drugie konto na onecie. Tragedia, ile tam przychodzi spamu z tych wszystkich ich serwisów kwas.gif .
I trzecie konto. Powiedzmy, że zalicza się do tych płatnych. Jeszcze żadnego spamu nie dostałem wink.gif .

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   nAGER 

• Szeryf
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 2763

Napisano 04 November 2007 - 12:02

CYTAT(Franz)
Spam jak spam, wystarczy płatna skrzynka

twierdzisz, ze nie da sie ominac platnych skrzynek spamem ?
CYTAT(Franz)
Powiedzmy, że zalicza się do tych płatnych. Jeszcze żadnego spamu nie dostałem wink.gif .

Na razie nie dostajesz spamu, ale jestem pewien ze ludzie znowu cos wymysla, byleby nam - internauta uprzykrzyc zycie.

"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 04 November 2007 - 15:09

Jeszcze napisałem o umiejętnym korzystaniu z netu smile.gif .
Nie mniej na tej skrzynce mogę zapomnieć o pierdołach typu "Zarejestruj się na Sympatii, Twoja miłość już tam jest". Czy inne pierdoły z funduszy emerytalnych, banków i innych pierdół. A to już sporo.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   nAGER 

• Szeryf
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 2763

Napisano 04 November 2007 - 16:04

CYTAT(Franz)
A to już sporo.

Oczywiscie, przynajmniej nie meczysz paluszkow zeby usunac te swinstwo D.gif

Opcje tematu:

Strona 1 z 1