Forum Lagata.pl: Po prostu Bollywood (: - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Po prostu Bollywood (:

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Alexandra02 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 116
  • Rejestracja Tue, 21 Aug 07

Napisano 13 October 2007 - 12:25

Osobiście kocham ten gatunek filmowy-musical.
Bollywood to jedna z największych produkcji filmowych świata.
Wszystko jest dokładne, wykonane do perfekcji począwszy od muzyki i licznych teledysków,układów tanecznych (tych bardziej tradycyjnych i wręcz nowoczesnych),
dekoracji po piękne stroje. Gwiazdy Bollywoodu to między innymi:Shahrukh Khan,Kajol, Abishek Bachchan, Aishwarya Rai. Są to osoby znane i lubiane. Mam nadzieję, że istnieje jeszcze jakaś osoba, która lubi Indie i ilmy powstające w tym kraju (i nie tylko, ponieważ jest ilm bollywoodzki, kręcony w Polskich Tatrach! tongue.gif). Piszcie jakie filmy widzieliście-podobały się wam czy może nie? opinie i dyskusja na temat Bollywoodu rozpoczeta :jupi

Załączone pliki

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   _cooba_ 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 432
  • Rejestracja Sat, 06 Oct 07

Napisano 13 October 2007 - 12:33

Kiedyś koleżanka chciała, żebyśmy obejrzeli jeden taki film...

Ale niestety :-/ Nie wytrzymaliśmy dłużej niż 20-30 minut. A film miał trwać 3 godziny!! Musical musicalem, a bollywood bollywoodem. Taka telenowela w skróconej wersji na moje tongue.gif

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Kliniu 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 2000
  • Rejestracja Wed, 07 Mar 07

Napisano 13 October 2007 - 12:39

Są gusta i guściki, ja akurat nie lubię takich filmów, czemu ? jakoś nie umiem tego wytłumaczyć po prostu nie lubię fabuły takich właśnie filmów.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 13 October 2007 - 13:59

Ja bollywood mam na co dzień i po prostu nie mogę znieść tych filmów. Pamiętam jak przyjechałam tutaj, w telewizji mieliśmy właśnie kanał z telewizją indyjską i oglądałam filmy lub teledyski. Był to dla mnie rodzaj rozrywki, na poprawę humoru. Nie odbieram tego jak sztuki a moja opinia jest bardzo negatywna.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mimi05 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 42
  • Rejestracja Tue, 23 Oct 07

Napisano 02 November 2007 - 12:23

Mi się podobają ich klimaty, ta egzotyka, niestety nie mam zbyt dużego dostępu do tego rodzaju filmów, ale chętnie bym sobie pooglądała, bo szczerze mówiąc mam już dość filmów amerykańskich, które non stop lecą w naszej telewizji.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   jendrju 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 201
  • Rejestracja Thu, 08 Nov 07

Napisano 10 November 2007 - 01:07

Uwielbiam muzykę z tych filmów.
A same filmy IMO ogląda się przyjemnie. Tylko trzeba podejść do tego na luzie i dać się porwać. Nie zwracać uwagi na to, że dużo rzeczy jest tam przerysowanych. Wtedy można się i pośmiać i powzruszać.
Lepiej milczeć i wyglądać na idiotę niż się odezwać i rozwiać wszelki wątpliwości

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Coyote Ugly 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 73
  • Rejestracja Sun, 01 Oct 06

Napisano 06 January 2008 - 01:21

Oglądałam kilka. Musze przyznać, że dość ciekawe. Takie inne niż te wszystkie filmy hamerykańske. Najmniej podobał mi się Asoka Wielki, a lubie co jakiś czas obejrzec Czasem słońce czasem deszcz. Muzyka mi sie podoba:)
Those who know what they want can win

FC EXETER LADIES - najlepsza druzyna w hrabstwie Devon :)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Blackrosa 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 598
  • Rejestracja Sat, 21 Jul 07

Napisano 06 January 2008 - 01:58

Czasem slonce czasem deszcz bylo swietne D.gif oczywiscie nie obejrzalam calego filmu, ale trafilam na fajny moment, kiedy wszyscy tancza w jakieis wielkiej sali balowej i naprawde fajnie spiewaja, taka typowa muzyke na porpawe humoru jak juz ktos wyzej napisal wink.gif obejrzalam te scene i jeszcze kilka innych, ale nie wiele... jednak po obejrzeniu pamietam kilka slow ;D ktore niemal ciagle sie tam powtarzaja, co zaczynalo mnie juz irytowac D.gif bo nie chcialam nauczyc sie pol ich slownika przy jednym filmie D.gif dlatego skonczylam na jakieis tam milosnej scenie i moze dlatego jestem raczej pozytywnie nastawiona, bo nie przezylam czegos takiego jak przesyt tym filmem, co wydaje mi sie byc nieublagane jesli sie go chce calego obejrzec:D

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   jendrju 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 201
  • Rejestracja Thu, 08 Nov 07

Napisano 30 July 2009 - 15:54

A ja sobie wczoraj obejrzałem Veer-Zaara, czyli jeden z najlepszych filmów Bolly jakie widziałem. Niestety słaba jakość video i lektor trochę psują wrażenie. Obejrzałbym to sobie w kinie i z napisami.
Lepiej milczeć i wyglądać na idiotę niż się odezwać i rozwiać wszelki wątpliwości

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Alexandra02 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 116
  • Rejestracja Tue, 21 Aug 07

Napisano 28 February 2010 - 19:52

Miałam okazję być w kinie na Verr-Zarzee, było świetnie, choć to było już 3lata temu,
teraz już wspominam tę fascynację Bollywood jako sentyment, mnóstwo filmów stoi na półce i się do mnie uśmiecha...
bardzo pozytywne wspomnienia, teraz z braku czasu zajmuję się bardziej hitami kinowymi, oscarowymi bardziej i kinem niezależnym,
a jak mnie znów natchnie to czemu nie... smile.gif
"Wszystko jest bardzo niepewne i to właśnie mnie uspokaja."-Too Tiki

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   wikaG 

• Super Woman :)
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 83
  • Rejestracja Wed, 17 Nov 10

Napisano 20 October 2011 - 17:42

Nie rozumiem fenomeny Bollywoodu.... Po prostu nie miesci mi sie to w głowie.... Taki film bylabym w stanie obejrzec po głebokim drinku.... tylko i wyłacznie.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Sarmata 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 481
  • Rejestracja Thu, 10 Feb 11

Napisano 20 October 2011 - 18:53

Filmów nie oglądam, ale podoba mi się ten utworek:

Opcje tematu:

Strona 1 z 1