Forum Lagata.pl: GDZIE NA WAKACJE? - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (4 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

GDZIE NA WAKACJE?

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   aisha 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 25
  • Rejestracja Mon, 04 Aug 08

Napisano 22 September 2009 - 19:05

ja w tym roku nie miałam wakacji sad.gif
za to postanowiliśmy zrobić sobie dłuższy wypad zimowy i wyjechać zaraz po świętach i zostać kilka dni po nowym roku. padło na góry i Karpacz, bo podobno zimą wygląda cudnie smile.gif no i z racji braku wakacji chcemy zażyć trochę luksusu, padło na hotel [SZEMRANA REKLAMA], fitness i basen odegrały decydującą rolę smile.gif

Użytkownik ANIOŁ edytował ten post 22 September 2009 - 19:22

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   ~Czarna 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1534
  • Rejestracja Wed, 17 Dec 08

Napisano 23 October 2009 - 15:23

Góry, góry i jeszcze raz góry smile.gif i absolutnie nie zgodzę się, że w Polsce to tylko co najwyżej na weekend tongue.gif w 2 dni to w naszych Polskich Tatrach można co najwyżej Krupówki zobaczyć... Zresztą sami górale śmieją się z turystów i dzielą ich na dwie kategorie:
1. Ci co są w górach (ave Krupówki, kolejką na Kasprowy i być może Butorowy - i do domku)
2. Ci którzy góry zobaczyli D.gif
Na wakacjach w górach byłam tydzień i udało się przejść (tylko, albo aż dla tych którzy znają warunki pogodowe panujące w górach tongue.gif ) Czerwone Wierchy, Dolinę Pięciu Stawów i Szpiglasowy Wierch.

Teraz marzą mi się Góry Stołowe smile.gif

Zresztą podobnie rzecz się ma z Mazurami - jak ma się dostęp do żagli i możliwość czynnego spędzenia czasu żaglując, albo przynajmniej wybierając się na spływ kajakowy - to nawet 2 tygodnie wydaje się być mało tongue.gif Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia smile.gif oczywiście, jak nie ma się pomysłu na "aktywność" to i jeden dzień wydaje się ciągnąć w nieskończoność D.gif

Użytkownik ~Czarna edytował ten post 23 October 2009 - 15:27

Dołączona grafika

Ja kocham Dolcan - i to na życie całe
Ja kocham Dolcan - i nigdy nie przestane
Ja kocham Dolcan - z moich całych sił
Ja kocham Dolcan - dopóki będę żył

___
Yamaha F310 Dołączona grafika

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   brass 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 13
  • Rejestracja Thu, 17 Dec 09

Napisano 17 December 2009 - 20:38

Ja osobiście gorąco polecam Bieszczady! Byłem w tym roku w Polańczyku, pogoda dopisała i prawie cały pobyt kąpałem się w jeziorze solińskim. Rok temu byłem w Wetlinie i śmigałem po górach i też było niesamowicie. Bieszczady są magicznym miejscem gdzie każdy znajdzie coś dla siebie! Polecam jeszcze raz! smile.gif

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   maneta 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 3456
  • Rejestracja Sun, 21 Mar 10

Napisano 31 March 2010 - 14:03

Ja preferuję spędzanie wolnego czasu i urlopów w naszym kraju.Nie wiem dlaczego wszyscy tak pchaja się za granicę , a swojego nie znają. Czyżby wiekszości ludzi zależało na pochwaleniu gdzie to się nie było? Bahamy, Kanary, Egipt? I co oni tam robią? tylko fotki laugh.gif Mamy przecież piękne okolice w górach czy nad jeziorami smile.gif Cisza, spokój i czego nam więcej trzeba?

W tym roku wybieram sie nad jezioro Lubiąż - woj lubuskie.
Rowery , wędki i to jest to.....smile.gif

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 31 March 2010 - 19:13

CYTAT(maneta @ Dzisiaj, 14:03)
Nie wiem dlaczego wszyscy tak pchaja się za granicę , a swojego nie znają.

Maneto, a nie bierzesz pod uwagę tego, że znają już swoje. wink.gif Dzięki pasji rodziców, od dziecka poznawałam nasz kraj. I znam go dobrze. Znam również wiekszość zamków , ale to juz moje zainteresowania. No i odkąd zaczełam zarabiać realizuje swoje marzenia i wychylam się poza granicę kraju, ale nie ma to nic wspólnego ze snobizmem. Swiat otworzył swoje granice dla nas , więc dlaczego z tego nie skorzystać, tym bardziej, że nie ma barier językowych. smile.gif W tym roku musze dokonać wyboru pomiędzy Italia a Grecją.

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Patriarcha
  • Wyświetl galerię
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 12487
  • Rejestracja Wed, 26 Jul 06

Napisano 31 March 2010 - 19:18

CYTAT(maneta @ Dzisiaj, 14:03)
W tym roku wybieram sie nad jezioro Lubiąż - woj lubuskie.
Rowery , wędki i to jest to.....

To może po drodze zabierzesz mnie z soba tongue.gif lekko tylko zboczysz z drogi smile.gif wędki mam smile.gif

Ja planuje Polskie morze jak co roku ostatnio smile.gif
W Żyłach Szlachetna Krew W Sercu Poznański Lech !!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4816
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 31 March 2010 - 23:40

W tym roku nic nie planuję, chyba sobie nie zrobię wakacji,ewentualnie może koło wrzesnia czy pazdziernika znów na miesiac wyjadę do Berlina, zobaczę jeszcze,ogólnie też jestem za podróżami w kraju, bo jest wiele pięknych okolic mrugato2.gif
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   maneta 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 3456

Napisano 01 April 2010 - 00:38

CYTAT(magia @ 31.03.2010, 19:13) <{POST_SNAPBACK}>
Maneto, a nie bierzesz pod uwagę tego, że znają już swoje. wink.gif Dzięki pasji rodziców, od dziecka poznawałam nasz kraj. I znam go dobrze. Znam również wiekszość zamków , ale to juz moje zainteresowania. No i odkąd zaczełam zarabiać realizuje swoje marzenia i wychylam się poza granicę kraju, ale nie ma to nic wspólnego ze snobizmem. Swiat otworzył swoje granice dla nas , więc dlaczego z tego nie skorzystać, tym bardziej, że nie ma barier językowych. smile.gif W tym roku musze dokonać wyboru pomiędzy Italia a Grecją.

Magia , ja równiez dużo zwiedzam , w tylu już miejscach byłam w naszym kraju. Czasami lubię wracać w te same rejony, ale niemożliwe jest żeby wszystko zobaczyć, chyba, że pobieżnie. Czy jako mała dziewczynka zapamiętałaś gdzie byłaś i co widziałaś? W tamtym roku po raz pierwszy byłam w Bieszczadach....... i zakochałam się w nich. Uwazałam tylko wysokie góry, a tu proszę jaka niespodzianka. Połoniny są cudowne i ten klimat :)Obiecalam sobie, że jeszcze nie raz tam pojadę i na pewno przejdę się tymi samymi szlakami, bo to lubię smile.gif

CYTAT(jack66 @ 31.03.2010, 19:18) <{POST_SNAPBACK}>
To może po drodze zabierzesz mnie z soba tongue.gif lekko tylko zboczysz z drogi smile.gif wędki mam smile.gif

Jacek proszę bardzo smile.gif a nauczysz mnie jak porządnie wędkować? Zrobimy zawody laugh.gif tylko wiesz.... te robaki, one jednak sa "niesympatyczne" cry.gif 4_15_7.gif

#69 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Patriarcha
  • Wyświetl galerię
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 12487
  • Rejestracja Wed, 26 Jul 06

Napisano 01 April 2010 - 08:16

CYTAT(maneta @ Dzisiaj, 0:38)
a nauczysz mnie jak porządnie wędkować? Zrobimy zawody laugh.gif tylko wiesz.... te robaki, one jednak sa "niesympatyczne"

Jasna sprawa że nauczę smile.gif Kiedyś bywałem bardzo często na rybach , Teraz brak czasu sad.gif
A robaki !!! takie malutkie nic Tobie nie zrobia smile.gif Można tez łowić na ciasto , kukurydzę , pszenicę , ryż smile.gif Od wyboru do koloru smile.gif
W Żyłach Szlachetna Krew W Sercu Poznański Lech !!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   maneta 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 3456

Napisano 01 April 2010 - 09:00

CYTAT(jack66 @ 1.04.2010, 8:16) <{POST_SNAPBACK}>
A robaki !!! takie malutkie nic Tobie nie zrobia smile.gif

Jak to nic nie zrobią? laugh.gif One się ruszają i to już wystarczy laugh.gif

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 01 April 2010 - 22:12

CYTAT(maneta @ Dzisiaj, 0:38)
Magia , ja równiez dużo zwiedzam , w tylu już miejscach byłam w naszym kraju. Czasami lubię wracać w te same rejony, ale niemożliwe jest żeby wszystko zobaczyć, chyba, że pobieżnie. Czy jako mała dziewczynka zapamiętałaś gdzie byłaś i co widziałaś?

Oczywiście, że wszystkiego nie jest się w stanie zobaczyć, ale chciałam zwrócic uwagę na to, że wyjazdy zagraniczne to niekoniecznie snobizm. Sa ludzie chętnie wracający do tych samych rejonów, a są tez tacy, którzy lubią poznawać nowe ciekawe miejsca. I jednym i drugim nie mozna nic narzucać bo to ich styl życia. Przyjaciel rodziców zwiedził juz prawie cały świat, ktos inny moze go uznac za snoba bo ma kasę, a ja wiem że to pasja i uwielbiam jego opowieści po powrocie. Zachwycił mnie nawet Mongolią. smile.gif

#72 Użytkownik nie jest zalogowany   maneta 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 3456

Napisano 01 April 2010 - 23:35

CYTAT(magia @ 1.04.2010, 22:12) <{POST_SNAPBACK}>
Oczywiście, że wszystkiego nie jest się w stanie zobaczyć, ale chciałam zwrócic uwagę na to, że wyjazdy zagraniczne to niekoniecznie snobizm. Sa ludzie chętnie wracający do tych samych rejonów, a są tez tacy, którzy lubią poznawać nowe ciekawe miejsca. I jednym i drugim nie mozna nic narzucać bo to ich styl życia. Przyjaciel rodziców zwiedził juz prawie cały świat, ktos inny moze go uznac za snoba bo ma kasę, a ja wiem że to pasja i uwielbiam jego opowieści po powrocie. Zachwycił mnie nawet Mongolią. smile.gif

Magia, zwracam Ci honor. Należysz do tych ludzi, którzy zwiedzają i mają w tym pasję smile.gif
Zauważ jednak, że wiekszość osób jeździ tylko po to, żeby strzelić fotkę nad egzotyczną wodą,nie wyściubiając nosa poza hotel, żeby potem pochwalić się w gronie znajomych.
Znam mnóstwo takich przypadków sad.gif

#73 Użytkownik nie jest zalogowany   Redsika 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 78
  • Rejestracja Fri, 19 Dec 08

Napisano 23 July 2011 - 13:41

Ktoś z Was był lub będzie na wczasach z biurem Itaka?

#74 Użytkownik nie jest zalogowany   elunia1 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 16
  • Rejestracja Mon, 22 Aug 11

Napisano 22 August 2011 - 12:51

Polecam fajne miejsca na wakacje:
- morze – http://www.osrodek-przystan.pl
- jezioro – http://www.centrum-zatonie.pl
- góry – http://www.osrodek-orion.pl
Znakomita kuchnia i piękne miejsca oraz przyjemna obsługa – sama byłam i nie żałuję!

#75 Użytkownik nie jest zalogowany   dzambo 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 147
  • Rejestracja Tue, 06 Oct 09

Napisano 24 September 2011 - 15:38

ja w przyszłym roku wybieram się do Chorwacji ;)

#76 Użytkownik nie jest zalogowany   Anna Wierzbicka 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Tue, 17 Apr 12

Napisano 17 April 2012 - 11:15

Kocham Chłapowo. To mala miejscowosc koło Władysławowa. Władysławowo to szał na całego a dla rodzicow z dziecmi polecam smialo Chlapowo jako spokojną miescinke. Bylam na kempingu Lazurowe i polecam. Spokoj jest nieoceniony a miło jest odpoczać od pracy w przyjemnej atmosferze i nadmorskim klimacie.

#77 Użytkownik nie jest zalogowany   vik123 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 286
  • Rejestracja Tue, 13 Dec 11

Napisano 17 April 2012 - 18:15

A mnie czeka wycieczka do szpitala a takie mialem plany urlopowe na ten rok. Chyba, zeby mnie zreperowali zanim sezon sie skonczy.

pozdrawiam,

#78 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4816
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 17 April 2012 - 23:21

Ja własnie dostałem cynk na tanie bilety do Tajlandii i z powrotem za 1200 zł, ale obecnie mam kryzys wiec nawet z takiej okazji nie skorzystam, ale jakby kumpela złożyła mi taką ofertę za rok to na bank bym poleciał:))
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#79 Użytkownik nie jest zalogowany   blusia 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 295
  • Rejestracja Fri, 18 May 12

Napisano 24 May 2012 - 21:58

Muszę wygrzać moje stare kości, więc tym razem urlop spędzę w Chorwacji.

Opcje tematu:

• (4 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4