Forum Lagata.pl: Polacy za granicą - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Polacy za granicą

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Ewcia:) 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 20
  • Rejestracja Thu, 19 Feb 09

Napisano 07 April 2009 - 11:35

Ciężka sprawa nie każdemu to odpowiada.

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   marhefkaa 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 21 Nov 08

Napisano 23 April 2009 - 20:22

O Polakach mówi się dobrze, bo kiedy Polak wyjeżdża za granicę to wie za ile pracuje i nawet gdy chodzi o nadgodziny to chętnie je bierze...czego nie można powiedzieć o Polsce, widzieliście kiedyś pracownika, który z uśmiechem podchodzi do nadgodzin? - nie mam tu na myśli osób, które są w trudnej sytuacji materialnej i które odliczają każdy grosz. Gdy ja byłam za granicą to się czuło, że pracodawcy zależy na mojej pracy, wiedziałam, że w ten sposób chce żebym i ja była zadowolona z warunków, które mi zaproponował, a to przecież jest bardzo ważne. Jednak życie Polaka na emigracji jest łatwe, gdy jest się singlem, gdy jednak zostawiamy w Polsce męża czy żonę...to przychodzą chwile zwątpienia...ale pracuje się dalej...bo przecież ma się na kogo, ale to już inna bajka mrugato2.gif

angielski
Angielski od podstaw
Testy z angielskiego

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Radmak 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 14
  • Rejestracja Sat, 13 Jun 09

Napisano 13 June 2009 - 19:49

chyba, ze wyjezdzacie we dwojke... wink.gif

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   forum 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 19
  • Rejestracja Sat, 13 Jun 09

Napisano 20 June 2009 - 21:28

Ja jak gadam np z niemcem to mówi że polska jest fajna i lubi polakow itp. Ale jak jest coś ogólnie co kraj sądzi o polakach to juz nie jest tak dobrze np ta piosenka z holandi http://www.youtube.com/watch?v=5qvQ_2nsVtk...feature=related

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   maroo 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 65
  • Rejestracja Tue, 26 Feb 08

Napisano 06 July 2009 - 23:43

Ja byłem też tylko na wjazdach turystycznych, nigdy dłużej niż 2 tyg w państwie nie zostawałem. Z tego co mogłem odczuć to nie czułem dyskryminacji, może dlatego że wszędzie po angielsku albo niemiecku gadałem a nie po polsku;)
Spaleni innym słońcem

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4824
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 07 July 2009 - 05:28

CYTAT(maroo @ 6.07.2009, 23:43) <{POST_SNAPBACK}>
Ja byłem też tylko na wjazdach turystycznych, nigdy dłużej niż 2 tyg w państwie nie zostawałem. Z tego co mogłem odczuć to nie czułem dyskryminacji, może dlatego że wszędzie po angielsku albo niemiecku gadałem a nie po polsku;)

Dokładnie gdy mówisz w narodowym języku a przynajmniej po angielsku to inaczej na Ciebie patrzą,moj Niemiecki jest raczej podstawowy ale wszedzie nawet w Niemczech czy Austri doskonale można się porozumieć po angielsku i chwała za to że ten język jest tak rozpowszechniony cool.gif
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   latte 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 136
  • Rejestracja Fri, 02 Oct 09

Napisano 14 October 2009 - 20:26

w Austrii jest wielu Polaków. Ogólnie jako specjaliści są doceniani. tam w ogóle jest jeden wielki tygiel kulturowy. Mój tata tam pracuje od wielu lat i nigdy nie narzekał na traktowanie. Może jedynie sam tęskni za Polską

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Taka sobie ja 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 46
  • Rejestracja Sat, 13 Feb 10

Napisano 15 February 2010 - 12:03

dużo Polaków jest również w Norwegii, można tam nieźle zarobić wink.gif. Wielu Norwegów kojarzy 2 miasta w Polsce Kraków i Warszawa. Pracodawcy cenią Polaków, ponieważ chętnie pracują i dobrze wykonują swoją pracę w przeciwieństwie do Norwegów, nie dość, że pracują po 7 h to chcą jeszcze skrócić czas pracy. Twierdzicie, że w Polsce są kolejki? Jedzcie tam gwarantuję, że nie raz się nieźle naczekacie.
Zapraszamy na nowe forum wielotematyczne forum

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2