Forum Lagata.pl: Xbox 360 - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Xbox 360

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Gintas 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 226
  • Rejestracja Thu, 20 Jul 06

Napisano 20 July 2006 - 19:15

[center:db0444a48e]Suche fakty:[/center:db0444a48e]
Premiera w Europie: 2 grudnia 2005
Procesor: 3 rdzenie; 3,2 GHz na rdzen
Pamieć: 512 MB GDDR3 RAM
Nośnik: Płyty DVD-R

[center:db0444a48e]Od siebie:[/center:db0444a48e]
Ja jako stary fan konsol od sony mogę powiedziec tyle:
-Xbox 360 wyszedł dużo wcześniej niz PS3 (PS3 nie jest jeszcze dostepne na rynku)
-To co obiecał znajduję się w konsoli (Sony obiecywalo wiele rzeczy, niestety niektore pozostały obietnicami)
-Nośnik to płyty DVD-R a nie płyty nowej generacji ktore maja sie znalesc w PS3(Czy jest to dopre posuniecie microsoftu pokaże czas)
-Jak dla mnie dużo wygodniejszy jest pad do Play Station2

Ja sam nie posiadałem nigry konsoli Xbox, jedyna konsole jaka mam to play statnion 2 slim. Zachecam do komentowania tematu o Xboxie, sam nie jestem ekspertej jesli chodzi o ta konsole, więc chetnie poczytam o waszych doznaniach, pochwałach i niegatywnych uwagach.
Pozdrawiam

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 506
  • Rejestracja Tue, 16 May 06

Napisano 20 July 2006 - 23:00

To bedize naprawde piekelna machina... 3rdzeniowa, wiec sadze efekt poklatkowosci zniknie D.gif A i sadze grafika na taki kombajn bedzie niesamowita... Ciekawy jestem jak by sobie poradzilo z najnowszym UT z najwyzszymi detalami... tongue.gif
Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Gintas 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 226

Napisano 21 July 2006 - 11:10

Hmmm
Grafika w tym "kombajnie" może być niesamowita ale czy grafika jest najważniejsza?
Ja od pieknej grafiki wole grywalność i efektywność zamiast efektowności.
Pozdrawiam

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 506
  • Rejestracja Tue, 16 May 06

Napisano 21 July 2006 - 11:38

CYTAT(Gintas)
wole grywalność i efektywność zamiast efektowności
Jakos chyba niezrozumialem... Ja rowniez, tym bardziej ze w gry juz traz gram tak zadko ze czasem jestem az zdziwiony w stosunku do tego jak bylo kiedys... Jesli teraz juz gram w cos to najchetniej w jakiegos MMORPG np. WoWa.
Ta machina sadze moze porzadnie zaskoczyc... ciekawy tylko jestem jak wypadnie przy PS3 ze swoimi cellami. Pewnie cene tez swoja... posiada D.gif D.gif D.gif
Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Gintas 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 226

Napisano 21 July 2006 - 11:51

Cenowo bardziej będzie opłacało się kupić Xboxa.
Ostatnio w jakejs gazecie sony przeprowadziło ankiete, nie pamietam czy w angli czy w azji D.gif, ale wyniki były niepokojące dla sony ponieważ duża część ankietowanych raczej bedzie dreptac w strone konkurencji.
Hmmm a tak sobie teraz pomyslałem nie jest tak ważne na czym grasz i w co grasz, ale z kim!
Pozdrawiam

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   ssonicss 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 10
  • Rejestracja Mon, 21 Aug 06

Napisano 21 August 2006 - 16:24

Moj brat ma X360 i powiem szczerze, że ta konsolka jest zaje-fajna.
Najbardzej mi się podoba możliwość gry przez neta bez kupowania dodatkowego sprzętu (tak jak to bylo w przypadku PS2), wprawdzie trzeba zapłacić abonament ale niewielki.
Możliwość sciągania dem wprost na X360, oraz tzw. "Friends".

CYTAT(Gintas)
-Nośnik to płyty DVD-R a nie płyty nowej generacji ktore maja sie znalesc w PS3(Czy jest to dopre posuniecie microsoftu pokaże czas)

Moim zdaniem jest to idealne posunięcie, ponieważ większość użytkowników konsol - to piraci. Płytki DVD są dużo tańsze (i juz są dostępne) od przyszłych blu-ray'ów.
Aha, i nie są to płytki 2-warstwowe (8.7gb).

CYTAT(Gintas)
Grafika w tym "kombajnie" może być niesamowita ale czy grafika jest najważniejsza?
Ja od pieknej grafiki wole grywalność i efektywność zamiast efektowności.

Jak dla mnie to grywalność też jest najważniejsza, ale czy grafika znacząco jej nie podnosi? np. w przypadku wyścigów.

Osobiście polecam:
Dead or Alive (perfegcyjny tryp multiplayer, ale czasami laguje, trzeba na dobry server trafić. Masa nowych ciosów w porównaniu do poprzednich wersji)
Read Rising (narazie jest demo, ale giera miodzio, juz sie doczekać nie moge)
Project Gotham (tylko przy dobrym monitorze(telewizorze), bo u mojego brata na monitorze gra wygląda fatalnie i jest masywny blur, ze względu na czas reakcji monitora, ale w "dużym pokoju" (D.gif) gra wygląda przepięknie.
Full Auto (jakoś przypadlo mi do gustu tongue.gif)

W za dużo gier nie grałem:P, ale polecam te:D. Nie lubie FPP na konsole, bo nigdy nie umiałem wycelowaćD.gif, chodzi mi o gre Perfect Dark.

POZDRO
PS:Przeróbka jest juz dostępna.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Burzus 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 328
  • Rejestracja Tue, 30 May 06

Napisano 01 September 2006 - 14:58

Tak.. moze i konsola bedzie oplacalna cenowo, ale zapewniam Cie gry nie... juz teraz plytki na ps2 siegaja prawie 300 zl! :shock: (np Godfather 269 zl...) tak czy owak nici z oszczednosci kwas.gif

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 14 September 2006 - 20:25

Xbox 360 jednak z zewnętrznym HD-DVD?

CYTAT
Jak bumerang powraca temat Xboksa 360 z wewnętrznym czytnikiem HD-DVD. Serwis DigiTimes, powołując się na dobrze poinformowane źródła na terenie Tajwanu, informuje, że nowa wersja konsoli mogłaby trafić na rynek już na początku przyszłego roku.
Stanowisko Microsoftu w sprawie czytnika HD-DVD do Xboksa 360 pozostaje niezmienne - gigant z Redmond zapewnia, że urządzenie dostępne będzie wyłącznie jako zewnętrzne akcesorium. Nie przeszkadza to jednak w żaden sposób w rozprzestrzenianiu się plotek. Podobną sytuację mieliśmy już w czerwcu, kiedy to o możliwości pojawienia się Xboksa 360 z wewnętrznym odtwarzaczem HD-DVD mówił jeden z wysoko postawionych pracowników Toshiby.

Jeżeli jednak nawet pojawi się Xbox 360 z wbudowanym HD-DVD, to czytnik nadal służyć ma jedynie do oglądania filmów. Tutaj Microsoft utrzymuje pełną stanowczość, stwierdzając, że gry na dyskach optycznych następnej generacji nie pojawią się nigdy. No, przynajmniej nie na tę platformę. Jeżeli tylko to pozostanie prawdą, to na wewnętrzne HD-DVD nikt się raczej nie oburzy.

Źródło:

szczerze nie znam sie na tym wiec wy ocencie.
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 17 October 2006 - 10:20

Ile Microsoft stracił na Xboksie 360

CYTAT
Nie jest tajemnicą, że większość konsol sprzedawana jest poniżej kosztów ich wytworzenia i producenci tracą na nich wręcz ogromne sumy. Jednak chyba mało kto spodziewał się, iż w tym roku finansowym Microsoft będzie na minusie ze swoją next-genową zabawką aż o 1,6 miliarda dolarów!
Jak donosi serwis Next-Gen w jednym z ostatnich artykułów, oddział firmy identyfikowanej z Billem Gatesem stracił tak dużą kwotę nie tylko na stworzeniu i opracowaniu konsoli oraz jej produkcji, ale przede wszystkim na promocji nowej marki. Na szczęście Microsoft posiada jeszcze duże rezerwy finansowe, które zapewnią odpowiednio głośne istnienie Xboxa 360 w mediach i intensywny poziom reklamowania platformy.

Przedstawiciele firmy z Redmond zapewniają, że już w przyszłym roku fiskalnym straty będę znacznie niższe, a pierwsze zyski pojawią się za dwa lata, kiedy rynek w krajach wysoko rozwiniętych (z wyjątkiem Japonii, w której X06 radzi sobie na razie bardzo słabo) nasyci się.

Źródło: http://www.gram.pl/news.asp?id=2718

jak dla mnnie perzeciez firma musiala sie liczyc z jakimis kosztami,to wiec moje pytanie brzmi poc to wszystko robili skoro teraz placza ze takie koszta poniesli.
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   havranek 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 34
  • Rejestracja Sun, 29 Jul 07

Napisano 29 July 2007 - 18:36

Ojej ojej aaaa miałem okazje grać na x360 podłączonym do tv z hd, gierki wygladają kozacko!!! ba kozacko one poprostu zabijają aaaaaaa smile.gif gears of war czy forza motorsport2 biją po oczach wysoką rozdziałką oraz bogactwem grafiki i mega płynną animacją. Kurdee jestem za a nawet przeciw jak to mówił wałesa, ja sam startuje i kupuje nowego xa.

Szczerze powiem ze ps3 jak narazie nie ma sie czym pochwalić, na starcie słabe lunch titly i kapa- wiadomo ze przyszłe gry pokaza na co nowe dziecko sony stac ale jak narazie faworytem jest x360! Niewiele słabszy i za połowe ceny ps3!

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Bishat 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 480
  • Rejestracja Sun, 01 Oct 06

Napisano 30 October 2007 - 03:39

odgrzewam

sam posiadam xkloca i musze powiedziec z ejak na razie nie oddalbym go za nic

zeby ciutek rozruszac ten topic zamieszczam popularnosc sprzedazy

CYTAT
VG CHARTZ USA
Pos Console Name Publisher Week Weekly Total
1 Halo 3 Microsoft 4 195,005 3,941,939
2 Wii Sports Nintendo 48 124,410 5,591,349
3 Half-Life 2: The Orange BoxEA 2 82,749 343,786

Hardware:
Console Weekly Total
DS 152,380 (+28%) 15,949,332
X360 135,450 (-11%) 8,015,993
Wii 124,410 (+17%) 5,591,349
PSP 65,280 (-6%) 9,608,976
PS2 37,908 (-6%) 45,192,341
PS3 24,575 (-12%) 2,156,770

Software Totals:
Console Weekly
X360 762,199
DS 555,098
Wii 457,069
PSP 361,148
PS2 291,712
PS3 175,874

jak widzimy DS wciaz prowadzi aczkolwiek jest to za sprawa puki co Pokemonow.H3 najlepiej sprzedajacym sie tytulem .Co do PS3 - n/c

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   muszek 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3
  • Rejestracja Mon, 19 Jul 10

Napisano 19 July 2010 - 23:31

Witam, jestem nowa, wepnę sie do tematu, bo potrzebuję porady. Muszę dokupić do konsoli kabel hdmi, ale nie chcę markowego. Czy taki kabel będzie w porządku, będzie działał? Jest dobry?

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   marshall 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2764
  • Rejestracja Mon, 09 Oct 06

Napisano 20 July 2010 - 12:45

Kabel jak kabel. Wtyczki są dobre, będzie działał. Jednak kablem będzie przesyłany obraz (a może i dźwięk) więc jego jakość może się odbić na jakości obrazu. Niestety kable hdmi są cholernie drogie ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Tolduś 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4329
  • Rejestracja Tue, 26 Sep 06

Napisano 22 July 2010 - 15:35

Cytat

Niestety kable hdmi są cholernie drogie

ogolnie kable kazdego rodzaju sa drogie jak do swojego Ps3 kupilem najtańszy jaki dostalem ok 20 zł i wszystko śmiga ( a dlaczego by nie mialo śmigac :P )
Are you ready for a zombie attack ?
Dołączona grafika
spiewnik kibica

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Brist 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53
  • Rejestracja Tue, 09 Nov 10

Napisano 30 November 2010 - 00:51

Może i drogie ale jak stać nas na wydanie ponad 1000zł na konsolę to nie ma co żydzić na kablu przez który mogą nam wrażenia siadać, ja tam mam najtańsze HDMI za 20zł i daje radę od 2 lat

Opcje tematu:

Strona 1 z 1