CYTAT(Franz @ 9.02.2008, 22:08)
A dużo Ci płacą za obronę Kościoła? To, że kradną to chyba jasna sprawa, a co to w ogóle za akcja płacić za oświetlenie z pieniędzy na ośrodki pomocy? Poza tym nie pisałem o kasie z FK.
Wybacz ja dyskutowałem o kasie z FK bo innej nie otrzymuje. Może masz inne info? Bronie każdego przed głupotą. Może się zdziwisz ale nie raz świadków broniłem przed głupotami jakich w świecie nie mało. Będę bronił czy to żyda czy to palestyńczyka, ruska czy amerykanina, katolika czy świadka, ale hipokryzji i ignorancji nie będę bronił.
Raczej w normalnym państwie jakim niewątpliwie są Czechy, to Kościół płaci za dzierżawę Państwu a nie na odwrót, jak np. w Polsce. Jeżeli Skarb Państwa jest INWESTOREM to musi liczyć na zysk z inwestycji. Tak się złożyło że tym światem rządzi pieniądz i nikt nikomu nic za darmo nie daje
Czy my dyskutujemy o tym samym? A wiesz co to środki na rzecz kultury które ida m.in. na remon zabytków?
No to niech Ci będzie że to koalicja wyborcza/klub parlamentarny. Ale ani tego tworu ani nawet samego SLD lewicą nazwać nie można. To co mówią o sobie politycy nie zawsze jest prawdą. Tu patrz antyklerykalne poglądy polityków LiD, czy też zabójca laptopów Ziobro jako mąż stanu
To kogo się słuchac? Pani Senyszyn z Racji powie, że jest lewicowa, Olejniczak z SLD mi powie że lewicowy, Borowski z SdPl tez mi to powie - masz jakąś receptę jak powinno się lewaka odróżnić od lewaka?
CYTAT(Miłujący prawde @ Dzisiaj, 20:07)
Gdy bronisz KK, to raczej wstyd i głupota. Niech się broni sam.
Posyła swe papugi a te już dają do wiwatu - gadają po próżnicy.
On zaś patrzy z boku i się śmieje - Sztański uśmiech - bóg tego systemu rzeczy.
Ludzi tych ma na zawsze.
Dziękuję za merytoryczną dyskusję. Lubie jak ktoś pomija moje wcześniejsze argumenty. Nie szkodzi inni poczytaja porównają a Ty możesz dalej pisac swoje poematy o Najszlachetniejszej spośród wszystkich. ;-)
CYTAT(Tolduś @ Dzisiaj, 20:23)
nie zebym kogos bronil ale jak chcesz cytowac pismo to prosze bardzo wiec kto ci dal prawo do sadzenia tego co robi kk
Tolduś nie denerwuj się tak to już jest, że świadkowie bez kk by się pogubili. Nie mieliby na kim wieszać psów ponieważ - pomijając już słaba znajomość wiary kk - wiary innych prawie w ogóle nie pojmują czy to luteranie, ewangelicy zieloni etc. A już o kościołach wschodnich zapomnij

CYTAT(Miłujący prawde @ Dzisiaj, 20:47)
Możesz mi wskazać tę belkę?
Wymienię tylko kilka (wybrałem nieprzypadkowo liczbę 13

) z dziesiątków przykładów:
1. Uczestnictwo świadków podczas I i II wojny światowej
2. Popieranie działań ONZ
3. Uczestnictwo w politycznych obradach jako obserwatorzy
4. Modlenie się o zwycięstwo którejś ze stron podczas wojny
5. Zakaz posiadania dzieci w betel
6. Nauczanie że zakaz Boga dotyczy przeszczepów
7. Nauczanie że zakaz Boga dotyczy szczepionek
8. Napominanie swoich wyznawców że podszebne są "dobrowolne" datki (za publikacje na sale królestwa, ogólnoświatową działalność na kongresach nawet za wode etc)
9. Zbieranie kasy na budowe sal królestwa od wyznawców gdzie okazuje się, że nie dość iż zbór musi wyłożyc ok 2 razy więcej niż jest warta to po zbudowaniu i tak nalezy do Strażnicy a nie do zboru
10. Ukrywanie pedofilii i homoseksualizmu
11. Manipulowanie źródłami w publikacjach
12. Uznawanie wszystkie inne religie chrzescijańskie za sekty
13. Pomaganie tylko swoim współwyznawcom...
etc etc
CYTAT(Tolduś @ 50 minut temu)
widze milujacy po tobie ze SJ tak i jak i inni chcescijanie intepretuja pismo swiete tak jak im sie podoba
Spokojnie, dzięki MP mogą ludzie poznac jak faktycznie wygladaja owoce świadków ;-)