Forum Lagata.pl: Magdalena Schejbal - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Magdalena Schejbal

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Gintas 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 226
  • Rejestracja Thu, 20 Jul 06

Napisano 22 July 2006 - 15:23

[center:c481105872]
Biografia:
Pochodzi z wrocławskiej rodziny aktorskiej. W 4 klasie podstawówki zaproszono ją do udziału w telewizyjnym programie dla dzieci "Truskawkowe studio". Została tam do 2 klasy liceum. Współpracowała z Małgorzatą Potocką przy serialu dla telewizji edukacyjnej "Ja i moje życie". Jako 20-latka dostała rolę w filmie Przemysława Wojcieszka "Głośniej od bomb". Za debiutancką rolę nagrodzoną ją na ostatnim festiwalu w Gdyni.

Producentka filmu "Głośniej od bomb" powiedziała o niej:- Magda przyszła na casting i była bezkonkurencyjna. Magda Schejbal zagrała zbuntowaną nastolatkę wychowaną na japońskich kreskówkach i amerykańskim żarciu, która przypadkowo trafia na przecenioną w supermarkecie poezję Poświatowskiej. I wtedy zachodzi w niej zmiana.

Magda ma w sobie to coś, czego nie można nauczyć się w szkole aktorskiej, a co absolutnie hipnotyzuje widza. Na planie, jak mówi producentka, była full power. Magda, dużo młodsza od reszty ekipy i aktorsko niedoświadczona (choć oboje jej rodzice są aktorami), świetnie dawała sobie radę. Kiedy rok temu uczestniczyła w zdjęciach, była studentką pierwszego roku socjologii. Głośniej od bomb wpłynęło na jej decyzję o przerwaniu tamtych studiów. Wtedy była na wydziale aktorskim we Wrocławiu. I jak po cichu zaznaczyła Monika Lenczewska - Byle jej tylko nie zepsuli. (fragment wywiadu Machina, październik 2001)[/center:c481105872]

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958
  • Rejestracja Mon, 08 May 06

Napisano 22 July 2006 - 21:00

Nie dane mi bylo zobaczyc Magdy S. w zadnym z filmow w ktorych grala, choc jej postac jest juz mi znana. Dlatego nie moge sie wypowiedziec na temat jej warsztatu aktorskiego. Mysle jednak, ze ma bardzo charakterystyczna twarz, taka, ktora trudno zapomniec i to w calkowicie pozytywnym znaczeniu.

A przy okazji, jej tato gra Jerzego w "m-jak milosc".

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę.
- Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...//

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   duffee 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 623
  • Rejestracja Tue, 24 Oct 06

Napisano 20 April 2007 - 19:54

jakos mi sie nie podoba, nie wiem czemu. Co do umiejetnosci grania to nie wypowiem sie, bo malo widzialem filmow z ta aktorka.
1 minuta śmiechu, to 5 minut życia ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kaskaj 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1250
  • Rejestracja Thu, 22 Mar 07

Napisano 22 April 2007 - 11:43

ona gra w Kryminalnych?
Kiedy czegoś mocno pragniesz cały Wszechświat sprzyja temu pragnieniu

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   duffee 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 623
  • Rejestracja Tue, 24 Oct 06

Napisano 22 April 2007 - 11:50

jesli gra w kryminalnych to mi sie tym serialu nie podoba , raz czy dwa wlaczylem na chwile ten serial i nie zachwycila mnie , jako aktorka i kobieta.
1 minuta śmiechu, to 5 minut życia ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Opcje tematu:

Strona 1 z 1