Elo. Zamierzam zrobic film. Ogladalem filmy na youtube i znalazlem perfekcyjnie wykonanu poczatek, ktory mi sie spodobal. http://pl.youtube.com/watch?v=BBi8S7iqx4E Moje pytanie brzmi jakim programem zrobic takie pierwsze 26 sekund filmu. Chodzi mi oczywiscie o przeksztalcenie loga firmy w logo klubu itp. Z gory dzieki za opowiedz
Strona 1 z 1
Jak to zrobić
Napisano 23 August 2007 - 20:30
na pewno sama grafikę do takiej projekcji to trzeb aby w jakimś programie graficznym 3D.
potem o ile ten program tego nie ma to trzeba by jakis do robienia klipów jet tego masa wystarczy poszukać .przede wszystkim to trzeba by coś takiego narysować
potem o ile ten program tego nie ma to trzeba by jakis do robienia klipów jet tego masa wystarczy poszukać .przede wszystkim to trzeba by coś takiego narysować
Największy błąd, jaki możemy popełnić w życiu, to poddanie się lękowi przed popełnieniem błędu.
Napisano 24 August 2007 - 12:49
Doskonale do takich bajerów nadaje się blender 2.43
Ciężko na początek przyzwyczajić do interface'u, ale zestaw funkcji które otrzymujemy za darmoche niewiele różni się np. od maya3d lub Lightwave (no ten ostatni jest lepszy ale stoi kupe szmalcu, niech za odpowiedź posłuży fakt, że wykonano w nim lwią część filmu piraci z karaibów:na krańcu świata.
Ciężko na początek przyzwyczajić do interface'u, ale zestaw funkcji które otrzymujemy za darmoche niewiele różni się np. od maya3d lub Lightwave (no ten ostatni jest lepszy ale stoi kupe szmalcu, niech za odpowiedź posłuży fakt, że wykonano w nim lwią część filmu piraci z karaibów:na krańcu świata.
Napisano 25 August 2007 - 18:34
Serio? Do tego jest potrzebna opcja animacji, modelowania i renderowania 3d, a tego w Movie makerze nie zauważyłem. Zdarzyło ci się kliknąć ten link?
A ty Greg masz tu pożądny tutorial do blendera, przeczytaj, naprawdę warto, też go czytam ostatnio
http://wiki.blender.org/index.php/Tutorial.../3DMovies/Index
Pozdrawiam
A ty Greg masz tu pożądny tutorial do blendera, przeczytaj, naprawdę warto, też go czytam ostatnio
Pozdrawiam
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie