Forum Lagata.pl: AQQ 2.0 Build 131 Beta - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

AQQ 2.0 Build 131 Beta

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   duffee 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 623
  • Rejestracja Tue, 24 Oct 06

Napisano 14 July 2007 - 14:34

CYTAT
Oddajemy w ręce testerów pierwszą, testową wersję nowego AQQ 2.0 GoldenPath. W związku, że jest to bardzo wczesna wersja produktu, zalecamy przystąpienie do testów jedynie użytkownikom zaawansowanym. Jednocześnie informujemy, że wersja beta posiada jedynie podstawowe funkcje, jak: obsługa protokołu Jabber, transporty, transfery plików i obrazków, szyfrowane rozmowy, oraz pluginy obsługujące sieć: AQQ 1.x, Gadu-Gadu i Tlen. Dodatkowo testerzy, dzięki konwerterowi, mogą przenieść swoją listę kontaktów oraz archiwum na nowy system bazodanowy.

Z dniem dzisiejszym oficjalnie udostępniamy także serwer Jabbera w domenie @aqq.eu. Obecnie serwer posiada podstawowe funkcjonalności, z upływem czasu będą poszerzane jego możliwości komunikacyjne oraz funkcjonalne.
cytat pochodzi ze stony www.aqq.eu . Sam uzywam tego komunikatora ( w wersji BETA narazie ) i jestem zadowolony
1 minuta śmiechu, to 5 minut życia ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 15 July 2007 - 01:36

A ja się skusiłem i przed chwilą zainstalowałem na próbę (z tym że narazie ostatnią stabilną wersję, po prostu chcę sprawdzić możliwości a nie błędy...). Wszystko fajnie jest, jednak mam pytanie do osób które korzystają z tego komunikatora. Pod GG miałem kontakty podzielone na różne grupy, bardzo było mi to pomocne, ale tutaj nie mam tego podziału i źle mi z tym sad.gif . Jest w tym programie w ogóle taka opcja czy tylko ja nie potrafię tego znaleźć ?

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   duffee 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 623

Napisano 15 July 2007 - 10:24

jest taka opcja - grupy ---> jak dobrze pamietam to jest takie menu w ustawieniach tylko ze musisz miec wlaczony tryb zaawansowany - w menu pomoc lub widok jak dobrze pamietam. Grupy tworzy sie latwo i to nawet ladnie wyglada - bawilem sie tym , nawet w na liscie kontaktow jak dobrze pamietam mozesz dodawac grupy. trzeba pobawic sie - z pamieci niewiele pomoge ale mam cos co napewno sie przyda Przewodnik po AQQ
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Kamcio 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 470
  • Rejestracja Sat, 26 May 07

Napisano 19 July 2007 - 18:00

a już od ponad roku używam aqq i jestem zadowolony:D Plusem jest że w aqq można mieć i gg a jedynym minusem który mnie w tym programie denerwował był transfer plików. Raz odbierał, raz nie! Ale od czego jest email:D heh

www.irn.pl <= Najlepsze radio w sieci:D

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   duffee 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 623

Napisano 19 July 2007 - 18:12

CYTAT(Kamcio)
edynym minusem który mnie w tym programie denerwował był transfer plików.
tez to mialem , ale jak przesylalem w sieci AQQ to nawet to dzialalo, a teraz mam wersje testowa AQQ i nawet ladnie wyglada.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 19 July 2007 - 22:20

kiedys sie tym bawilem smile.gif - dawno nie zagladalem

powiem tak mam obecnie gg lista kontaktow okolo 300 osob i jak ja przewijam to programik ma opory i strasznie przymula

wiec powoli pomysle o przesiadce - kiedys korzystalem z tlena i bylo OK - ale, az tylu ludkow nie mialem

mial ktos doczynienia z taka lista kontaktow ??

bo moze to wcale nie tak duzo smile.gif
Dołączona grafika

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 20 July 2007 - 01:24

CYTAT(Lukas_79)
mial ktos doczynienia z taka lista kontaktow ??

Ja mam około 100 i żadnych problemów, ani pod GG ani teraz na AQQ.

Ale za to mam dwóch znajomych z czego pierwszy mówił kiedyś że jak przed świętami robił porządki to z 500 osób zostawił nie wiele ponad 300, a drugi musiał założyć drugi numer dla wybranych po tym jak stwierdził, że nie wie które osoby będą mu jeszcze potrzebne a które nie, bo ma ok. 700 :zdziwko . I obaj narzekali na GG że bardzo długo ich łączy z serwerem itd więc to chyba normalne.

Ja się postanowiłem przerzucić na AQQ z jednego powodu, po prostu jak dla mnie to pod GG nie ma żadnych dodatkowych opcji.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1