Forum Lagata.pl: Szczepionka przeciwko Jeefo - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Szczepionka przeciwko Jeefo

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 31 August 2007 - 20:40

Szczepionka przeciwko Jeefo

ten temat założyłem dla hanusi zwiazany z jej problemem tutaj

a wiec podaje info:

Szczepionka unicestwia wirusa:

Pobierz

CYTAT
Uwaga: Musisz posiadać prawa administratora systemu.

1. Kliknij w odnośnik do pliku dla odpowiedniej nazwy wirusa.
2. Zapisz plik w dogodnej lokalizacji - poszukaj pulpitu Windows.
3. Zamknij wszystkie otwarte dotychczas aplikacje.
4. Wyłącz Strażnika AVK.

Informacja: Można również uruchomić szczepionkę z włączonym Strażnikiem korzystając z przełącznika /G w konsoli systemowej Windows.
Jeśli uruchamiasz szczepionkę w Windows Me lub XP, wyłącz funkcję przywracania systemu. W celu sposobu wyłączenia tej funkcji zapoznaj się z dokumentacją systemu lub przeczytaj poniższe odnośniki do pomocy technicznej:

6. Zlokalizuj nowo ściągnięty plik szczepionki.exe.
7. Dwukrotnym kliknięciem w plik szczepionki.exe uruchom narzędzie szczepionek.
8. Kliknij Skanuj w celu rozpoczęcia skanowania i unicestwienia działającego wirusa.
9. Zaktualizuj bazy sygnatur wirusów w programie AntiVirenKit i przeprowadź skanowanie systemu.

Kiedy szczepionka zakończy skanowanie rozpocznij skanowanie sytemu za pomocą zaktualizowanego programu antywirusowego, który sprawdzi czy twój system jest wolny od wirusów.

Co to narzędzie potrafi

Usuwa określonego w nazwie wirusa usuwając jego pliki i jakąkolwiek ingerencję w systemie operacyjnym. Szczepionka potrafi usunąć około stu najgroźniejszych wirusów atakujących i narażających Twój system operacyjny na niestabilne działanie lub nawet unieruchomienie.

Przełączniki lini poleceń
/G - Nie sprawdzaj statusu Strażnika AVK
/R - Sprawdzaj tylko podstawowe podstawowe obszary rejestru (opcjonalnie - nie zalecane)
/N - Skanuj podmapowane napędy sieciowe (opcjonalnie)
/I - Nie usuwaj tymczasowych plików internetowych i plików Cookies (opcjonalnie)
/D - Usuń plik określony w ścieżce dostępu (opcjonalnie)

Sposób użycia przełączników

Domyślna ścieżka zapisania pliku szczepionki.exe to "c:pobrane"

1. Kliknij Start > Uruchom.
2. Wpisz w oknie dla Windows 95/98/Me:

command

dla Windows NT/2000/XP/2003

cmd

3. Kliknij OK.
4. W oknie konsoli Windows wpisz poniższe instrukcje zatwierdzając każdą klawiszem Enter:

cd
cd pobrane
szczepionki.exe [/G] [/R] [/N] lub szczepionki.exe /D "ścieżka pliku w cudzysłowie"

5. Wpisz exit w celu zamknięcia okna konsoli Windows.

źródło: http://www.gdata.pl/portal/PL

mam nadzieje ze to pomoże
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   hanusia 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 202
  • Rejestracja Mon, 28 May 07

Napisano 31 August 2007 - 20:49

Zaczęłam już coś działać, ale wogóle nie zastosowałam się do tych uwag, że trzeba wyłączyć funkcję przywracania systemu, że trzeba wyłączyć jakiegoś strażnika AVK :zdziwko co to wogóle jest?? Ja w te klocki jestem ciemna masa!! Do mnie trzeba łopatologicznie : > A wogóle to chyba najlepiej będzie jak kogoś poproszę żeby się u mnie zjawił i załatwił to tak jak należy bo ja jeszcze coś popsuję i tyle z tego będzie... :zly

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 31 August 2007 - 20:55

CYTAT(hanusia)
Zaczęłam już coś działać, ale wogóle nie zastosowałam się do tych uwag, że trzeba wyłączyć funkcję przywracania systemu,

Jak włączyć i wyłączyć Przywracanie systemu w systemie Windows XP

CYTAT(hanusia)
że trzeba wyłączyć jakiegoś strażnika AVK :zdziwko co to wogóle jest?? Ja w te klocki jestem ciemna masa!! Do mnie trzeba łopatologicznie : > A wogóle to chyba najlepiej będzie jak kogoś poproszę żeby się u mnie zjawił i załatwił to tak jak należy bo ja jeszcze coś popsuję i tyle z tego będzie... :zly

w swoim antywirusie AVK w opcjach ustawienia wyłanczasz tego strażnika
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   pin-king-pin 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Wed, 16 Dec 09

Napisano 16 December 2009 - 13:11

Koledzy,
mam klasyczny problem z trojanem Jeefo - zużywa mi 100% cpu, ale mój problem poszedł o poziom dalej:
zeskanowałem wszystko online Bitdefenderem, ten wykrył mi 3 trojany, ale niestety Jeefo nie zauważył. Wtedy odhaczyłem przywracanie systemu, odpaliłem trybie awaryjny, użyłem szczepionki dedykowanej usuwaniu Jeefo, a ta... nic nie znalazła. Zrestartowałem kompa a ten odpala tylko do momentu wyboru trybu windowsa i ... nic, dalej winda się nie ładuje. Jakieś pomysły co się stało? Czy ja (lub Jeefo) skasowałem jakieś pliki systemowe tym Bitdefenderem? Z góry dzięki.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1