Forum Lagata.pl: Oto, ile zarabiają księża - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (7 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Oto, ile zarabiają księża

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   meister 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1743
  • Rejestracja Wed, 25 Apr 07

Napisano 09 February 2008 - 13:44

slyszalem, ze jesli ktos nie ma pomyslu co robic, jaka prace znalezc itp itd - zostaje ksiedzem. chyab cos w tym jest.
takze ministranci niezla kase zarabiają, jedna koleda to nawet xxx zł.
ale nie uogolniajmy - nie kazdy ksiadz ma wielki brzuch, pelna lodowke i co miesiac zmienia samochód. czy wy tylko na Rydzyka patrzycie?

Użytkownik meister edytował ten post 09 February 2008 - 13:45

"...tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain.
You are young and life is long and there is time to kill today.
And then one day you find ten years have got behind you.
No one told you when to run, you missed the starting gun..."

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Faeton 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 100
  • Rejestracja Thu, 30 Aug 07

Napisano 09 February 2008 - 13:48

CYTAT(Miłujący prawde @ 9.02.2008, 13:40) <{POST_SNAPBACK}>
Szukaj w internecie sam. (...) o tych sprawach słychać czy się chce czy nie.
Przecież internet, prasa i telewizja kłamie, sam o tym mówiłeś, choćby w wątku o krwi. Bądź konsekwentny.
Katarina to fajna dziewczyna.

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Miłujący prawde 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2291
  • Rejestracja Fri, 28 Dec 07

Napisano 09 February 2008 - 13:56

CYTAT(Faeton @ 6 minut temu)
Przecież internet, prasa i telewizja kłamie, sam o tym mówiłeś, choćby w wątku o krwi. Bądź konsekwentny.
Wyrwałeś z kontekstu. Tam jest mowa o konkretnej sprawie. Nie uogólniłem.
A więc konkretnie.

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Faeton 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 100
  • Rejestracja Thu, 30 Aug 07

Napisano 09 February 2008 - 14:21

CYTAT(Miłujący prawde @ 9.02.2008, 13:56) <{POST_SNAPBACK}>
Wyrwałeś z kontekstu. Tam jest mowa o konkretnej sprawie. Nie uogólniłem.
A więc konkretnie.
Konkretnie, to dla Ciebie każda negatywna informacja o świadkach jest kłamstwem, a dla mnie kłamstwem może być każda negatywna wiadomość o księżach np. Choć prawdę mówiąc nie interesuje mnie to ile zarabiają i jak żyją. smile.gif
Katarina to fajna dziewczyna.

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   Miłujący prawde 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2291

Napisano 09 February 2008 - 14:43

CYTAT(Faeton @ 16 minut temu)
dla mnie kłamstwem może być każda negatywna wiadomość o księżach
Ich wierzenia i nauki nie mają nic wspólnego z Biblią.
Tym samym ich postępowanie też.
Czytasz:
"A idąc głoście, mówiąc: 'Przybliżyło się królestwo niebios'.
Leczcie chorych, wskrzeszajcie umarłych, oczyszczajcie trędowatych, wypędzajcie demony.
Darmo otrzymaliście, darmo dawajcie.
Nie starajcie się o złoto ani srebro, ani miedź do swych trzosów,
ani o torbę na drogę, ani o dwie szaty spodnie, ani o sandały, ani o laskę;
bo godzien jest pracownik swego pokarmu."(Mateusza 10:7-10).
Celibat też niebiblijny. Czego tylko sie dotkniesz.

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Morfeusz 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 542
  • Rejestracja Mon, 22 Oct 07

Napisano 09 February 2008 - 15:13

CYTAT(Miłujący prawde @ Dzisiaj, 12:40)
Szukaj w internecie sam. Nie zaglądam do kasy KK o tych sprawach słychać czy się chce czy nie.
To dobry interes - widać po pasibrzuchach..

No to widać Miłujący Prawdę podaje tylko co złe jest o innych bo to jest najlepsza prawda a jak ktoś chce zobaczyć szerzej niech sam szuka? Cóż za świadectwo...
CYTAT(Miłujący prawde @ 9 minut temu)
Celibat też niebiblijny. Czego tylko sie dotkniesz.

U świadków zakaz posiadania dzieci w Betel też jest niebiblijny i co? D.gif Hipokryzja...

Użytkownik Morfeusz edytował ten post 09 February 2008 - 15:13

<><

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 09 February 2008 - 23:08

CYTAT(Morfeusz @ Dzisiaj, 12:04)
Jeśli chodzi o świątynie nie ma takiej możliwości - no chyba że stwierdzimy że czarna mafia kradnie no bo jakby inaczej, no nie? tongue.gif Na oświetlenie z FK mogą iść pieniądze te które sa przeznaczane na ośrodki pomocy.

A dużo Ci płacą za obronę Kościoła? To, że kradną to chyba jasna sprawa, a co to w ogóle za akcja płacić za oświetlenie z pieniędzy na ośrodki pomocy? Poza tym nie pisałem o kasie z FK.
Przepraszam jak zarabia? Bo i owszem cześć starych światyń to musea, ale część to budynki róznych kościołów i one nie należą do państwa lecz państo daje pieniądze na ich remont jako zabytki.

Raczej w normalnym państwie jakim niewątpliwie są Czechy, to Kościół płaci za dzierżawę Państwu a nie na odwrót, jak np. w Polsce. Jeżeli Skarb Państwa jest INWESTOREM to musi liczyć na zysk z inwestycji. Tak się złożyło że tym światem rządzi pieniądz i nikt nikomu nic za darmo nie daje.
Po pierwsze LiD to nie partia po drugie nigdzie tak nie twierdziłem. W zakres LiD wchodzi spora część antyklerykałów, ale i tak to jest mniejszość jak praktyka przynajmniej pokazuje.

No to niech Ci będzie że to koalicja wyborcza/klub parlamentarny. Ale ani tego tworu ani nawet samego SLD lewicą nazwać nie można. To co mówią o sobie politycy nie zawsze jest prawdą. Tu patrz antyklerykalne poglądy polityków LiD, czy też zabójca laptopów Ziobro jako mąż stanu D.gif .

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Miłujący prawde 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2291

Napisano 11 February 2008 - 21:07

CYTAT(Morfeusz @ 9.02.2008, 14:13)
Hipokryzja...
Gdy bronisz KK, to raczej wstyd i głupota. Niech się broni sam.
Posyła swe papugi a te już dają do wiwatu - gadają po próżnicy.
On zaś patrzy z boku i się śmieje - Sztański uśmiech - bóg tego systemu rzeczy.
Ludzi tych ma na zawsze.

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   Tolduś 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4329
  • Rejestracja Tue, 26 Sep 06

Napisano 11 February 2008 - 21:23

CYTAT(Miłujący prawde @ 11 minut temu)
Ludzi tych ma na zawsze.

nie zebym kogos bronil ale jak chcesz cytowac pismo to prosze bardzo wiec kto ci dal prawo do sadzenia tego co robi kk

"Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni.
Albowiem jakim sądem sądzicie, takim was osądzą, i jaką miarą mierzycie, taką i wam odmierzą.
A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz?
Albo jak powiesz bratu swemu: Pozwól, że wyjmę źdźbło z oka twego, a oto belka jest w oku twoim?
Obłudniku, wyjmij najpierw belkę z oka swego, a wtedy przejrzysz, aby wyjąć źdźbło z oka brata swego.
Mat. 7:1-5 (BW) "
Are you ready for a zombie attack ?
Dołączona grafika
spiewnik kibica

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Miłujący prawde 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2291

Napisano 11 February 2008 - 21:47

CYTAT(Tolduś @ 20 minut temu)
nie zebym kogos bronil ale jak chcesz cytowac pismo to prosze bardzo wiec kto ci dal prawo do sadzenia tego co robi kk
Nikt nie musi mi dawać jakiegoś prawa. Czy nie masz oczu?
Czy w swej ocenie nie umiesz sam rozsądzić co dobre a co złe?
Czemu czynisz siebie niezdolnym do oceny postepowania ludzi?
Możesz mi wskazać tę belkę?
Fakty same fakty są najlepsza odpowiedzią na twoje wątpliwości.
Ja patrze i widzę!!!
I to mi wystarczy.

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Tolduś 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4329
  • Rejestracja Tue, 26 Sep 06

Napisano 11 February 2008 - 22:09

widze milujacy po tobie ze SJ tak i jak i inni chcescijanie intepretuja pismo swiete tak jak im sie podoba
Are you ready for a zombie attack ?
Dołączona grafika
spiewnik kibica

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   Miłujący prawde 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2291

Napisano 11 February 2008 - 22:18

CYTAT(Tolduś @ 6 minut temu)
widze milujacy po tobie ze SJ tak i jak i inni chcescijanie intepretuja pismo swiete tak jak im sie podoba
Nie tak, a jak trzeba Je rozumieć. pamiętaj, że żyjemy w czasach, że musi ono być dokładnie poznane i rozpowszechniane wśród mieszkańców ziemi.
Jednak nie powiedziano, że wszyscy się z tym zgodzą - raczej przeciwnie.

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   Morfeusz 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 542

Napisano 11 February 2008 - 23:48

CYTAT(Franz @ 9.02.2008, 22:08)
A dużo Ci płacą za obronę Kościoła? To, że kradną to chyba jasna sprawa, a co to w ogóle za akcja płacić za oświetlenie z pieniędzy na ośrodki pomocy? Poza tym nie pisałem o kasie z FK.

Wybacz ja dyskutowałem o kasie z FK bo innej nie otrzymuje. Może masz inne info? Bronie każdego przed głupotą. Może się zdziwisz ale nie raz świadków broniłem przed głupotami jakich w świecie nie mało. Będę bronił czy to żyda czy to palestyńczyka, ruska czy amerykanina, katolika czy świadka, ale hipokryzji i ignorancji nie będę bronił.
Raczej w normalnym państwie jakim niewątpliwie są Czechy, to Kościół płaci za dzierżawę Państwu a nie na odwrót, jak np. w Polsce. Jeżeli Skarb Państwa jest INWESTOREM to musi liczyć na zysk z inwestycji. Tak się złożyło że tym światem rządzi pieniądz i nikt nikomu nic za darmo nie daje

Czy my dyskutujemy o tym samym? A wiesz co to środki na rzecz kultury które ida m.in. na remon zabytków?

No to niech Ci będzie że to koalicja wyborcza/klub parlamentarny. Ale ani tego tworu ani nawet samego SLD lewicą nazwać nie można. To co mówią o sobie politycy nie zawsze jest prawdą. Tu patrz antyklerykalne poglądy polityków LiD, czy też zabójca laptopów Ziobro jako mąż stanu

To kogo się słuchac? Pani Senyszyn z Racji powie, że jest lewicowa, Olejniczak z SLD mi powie że lewicowy, Borowski z SdPl tez mi to powie - masz jakąś receptę jak powinno się lewaka odróżnić od lewaka?

CYTAT(Miłujący prawde @ Dzisiaj, 20:07)
Ludzi tych ma na zawsze.

Dziękuję za merytoryczną dyskusję. Lubie jak ktoś pomija moje wcześniejsze argumenty. Nie szkodzi inni poczytaja porównają a Ty możesz dalej pisac swoje poematy o Najszlachetniejszej spośród wszystkich. ;-)

CYTAT(Tolduś @ Dzisiaj, 20:23)

Tolduś nie denerwuj się tak to już jest, że świadkowie bez kk by się pogubili. Nie mieliby na kim wieszać psów ponieważ - pomijając już słaba znajomość wiary kk - wiary innych prawie w ogóle nie pojmują czy to luteranie, ewangelicy zieloni etc. A już o kościołach wschodnich zapomnij wink.gif

CYTAT(Miłujący prawde @ Dzisiaj, 20:47)
Możesz mi wskazać tę belkę?
Wymienię tylko kilka (wybrałem nieprzypadkowo liczbę 13 tongue.gif ) z dziesiątków przykładów:

1. Uczestnictwo świadków podczas I i II wojny światowej
2. Popieranie działań ONZ
3. Uczestnictwo w politycznych obradach jako obserwatorzy
4. Modlenie się o zwycięstwo którejś ze stron podczas wojny
5. Zakaz posiadania dzieci w betel
6. Nauczanie że zakaz Boga dotyczy przeszczepów
7. Nauczanie że zakaz Boga dotyczy szczepionek
8. Napominanie swoich wyznawców że podszebne są "dobrowolne" datki (za publikacje na sale królestwa, ogólnoświatową działalność na kongresach nawet za wode etc)
9. Zbieranie kasy na budowe sal królestwa od wyznawców gdzie okazuje się, że nie dość iż zbór musi wyłożyc ok 2 razy więcej niż jest warta to po zbudowaniu i tak nalezy do Strażnicy a nie do zboru
10. Ukrywanie pedofilii i homoseksualizmu
11. Manipulowanie źródłami w publikacjach
12. Uznawanie wszystkie inne religie chrzescijańskie za sekty
13. Pomaganie tylko swoim współwyznawcom...

etc etc

CYTAT(Tolduś @ 50 minut temu)

Spokojnie, dzięki MP mogą ludzie poznac jak faktycznie wygladaja owoce świadków ;-)
<><

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 12 February 2008 - 01:45

CYTAT(Morfeusz @ Wczoraj, 22:48)
Wybacz ja dyskutowałem o kasie z FK bo innej nie otrzymuje.

To już wszystko rozumiem.

Czy my dyskutujemy o tym samym? A wiesz co to środki na rzecz kultury które ida m.in. na remon zabytków?

No i ja nie mówię, że nie. A niech Państwo inwestuje, czy to w remont starych zabytkowych kościołów, czy nawet budowy nowych. Ale zysk MUSI wędrować do Skarbu Państwa. Trzeba to traktować jako zwykłą inwestycję, która przynajmniej ma się zwrócić. Dlaczego rząd nie chce dać kasy na stadiony na Euro? Bo owe stadiony pozostaną własnością miast i to miasta będą w późniejszych latach na nich zarabiały, chyba logiczne, nie?

To kogo się słuchac? Pani Senyszyn z Racji powie, że jest lewicowa, Olejniczak z SLD mi powie że lewicowy, Borowski z SdPl tez mi to powie - masz jakąś receptę jak powinno się lewaka odróżnić od lewaka?

Tutaj robimy OT i to spory... ale... Porównując obecną "lewicę parlamentarną" w Polsce z partiami lewicowymi krajów europejskich można stwierdzić, że w Polskim Sejmie lewicy nie ma. Banda posłów, którzy dla władzy zrobią wszystko. Tak jak piszesz - przed wyborami wszyscy antyklerykalni, a po wyborach przyjaciele z Kościołem...
Tu musiałaby wejść całkiem nowa partia, z młodymi ludźmi (ale nie takimi jak Olejniczak czy Napieralski), którzy nie ugną się przed niczym i zaczną realizować swój lewicowy program.

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   Morfeusz 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 542

Napisano 12 February 2008 - 20:35

CYTAT(Franz @ Dzisiaj, 0:45)
To już wszystko rozumiem.

Ale mógłbyś napisac o czym Ty pisałeś?

CYTAT(Franz @ Dzisiaj, 0:45)
No i ja nie mówię, że nie. A niech Państwo inwestuje, czy to w remont starych zabytkowych kościołów, czy nawet budowy nowych. Ale zysk MUSI wędrować do Skarbu Państwa. Trzeba to traktować jako zwykłą inwestycję, która przynajmniej ma się zwrócić. Dlaczego rząd nie chce dać kasy na stadiony na Euro? Bo owe stadiony pozostaną własnością miast i to miasta będą w późniejszych latach na nich zarabiały, chyba logiczne, nie?

Biznesmen to Ty nie bardzo ;-) A powiedz mi dlaczego turyści wolą jechać do Pragi niż do Wawy? I nie chodzi tylko o alkohol tongue.gif Tam w tym zateizowanym państwie gdzie nie wszystkie zabytkie są państwa dba się o nie poniewaz to kumuluje turystów a co przekłada się na zysk z podatków pośrednich a więc i dla budżetu miasta ;-) W niemczech burmistrz lub wójt (bez zgody ministerstwa) jest w stanie zwrócić z budżetu nawet 40% remontu prywatnego zabytkowego mieszkania! Bo oni wiedzą w co inwestują wink.gif A my się rozmieniamy na grosze i wypominamy sobie każdą złotówke a oni inwestują w to co u nas jakoby podejrzane i na tym zarabiają a my.... eh...
<><

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   misia18 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 165
  • Rejestracja Wed, 30 Dec 09

Napisano 03 January 2010 - 20:18

u nas na parafii to za msze sie daje niby "co łaska" ale nie mniej niz 50zł tak mówi nasz ksiadz...
Będziecie w nienawiści u wszystkich z powodu mego imienia. Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony. (Mt 10, 22)

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4815
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 03 January 2010 - 20:31

Najwiecej złodzieje w sutannach zgarniaja w małych miastach a szczególnie na wschodzie,np w Białej Podlaskiej jak poszedłem zamówić ksiedza na pogrzeb ojca to mi zaspiewał 950 zł i jak chciałem mniej dać to powiedział że musi być 950 i bez gadania..... ph34r.gif ,jak sie okazało w innej parafi też w tym miescie zdzierali jeszcze wiecej bo 1200 zł za pogrzeb.Tak mnie wkurzł że już mu powiedziałem że jak tak stawia sprawe to nie bedzie ksiedza.....oburzł sie strasznie,ale rodzina by mnie zjadła wiec juz dałem mu te 950 z mysla (niech sie udławi moją krzywdą) a np w Gdansku jak babcie chowałem w tym roku to ksiadz powiedział co łaska wiec dałem 400 zł i nic nie marudził laugh.gif
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Miłujący prawde 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2291

Napisano 05 January 2010 - 21:59

Katolickie uroczystości pogrzebowe, nie uśmierzają bólu. Raczej potęgują stratę kogoś bliskiego.
To zaś co dominuje to właśnie ściąganie opłat. To działanie wyraźne przeciw nakazom Jezusa.
DARMO otrzymaliście, darmo dawajcie” (Mateusza 10:8).
Takie polecenie dał swym apostołom Jezus.
Samozwańczy kapłani zasiedli na miejscu apostołów i zdzierają skórę, nakładają na osieroconych jeszcze większe brzemiona.
Duchowni na ogół oczekują sporych datków czy opłat za swe usługi.
Nie liczą się z możliwościami wiernych.
Tak to prawda, że oprócz tego presja środowiska może skłaniać do urządzenia uroczystości pogrzebowej nawet wbrew woli zmarłego, a to tylko ze względu na rodzinę i sąsiadów.
Gdy słuchasz, co mówią nad grobem, czy w czasie mszy, łatwo dostrzeżesz, że się plączą i sobie zaprzeczają.
Uciekaj od takich działań przeciw Bogu, prawdzie i Biblii.
Pozdrawiam

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 05 January 2010 - 22:13

CYTAT(Miłujący prawde @ 12 minut temu)
Katolickie uroczystości pogrzebowe, nie uśmierzają bólu. Raczej potęgują stratę kogoś bliskiego.

A jak wygląda pogrzeb u SJ ? Słyszałam, że przypomina festyn, czy jest to prawdą ? wink.gif

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Miłujący prawde 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2291

Napisano 05 January 2010 - 22:57

CYTAT(magia @ 31 minut temu)
CYTAT(Miłujący prawde @ 12 minut temu)

A jak wygląda pogrzeb u SJ ? Słyszałam, że przypomina festyn, czy jest to prawdą ?

Festyn? magia - skąd Ty jesteś? A tak widzę z "nieba". To przecież z nieba wszystko widać - tak mówią katolicy, umarli obserwują.. Pogrzeby świadków Jehowy także.
Ty zaś widzisz jakiś festyn?
Każda uroczystość prowadzona przez świadków Jehowy, to analiza Słowa Bożego, przypomnienia rad, pouczeń jakie Bóg kieruje do swych wiernych w tych konkretnych chwilach. To zwykle wykład, pieśni, modlitwa.
Nie ma żadnych obrzędów, wizerunków i nadzwyczajnych zachowań.
Gdybyś była blisko Gdańska zaprosiłbym Ciebie i dokładnie wyjaśnił.
Pozdrawiam

Opcje tematu:

• (7 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »