Dlaczego związki się rozpadają??
Napisano 10 October 2007 - 18:55
Napisano 10 October 2007 - 19:39
A jakby dało się jednoznacznie określić, że dany związek za 5 lat będzie niewypałem, to pewnie byłoby zdecydowanie prościej.
Napisano 10 October 2007 - 19:54
nie wiem czy to prawda ale tak mówił
może potem po prostu zostaje przyzwyczajenie
ja póki co jestem sam i mi to odpowiada bo nie muszę się rozstawać
#4 Gość_~Czarna_*
Napisano 10 October 2007 - 19:57
Napisano 10 October 2007 - 20:39
Napisano 10 October 2007 - 22:32
Zwiazki rozpadają się z różnych przyczyn...Duzym zagrożęniem jest odleglość...
Brak bliskości tak bardzo potrzebnej w trudnych chwilach, brak rozmowy, takiej w ktorej widzi sie reakcje kochanej osoby, niekiedy nieuzasadniona zazdrość to wszystko potrafi zabić najpiekniejsze uczucie...Powinno sie o nie walczyć...tylko czasami brakuje juz sil...
Napisano 10 October 2007 - 23:12
Przykre, ale może właśnie dlatego się związki rozpadają, że okazujemy się inni niż nas odbierano, a brak "wspólnego języka" powoduje że nie potrafimy tego jakoś ułożyć. Mimo że spędzamy z sobą jakiś tam czas, okazuje się że nie potrafimy współpracować....Albo po prostu to nie ten, nie ta....bo spotykamy, lub ktoś spotyka kogoś ciekawszego.
Napisano 10 October 2007 - 23:58
No i poza tym chyba trzeba zawsze czuć, że to jest właśnie ta druga połówka. Jak poznałem moją żonę, stwierdziłem, że ta dziewczyna na pewno będzie kiedyś moją żoną
Napisano 11 October 2007 - 06:05
My mamy stazu ledwie ponad roczek, a juz tego o czym pisze cooba, nie ma. Praca, dom, komputer - wszystko ... Probowalam wytlumaczyc Lukaszowi, czego mi brakuje, i ze kiedy on spedza kazda wolna chwile przy kompie, ja jestem sama, mimo, ze w tym samym co on pokoju ... Teraz ta cala przeprowadzka, oboje chodzimy zdenerwowani - ciezki okres...
Macie racje, ze bardzo wazne jest nie dac sie rutynie i odkrywac siebie wciaz na nowo...
Napisano 11 October 2007 - 09:35
Napisano 26 October 2007 - 08:31
Życzę wszystkim udanych związków i żeby każda/y z Nas znalazł swoją drugą połówkę pomarańczy :kocha
#12 Gość_Al_Hadzi_*
Napisano 23 April 2008 - 20:44
mysle ze w duzej mierze dzieje sie to tak gdy pokocha sie swoje wyobrazenie o tym kims drugim nie zas jego samego.. z czasem odkrywa sie innego czlowieka.. to bolesne.. poza tym do tworzenia zwiazku trzeba cierpliwosci.. umiejetnosci rezygnacji z dumy.. .. starannej pielegnacji tej roslinki nazywanej MY.... ale moze ja sie myle
Napisano 23 April 2008 - 21:02
no własnie tu musze przyznac racje w moim przypadku tak było zazdrosc to straszna choroba jak jest jej w zwiazku za duzo to wszystko
zniszczy chocby niewiem jak sie kochało ta osobe
druga sprawa przed slubem jestr zupełnie inaczej zabiega sie o ta druga strone zgadza sie na wszystko
ale juz po ceremoni zaczyna wygladac to inaczej nie mowie ze zaraz ale tak po 3 latach zaczyna sie zmieniac
po 5 dochodzi do powazniejszych kłutni a potem to juz tylko gorzej i nie mowie tu o wszystkich zwiazkach
ale tak 90% bo sa takie co sa ze soba 30 lat i sa razem jakos sie dogaduja
szkoda tylko dzieci bo przy rozstaniach cierpia wiem cos o tym
ale z drugiej strony nie ma sensu sie meczyc w chorym zwiazku i szarpac nerwy
Napisano 16 May 2008 - 22:28
Uważam,że to jest w życiu najważniejsze..."wspólny język"- trzeba rozmawiać przedstawiać swoje oczekiwania i ..słuchać potrzeb partnera i jeżeli oboje wiemy czego od siebie oczekujemy i...chcemy dać to sobie nawzajem-to jest klucz do udanego związku...potem wystarczy go tylko pielęgnować...może trwać już na zawsze( największy błąd w związkach to egoizm-czekamy na pewne zachowania partnera/ki ale nie mówimy o tym zakładając pewnie,że nasz partner/ka jest jasnowidzem!)
Pozowanie na kogoś innego niż jesteśmy tylko dlatego,że będziemy bardziej bliscy ideałowi partnera też jest złudne bo...gdy okaże się jacy jesteśmy naprawdę możemy być po prostu "rozczarowaniem"dla wybranka/ki...
Prosta jest recepta na udany związek i jednocześnie bardzo trudna: szczerość w postępowaniu i szczerość w rozmowie z połówką.
Napisano 16 May 2008 - 22:48
Związki powstają z przypadku.
Partnerkę wybieramy bo jest fajna laska i kumple będą zazdrościć.
Partnera wybieramy bo dobrze mu w garniturze i laski się za nim oglądają.
Najczęściej brak wspólnych pasji,a jeszcze częściej brak żadnych pasji.
Ile można wytrzymać przed tv? rok,dwa,pięć
Napisano 16 May 2008 - 23:05
Partnera wybieramy bo dobrze mu w garniturze i laski się za nim oglądają.
Najczęściej brak wspólnych pasji,a jeszcze częściej brak żadnych pasji.
Ile można wytrzymać przed tv? rok,dwa,pięć
w pewnym stopniu masz rację tak postępujemy gdy jesteśmy młodzi (nie zawsze zdając sobie sprawę z odpowiedzialności jaka z tym się wiąże)
ten kto potem w życiu będzie miał znowu szansę dokonać wyboru...robi to w sposób zdecydowanie bardziej przemyślany!!!...nie zważając na to jak jak kto wygląda w garniturze lub..bez.
Napisano 15 December 2010 - 19:33
Napisano 15 December 2010 - 19:57
Napisano 16 December 2010 - 12:01
Napisano 16 December 2010 - 13:56
Az do momentu kiedy okazuje się ,ze jesteśmy w tym samym punkcie opowiadania!
Najczęsciej to brak cierpliwości ,narzucanie swoich wyborów ,brak szacunku i brak krztyny prywatności-to wszystko zabija i sprawia że chcemy uciekać.
Myślę ze wystarczy dać trochę oddychac partnerowi,miec swoje pasje i dbac o sypialnie!

Logowanie