Coś w klimacie "Kodu.." to jest "Kapłan" Kotowskigo. Zawiera znacznie lepszy język, mnóstwo humoru i doskonale opisane postacie.
Kod Leonardo da Vinci
Napisano 28 January 2009 - 14:46
Czytałem ta książkę bardzo fajna polecam ale moim zdaniem lepszą książką tego autora jest książka pod tytułem "Anioły i demony" polecam
Napisano 29 January 2009 - 15:28
nawet zjadliwa powieść sensacyjna, ale oczywiście w żadnym razie nie wybitna. Miała straszną reklamę i tyle.
Lepiej nie patrzeć w lustro, bo można dostrzec obcą twarz...
Napisano 29 January 2009 - 15:38
Dobrze się ją czyta. Owszem marketing swoje zrobił. Bo czytałem wiele lepszych książek. Niemniej jednak trochę za dużo tych teorii spiskowych.
Napisano 10 February 2009 - 20:38
Witam serdecznie
Jeśli chodzi o Kod to mam mieszane uczucia
Książkę czytałem dwukrotnie i to właśnie książka natchnęła mnie do obejrzenia filmu.
Jak dla mnie, mimo, że z dobrą obsadą (co jest jego zdecydowanym atrybutem) to film ma się do książki dosyć blado. Widziałem co najmniej kilka ekranizacji różnych książek (sensacyjnych, political-fiction, horrorów) bo obejrzeniu których czułem co najmniej lekki niedosyt w porównaniu z książką i tak też jest - przynajmniej moim zdaniem - w tym wypadku. Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o Kod to mam mieszane uczucia
Książkę czytałem dwukrotnie i to właśnie książka natchnęła mnie do obejrzenia filmu.
Jak dla mnie, mimo, że z dobrą obsadą (co jest jego zdecydowanym atrybutem) to film ma się do książki dosyć blado. Widziałem co najmniej kilka ekranizacji różnych książek (sensacyjnych, political-fiction, horrorów) bo obejrzeniu których czułem co najmniej lekki niedosyt w porównaniu z książką i tak też jest - przynajmniej moim zdaniem - w tym wypadku. Pozdrawiam.

Logowanie