byle w Polsce - reszta bez znaczenia
Gdzie na przedluzony weekend ??
Napisano 01 August 2007 - 19:43
byle w Polsce - reszta bez znaczenia
Napisano 01 August 2007 - 21:08
Wejście na Sniezke na nogach...albo od drugiej strony wjazd wyciągiem...Piekne szlaki,
z noclegami też nie ma problemu...ale jest to wypoczynek dla tych, którzy lubią duzo chodzić...Imprezki wieczorem też dobre i zimne piwko z sokiem malinowym...Chociaz pewnie uznasz to za profanacje ...
W okolicach jest piekna Bazylika mniejsza w Krzeszowie(warto zobaczyć) , ruiny zamku w Bolkowie ( może was rozczarować ) ale polecam Park Miniatur Zabytkow Dolnego Sląska w Kowarach...
Super przewodnicy w bardzo ciekawy sposób przedstawiają zwiedzającym zabytki na podstawie miniaturowych kopii...(Tu czas nie będzie stracony)
http://www.wroclaw.naszemiasto.pl/dolny_sl...kul/638284.html
Jak zostanie wam czas mozna zahaczyć o Jelenią Gore. albo kierować sie na Walbrzych i zobaczyc też piekny Zamek w Książu jego piekno opisuje w innym temacie.....
Druga propozycja....bardziej atrakcyjna to splyw Dunajcem polaczony z Zakopanem...WARTO
Napisano 01 August 2007 - 21:16
ja pomyslalem o solinie i bieszczadach
Napisano 01 August 2007 - 21:37
To niestety jeden z nielicznych rejonów w kraju, którego nie znam...
Poczekam na wasze relacje jak bylo...
Kiedyś Artur i netha polecali okolice Zamościa...
Napisano 01 August 2007 - 21:38
tam bylismy rok temu Zwierzyniec jest naprawde godny polecenia
Napisano 01 August 2007 - 21:50
Napisano 01 August 2007 - 22:01
Lukas a może kiedyś opiszecie z Anią wasz wyjazd...bardzo lubię takie turystyczne nowinki i zaciekawily mnie te stawy echo....i myślę, że nie tylko mnie...
Napisano 01 August 2007 - 22:05
Kapitalne labirynty w skałach (np. Błędne Skały). Kaplica Czaszek, bazylika w Wambierzycach, niedaleko Duszniki, Polanica i Kudowa (wszystkie Zdrój
Napisano 01 August 2007 - 22:21
Jeżeli kąpielisko bylo w pobliżu tych miejscowości Zdrój...
http://zp.amsnet.pl/~gosia/Mietkow.htm
Napisano 02 August 2007 - 13:04
Napisano 30 December 2007 - 14:55
W Twoim ukochanym kraju nie ma nic, a i tak go kochasz. Jakież to wzruszające...
W Polsce jest cała masa miejsc ciekawych, ale wszystko zależy od ilości wolnego czasu i funduszy.
Napisano 30 December 2007 - 16:04
Tak, nie ma w nim nic ciekawego w porównaniu np.do Neapolu albo do Niemiec
Napisano 30 December 2007 - 17:26
A cóż takiego ciekawego jest w Neapolu czy Niemczech?
Napisano 30 December 2007 - 18:02
Byłas w neapolu?? Wiesz jak tam jest ładnie.A w Niemczech masz jezioro Bodesnsea (czy jak to sie pisze), Później masz góry Tyrol, monachium jest stolica piwa- maja tam swięto Octoberfest- to taki festyn piwa, a pozatym ładne miasto jest co zwiedzać, Berlin- Brama Brandenburska, Anioł, albo Kempten też jest ładne i naprawde Niemcy są pieknym krajem do zwiedzania.
Napisano 30 December 2007 - 18:31
Są też robiące wrażenie zamki, klimatyczny Kraków, urokliwy Wrocław itp....
Potrafię wyliczać bez przerwy, owszem zwiedzanie zagranicą jest również ciekawe....ale to jest na zasadzie "cudze chwalicie, swego nie znacie..."
Napisano 30 December 2007 - 19:05
Miałem to napisać właśnie.
A co do tematu, to jednak chodzi o przedłużony weekend. Ja bym się wybrał na Mazury (dawno nie byłem) lub Bieszczady (nigdy nie byłem
I żadna brama Brandenburska mi do szczęścia nie jest potrzebna, a pięknych jezior u nas też pod dostatkiem.
Napisano 30 December 2007 - 19:17
Właśnie, dobrze znam i cudze i nasze, dlatego moge okreslic ze porównójac Polske do innych krajów, stwierdzam że nie jest szczególnie ciekawym miejscem turystycznym

Logowanie