Zainstalowałem program FRAPS służący do nagrywanie krótkich filmików np. z gier. Ja nagrałem taki z counter strike miał on 30 sec. i zajmował egh.......150 MB......Kto mi poleci podobny program z tą różnicą, że pliki zajmowały mniej, a długość filmu powiedzmy byłaby zbliżona do 5 minut ?
Strona 1 z 1
Nagrywanie gry
Napisano 29 October 2007 - 18:58
FRAPS wymaga mocarnego kompa, i duzo miejsca na dysku.
Nie lepiej, zebys nagral demo w grze, komenda /record ?
Demo Ci sie zapisze do folderu cs'a z rozszerzeniem dm badz dm_2 a potem skonwertujesz virtualdubem?
Nie lepiej, zebys nagral demo w grze, komenda /record ?
Demo Ci sie zapisze do folderu cs'a z rozszerzeniem dm badz dm_2 a potem skonwertujesz virtualdubem?
Love is the fruit of friendship <3
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
Napisano 30 October 2007 - 18:01
pobrałem polską wersję, demko jest z rozszerzeniem dem. virtualdub nie widzi, nie czyta go jednak
dalton
Napisano 30 October 2007 - 18:08
uruchamiamy Virtual Dub-a wchodzimy do Video -> Filters -> Add -> resize -> wpisujemy wartosci 640 x 480 i w filter mode klikamy na Lanczos3 -> klikamy na "ok"
Teraz wchodzimy do Video -> Frame rate -> source rate adjustment zmieniamy na changed to 25 frames par seconds i klikamy na ok
Następnie wchodzimy do Video -> Compression -> wybieramy kodek "huffyuv-2.1.1" i klikamy ok.
klikamy na File -> Open video file -> wchodzimy do folderu z nagranym obrazem z gry -> Odtwarzamy 1 nagrana klatkę (powinno być to shout0001 w każdym razie chodzi o to by odtworzyć klatkę z najmniejszym numerem), gdy odtworzymy 1 nagrana klatkę wszystkie z większym numerem odtworzą nam się same.
Następnie obrabiamy filmik (usuwamy niepotrzebne klatki itd...) i zapisujemy filmik w formacie AVI ( File->Save as AVI).
Teraz wchodzimy do Video -> Frame rate -> source rate adjustment zmieniamy na changed to 25 frames par seconds i klikamy na ok
Następnie wchodzimy do Video -> Compression -> wybieramy kodek "huffyuv-2.1.1" i klikamy ok.
klikamy na File -> Open video file -> wchodzimy do folderu z nagranym obrazem z gry -> Odtwarzamy 1 nagrana klatkę (powinno być to shout0001 w każdym razie chodzi o to by odtworzyć klatkę z najmniejszym numerem), gdy odtworzymy 1 nagrana klatkę wszystkie z większym numerem odtworzą nam się same.
Następnie obrabiamy filmik (usuwamy niepotrzebne klatki itd...) i zapisujemy filmik w formacie AVI ( File->Save as AVI).
Love is the fruit of friendship <3
Napisano 30 October 2007 - 18:27
przy resize wpisalem te 640x480 dalem potem lanczos3, potem mi pisze change frame rate wpisuje 25, wchodze zeby wybrac kodek ale nie ma takiego, pobralem wersje 1.7.6
dalton
Napisano 10 July 2008 - 20:43
Polecam Program GameCam Uzywam Go Do Nagrywania Filmikow W Call Of Duty 2...
Pozdrawiam : ZaZoLeK
Pozdrawiam : ZaZoLeK
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie