Forum Lagata.pl: UFO PODCZAS POKAZÓW LOTNICZYCH: POZNAŃ 2007 - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

UFO PODCZAS POKAZÓW LOTNICZYCH: POZNAŃ 2007

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Tolduś 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 4329
  • Rejestracja Tue, 26 Sep 06

Napisano 26 June 2007 - 10:26

W ubiegły weekend na Malcie odbyła się duża plenerowa impreza - Noc świętojańska i pokazy lotnicze. Okazało się, że na niebie, oprócz samolotów było coś jeszcze... „niewidzialni” goście.

Na masowych imprezach a szczególnie na pokazach lotniczych często np. obok lecących samolotów udaje się sfotografować jakieś dziwne obiekty. W prawie wszystkich takich przypadkach nie widzimy ich „gołym okiem” a o tym, że coś dziwnego udało się nam zarejestrować dowiadujemy się dopiero później, przeglądając wykonane przez nas zdjęcia w domu.

Oto fragment informacji, która dotarła do nas wczoraj:

Przed godziną wróciłem z Malty gdzie odbywały się pokazy lotnictwa po przejrzeniu materiału zauważyłem dziwny obiekt na zdjęciu. (...) na drugim zobaczyłem najpierw coś czarnego a OBOK TEGO JEST TRÓJKĄ Z TRZEMA LAMPKAMI na wierzchołkach! Potem zacząłem oglądać filmy i na jednym z nich zobaczyłem dziwny obiekt który bardzo szybko znika oglądałem z 10x ten sam film i w pewnym momencie zorientowałem (jest to 17sek.) się że w momencie gdy pojawia się ten obiekt również słychać, coś w stylu ZIUT i koniec obiekt znika i dźwięk też. Aż się popłakałem ze zdziwienia (...)

W tym momencie czekamy na dodatkowe szczegóły takie jak model i parametry aparatu itd.

Poniżej prezentujemy wykonane przez nas powiększenia nadesłanych fotografii (nie możemy opublikować tych zdjęć w oryginalnych rozmiarach).

Powyższe zdjęcie wykonane zostało ok. 19:45 - 19:50 z ulicy inflanckiej.

Na pierwszym zdjęciu dostrzec możemy coś na kształt spodka, na drugim natomiast są trzy światła układające się w trójkąt. Zdjęcia będą przez nas analizowane a następnie przekazane do dalszych badań naszym współpracownikom z Poznańskiej Grupy Ufologicznej. Wkrótce również postaramy się udostępnić Wam film wykonany przez autora fotografii.

Na pokazach była TVP 3 wszystko nagrywali! Mieli kamery wszędzie! Na samolotach na ziemi. Na pokazach bylo pełno osób z aparatami lepszymi od mojego, fajnie by było jakby coś mieli - czytamy w relacji.

Zatem teraz jedynie sygnalizujemy całą sprawę i zwracamy się z prośbą i apelem do innych uczestników pokazów lotniczych, które odbyły się w ostatni weekend na poznańskiej Malcie o nadsyłanie do nas zdjęć z nietypowymi obiektami uchwyconymi podczas tej imprezy.

redakcja@npn.ehost.pl

Serwis NPN
Are you ready for a zombie attack ?
Dołączona grafika
spiewnik kibica

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   hanusia 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 202
  • Rejestracja Mon, 28 May 07

Napisano 26 June 2007 - 15:42

Hm... no ciekawe... generalnie należę do tych, którzy nie wierzą w ufo itp. istnienia, wszystko "jakoś" na ludzki rozum sobie tłumacze, że to fotomontaż, że coś było na obiektywie itd. Ale chętnie prześledzę temat jak tylko coś nowego się pojawi smile.gif

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   slawek1 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 15
  • Rejestracja Wed, 07 Jan 09

Napisano 07 January 2009 - 01:52

Takie podobne zjawisko widoczne na niebie było na pokazach lotniczych na Air Show Radom 2007r.
Na You Tube był film-"Radom: znaleziono ciała 2 ofiar zderzenia samolotów."
Na tym filmie było bardzo dużo do zobaczenia. Opisywałem ten film, po jakimś czasie został usunięty.
Dlaczego został usunięty z strony You Tube?

Opcje tematu:

Strona 1 z 1