Forum Lagata.pl: Joanna Brodzik - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Joanna Brodzik

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Gintas 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 226
  • Rejestracja Thu, 20 Jul 06

Napisano 22 July 2006 - 15:11

[center:d5f651bee6][/center:d5f651bee6]
[center:d5f651bee6]Biografia:[/center:d5f651bee6]

Urodziłam się w czwartek 11 stycznia 1973 roku o 16.30. Padał śnieg. Ponieważ rzeczywistość wydała mi się szara, dostałam żółtaczki.

Przez pierwsze miesiące życia rodzina i znajomi zastanawiali się co może znaczyć mój ironiczny uśmieszek.

Nie mogłam ich długo trzymać w niepewności, jako roczne niemowlę powiedziałam o co chodzi: "auto!" niestety zostałam źle zrozumiana, myśleli, że chodzi o samochód. A ja właśnie pojęłam samotność jednostki. ("auto" <z gr.> pierwszy człon wyrazów złożonych, oznaczający: sam, samemu )

Z rozpaczy zaczęłam chodzić. Za mną chodziła Babcia, która jako jedyna z Dorosłych kumała cokolwiek z Istoty Rzeczy. Potrafiła w tamtych latach porozumiewać się za pomocą skórek od chleba ze skrzatami (chodziło o pomoc w sprzątaniu moich zabawek) i latała na uszach nad rynkiem jak Wujaszek Fido.

Zanim poszłam do przedszkola, chciałam zostać perkusistką i godzinami ćwiczyłam na zestawie ustawionym w kuchni. Babcia trochę pękała, jak odpryskiwała emalia z kotła (do powideł).

W zerówce odkryłam, że nienawidzę salcesonu i przynosiłam go z przedszkola w kieszeni fartuszka.

1977 urodził się mój fajny brat z szarymi włosami - odniosłam pierwszy sukces w negocjacjach-tak długo darłam się pod oknem porodówki, że w końcu Mama zgodziła się dać mu na imię Robercik. Na drugie imię.

1980 - w końcu pozwolili mi iść do szkoły! SP nr 3 w Lubsku. Najdłuższy dystans pieszy pokonywany przeze mnie w życiu. Rekord w długości powrotu po lekcjach:4 h. Konsekwencje: 3 klapsy i niezła bura. Zyski: wielka, tajemnicza kość ze starego cmentarza-niestety skonfiskowana.

1982 - moja pierwsza rola - Pyza na polskich dróżkach. Gram tytułową rolę z kukiełką zrobioną z kuli do ucierania i najlepszego bieżnika na ławę. Sukces.

1981 - 13 grudnia nie było Teleranka, więc ganialiśmy się z Bratem, aż nie zatrzęsły się kryształy w kredensie i można było patrzeć jak jadą czołgi. Jeden nie wyrobił na zakręcie i wybił lufą szybę w kiosku RUCH na rogu. Potem pojawił się w telewizji jakiś żołnierz i zrobiło się trochę straszno.

Nikt się nami nie interesował, bo wszyscy siedzieli w kuchni i palili papierosy. Z magnetofonu "Kasprzak" mono nauczyliśmy się na pamięć piosenek z repertuaru zespołu" Trzeci oddech kaczuchy" i "Z tylu sklepu" Laskowika. Poszliśmy do kuchni i zaśpiewaliśmy: co to będzie, kiedy zgaśnie nasze słonko! wódz, a za wodzem nic! Ale im się nie podobało. Od tej pory mam uraz polityczny i nie lubię śpiewać.

1982 - lipiec - przychodzi na świat moja cudna Siostra. Jako dziecko bawi się nosząc siaty wypełnione klockami i ustawia wszystkich w kolejce. Wściekła Trójca, jak zwykła nas nazywać w stanach bezsilności Mama jest w komplecie.

1984 w Wielki Wtorek wybuchł nasz telewizor Rubin 714 P. Mój Brat w przedszkolu powiedział, ze sfajczyła mu się chata. To była prawda.

1985 - mama dostała mieszkanko na nowo wybudowanym osiedlu w Zielonej Górze, ja na rok zostaję z Babcią, żeby skończyć piątą klasę. Zakochuję się w "Szogunie" i bije rekord szkolnej biblioteki w przeczytanych książkach. Chce być Anią z Zielonego Wzgórza. Mama zabiera mnie do Zielonej Góry.

1988 - Badają mi IQ, dostaję stypendium ministra kultury i jadę na obóz dla "uzdolnionej młodzieży"(oczywiście cały czas jestem przekonana, ze nastąpiła jakaś pomyłka i zaraz się wyda). Tam poznaję Johnego, który werbuje mnie do grupy ekspresji twórczej i w ten sposób wpływa na moja przyszłość. Teraz wpływa znów, masterując te wypociny :-)

Z kłopotami (MATMA!!!) zdaję do Liceum nr 7 i poznaję moja przyjaciółkę Gośkę, która ma wszystko o czym marzę. Jest szczupła, wysportowana, jest blondynką i uprawia taniec nowoczesny.

Pracując nad improwizacjami łapie się na tym, że zajęcia parateatralne włażą mi do ciała i duszy i odkrywam, ze może cos takiego chciałabym robić w życiu.

1990 - Mama powiadomiona o planach teatralno - filmowych, z przerażenia wpada ze mną na pomysł Olimpiady j. polskiego i literatury. Obciach straszny, ale daje wstęp wolny na wszystkie uczelnie. Oprócz PWST, oczywiście.

1992 - Udaje mi się dojść do eliminacji centralnych (komisja uwierzyła, że pasjonuje mnie poezja barokowa Sępa-Sarzyńskiego!!!), wiec zamiast zdawać maturę z polskiego uczę się tekstów na egzaminy.

Składam papiery na cztery wydziały i idę zdawać na Miodową. Podczas 2 etapu egzaminów zapytana, czy chciałabym się napić, wyrywam profesorowi Benoit kanister z wodą i ignorując szklankę piję z 5 litrowego baniaka. ( myślę, że tak naprawdę przyjęli mnie w wyniku szoku) Prof. Skotnicki podczas konsultacji z piosenki grozi śmiercią, jeżeli zaśpiewam więcej jak cztery nuty.
Wykonuje więc melorecytację i PRZYJMUJĄ mnie.

Po cudnych wakacjach, spalona jak murzynek ląduję twardo w akademiku na Grochowie (Legendarna Dziekanka w remoncie) i szlocham codziennie w poduszkę. Nienawidzę Warszawy, ciągle się gubię, nie mam pojęcia czego ode mnie chcą w szkole i dlaczego wszystko robię źle. (Źle chodzę, mówię, patrzę).

1994 - dostaje propozycję z Eastern Models, (agencja modelek!!!) Musze zdecydować - Szkoła, czy Wielki, Nieznany Świat. Wybieram Szkołę (a mogłam być Kate Moss Hi,hi,hi!)

1995 - po tragicznych według mnie zdjęciach próbnych dostaje swoja pierwszą rolę w filmie Andrzeja Barańskiego "Dzień wielkiej ryby". Historia z lat sześćdziesiątych, ja przerażona, cudne Jany - Peszek, Frycz i Wieczorkowski + Kazimierz nad Wisłą. Nie zapomnę tego do końca życia.

1996- przed premierą drugiego z przedstawień dyplomowych, podczas Sylwestra zbieram w Szklarskiej Porębie piękne, wielkie szyszki, które układam na kaloryferze.
Nazajutrz, w dniu premiery budzę się bez głosu, foniatra stwierdza silną alergię. Moja Szimena w "Cydzie" jako pierwsza w powojennej historii teatru rewolucyjnie skrzypi, zamiast głośno opowiadać swą historię.

Pojawia się propozycja drugiego w krótkim życiu zawodowym filmu - i znów w tytule sa ryby. "Dzieci i ryby" Jacka Bromskiego.
Opowieść jednak zdecydowanie nie nadaje się dla dzieci, zwłaszcza moich, bo w jednej ze scen pozbywam się góry od bikini i wskakuję na główkę do basenu. Tym samym zdobywam szlify kaskaderskie, bo w basenie jest 80cm wody i skok na główkę to raczej czyn desperacki.
Ale każdy by skoczył stojąc topless na planie filmowym pierwszy raz w życiu.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ADUNIA 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 24
  • Rejestracja Sat, 22 Jul 06

Napisano 27 July 2006 - 12:32

bardzo ja lubię, jest miłą, sympatyczną i dobrą aktorka.... uwielbiam "Kasie i Tomka" oraz czasem też zerknę na "Magdę M"....

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   scooby 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 630
  • Rejestracja Sun, 02 Jul 06

Napisano 27 July 2006 - 13:32

Bardzo fajna aktorka smile.gif
Ostatnio czasami siedząc przy kompie oglkądam "Magde M"...
Ale i tak wole "Kasie i Tomka" D.gif

pozdro
Uśmieszki dla chmureczki ;) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958
  • Rejestracja Mon, 08 May 06

Napisano 27 July 2006 - 21:41

Ja ostatnio nawet zakupilam dwie plyty dvd z Kasia i Tomkiem i moge powiedziec - warto bylo smile.gif

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę.
- Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...//

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958

Napisano 27 July 2006 - 22:19

A oto kilka zdjec Joasi z roznych okresow jej zycia:

Załączone pliki

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Słonko 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 145
  • Rejestracja Sun, 20 Aug 06

Napisano 22 August 2006 - 15:33

Joanne Brodzik zaliczam do bardzo miłych i sympatycznych aktorek...bardzo dobrze odgrywa swoje role warto ja ogladac...

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   duffee 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 623
  • Rejestracja Tue, 24 Oct 06

Napisano 20 April 2007 - 17:37

Bardzo lubie Joanne Brodzik, jest dobra aktorka i ladna kobieta D.gif. Najbardziej mi sie podoba w "Kasia i Tomek" i chyba powinna zostac przy tym serialu - na dvd mam cala 1 czesc tegoz serialu ;p .
1 minuta śmiechu, to 5 minut życia ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Kate* 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 333
  • Rejestracja Sun, 08 Apr 07

Napisano 20 April 2007 - 19:42

Uwielbiam tą aktorkę smile.gif Zwłaszcza za rolę w serialu 'Kasia i Tomek' smile.gif Ale w 'Magdzie M' też całkiem fajnie się ją ogląda smile.gif Ogólnie super kobitka z niej splashpz7.gif

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Dishman 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1005
  • Rejestracja Thu, 05 Apr 07

Napisano 20 April 2007 - 19:55

Mam do niej sympatię, choć nie uważam za genialną aktorkę, nie wiem czy nawet jest dobrą aktorką. Weszła w styl gry w serialach, co daje jej popularność i kasę, czyli wszystko czego potrzeba aktorowi. Chętnie zobaczyłbym ją w jakieś roli zupełnie innej niż dotychczasowe.
Łajno ma to do siebie, że chce być na wierzchu. Jak się będziesz z nim bił to poczujesz różnicę

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5829
  • Rejestracja Sun, 09 Jul 06

Napisano 21 April 2007 - 15:26

nie wiem czy jest taka piekna, ale wciagnelam sie w "Magde M." i bardzo mi pasuje do tej roli wink.gif swietnie gra smile.gif
"Kasia i Tomek" tez bylo ekstra, ale wole ja w Magdzie.
pamietam jak kilka lat temu prowadzila program gdzie faceci i kobiety gotowali i Brodzik miala czarne włosy - brrr
Dołączona grafika

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarina 

• Ikona Forum
  • Grupa VIP
  • Postów 5553
  • Rejestracja Sat, 30 Sep 06

Napisano 21 April 2007 - 15:46

własnie moim zdaniem jest bardzo ładna i jako kobieta bardzo mi się podoba
odwrotnie z rolą Magdy, początkowe odcinki jeszcze ujdą, ale już nie mogę patrzeć na jej wyraz twarzy kiedy się zamyśli i ten jej nużący oczopląs z zaciekami
dobrze że rozbudowali wątki innych postaci, bo inaczej nie byłoby co oglądać
jako aktorka jest przeciętna, niczym się nie wyróżnia

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5829
  • Rejestracja Sun, 09 Jul 06

Napisano 21 April 2007 - 15:50

CYTAT(Katarina)
własnie moim zdaniem jest bardzo ładna i jako kobieta bardzo mi się podoba

nie powiedzialam ze jest brzydka, uwazam ze jest ładne, ale nie powala uroda...

CYTAT(Katarina)
odwrotnie z rolą Magdy, początkowe odcinki jeszcze ujdą, ale już nie mogę patrzeć na jej wyraz twarzy kiedy się zamyśli i ten jej nużący oczopląs z zaciekami

zgadzam sie, ale sie wciagnelam i mimo wszystko musze to ogladac i mi sie podoba w miare tongue.gif sama sobie przecze D.gif

CYTAT(Katarina)
dobrze że rozbudowali wątki innych postaci, bo inaczej nie byłoby co oglądać

sasasa zaloze sie ze najblizsza twemu sercu jest postac nimfomana Bartka D.gif

CYTAT
jako aktorka jest przeciętna, niczym się nie wyróżnia

gra tą nieszczesliwa magde, wiecznie placze i marudzi to czym ma sie wyroznac? tongue.gif
Dołączona grafika

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   duffee 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 623
  • Rejestracja Tue, 24 Oct 06

Napisano 21 April 2007 - 15:54

CYTAT(lovely-daisy)
gra tą nieszczesliwa magde, wiecznie placze i marudzi to czym ma sie wyroznac? tongue.gif
Moze ma plakac - skoro tak jest w scenariuszu D.gif swoja droga, to najlepiej wedlug mnie gra w rolachkomediowych - jak w "Kasia i Tomek" i takich powinna szukac rol.
1 minuta śmiechu, to 5 minut życia ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarina 

• Ikona Forum
  • Grupa VIP
  • Postów 5553
  • Rejestracja Sat, 30 Sep 06

Napisano 21 April 2007 - 16:02

CYTAT(lovely-daisy)
sasasa zaloze sie ze najblizsza twemu sercu jest postac nimfomana Bartka

oczywiście, mam z nim fantazje erotyczne D.gif
CYTAT(lovely-daisy)

mam na myśli jej całokształt, chociaz i tutaj nie ma czym się chwalić

kiedyś na azarcie puścili tvn style, prowadzi jakis program dla kobiet i tam tez niczym się nie wyróżniała, a ja cenie sobie aktorów którzy potrafią swoim ciałem, mową i gestami sprawić że postaci są autentyczne ale nie mają odbicia w ich zyciu codziennym.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   kaskaj 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1250
  • Rejestracja Thu, 22 Mar 07

Napisano 21 April 2007 - 23:18

mnie najbardziej jednak podoba sie w Kasi i Tpomku, razem z Wilczakiem tworza genialny duet smile.gif
Kiedy czegoś mocno pragniesz cały Wszechświat sprzyja temu pragnieniu

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958

Napisano 21 April 2007 - 23:41

och boziu, a ja wlasnie obejrzalam po raz pierwszy Pianiste ... Brodzik tez tam miala krotka rolke, jakies 5 sekund, poki jej nie zastrzelili ...

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   kaskaj 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1250

Napisano 21 April 2007 - 23:54

CYTAT(lagata)
och boziu, a ja wlasnie obejrzalam po raz pierwszy Pianiste ... Brodzik tez tam miala krotka rolke, jakies 5 sekund, poki jej nie zastrzelili ...

taak? jakos nie zwrocilam na to wczesniej uwagi, musze obejrzec jeszczse raz uwaznie, wtedy jak ogladolam to Brodzik nie bylka taka popularna wiec moze dlatego nie rzucila mi sie w oczy

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Dishman 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1005
  • Rejestracja Thu, 05 Apr 07

Napisano 22 April 2007 - 00:14

Tak naprawdę mało kto kojarzył, że to Brodzik. No ale cóż, odstrzelili ja tak szybko, że niektórzy mogli nie zauważyć twarzy.
Łajno ma to do siebie, że chce być na wierzchu. Jak się będziesz z nim bił to poczujesz różnicę

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958

Napisano 22 April 2007 - 07:18

Kasiu, jest taki moment kiedy wszystkim kaza wyjsc przed dom, ustawic sie w rzedzie i mowia, ze maja sie spakowac... Joasia cichutko pyta wtedy dokad ich wywoza a niemiceki oficer strzela jej prosto w glowe - krociutka rolka, ale wstrzasajaca, zreszta jak caly film, w nocy spac nie moglam, wciaz sie budzilam, a w koncu przysnilo mi sie, ze mi dziecko zabili i biegam po spalonym getcie i go szukam... D.gifd

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   kaskaj 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1250

Napisano 22 April 2007 - 09:42

dzieki lagatko, przyjrze sie uwazniej tej scenie,
fakt , film jest wstrzasajacy, dobrze, ze to tylko sen :tuli

Opcje tematu: