Czy mozecie mi powiedziec gdzie mozna odczytac aktualny adres karty MAC i w jaki sposob go zmienic na innym komputerze? Wielkie dzieki za odpowiedz i czekam
Strona 1 z 1
Numer MAC
Napisano 10 July 2006 - 21:10
Witajcie mam pewien problem... Posiadam komputer w rodiowce, ktora odbieram zewnetrzna antena, z kolei sygnal nastepnie idzie do zewnetrznego modemu i dopiero potem trafia dokomputera. I tu mam do was pytanie alebowiem facet ktory to zakladal jest wyjatkowym *** tak wiec nalozyl blokade na ten internet w ten sposob ze tylko ten komputer ma internet. Po pewnych doswiadczeniach wiem juz ze chodzi o numer katy MAC ktory jest zapisany w wlasnie tym zewnetrznym modemie i przez co komputerv taty jak mu podpiac kabel i ustawic IP, bram etc. interentu nieodbiera...
Czy mozecie mi powiedziec gdzie mozna odczytac aktualny adres karty MAC i w jaki sposob go zmienic na innym komputerze? Wielkie dzieki za odpowiedz i czekam
ps. probowale programu SMAC ale tam nie mozna chyba narzucic takigo MACA`a jak sie chce.
Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.
Napisano 10 July 2006 - 23:03
Nie jestem dobry w sieci...
Ale znam 1 najlepsze rozwiązanie, do prezesów od łącza radiowego
Zadzwoń do nich z baaardzo miłymi słówkami i powiedz im co myślisz
PS
U mnie prawie zawsze skutkuje
PS 2
Sorki, że tylko tyle, ale naprawdę nie znam się na sieci... :|
PS 3
Życze powodzenia
pozdro
Ale znam 1 najlepsze rozwiązanie, do prezesów od łącza radiowego
Zadzwoń do nich z baaardzo miłymi słówkami i powiedz im co myślisz
PS
U mnie prawie zawsze skutkuje
PS 2
Sorki, że tylko tyle, ale naprawdę nie znam się na sieci... :|
PS 3
Życze powodzenia
pozdro
Uśmieszki dla chmureczki ;) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
#3 Gość_garbaty_*
Napisano 12 July 2006 - 23:27
generalnie to wsumie mac adres karty to da sie zmienic i hmmm jak bys z innego kompa snifing zrobił tego co maca chcesz zmienic to bys wszystko chyba znalaz ja generalnie jak siec skanowałem to mack adresy i ip mi sie wyswietlały no niewiem popróbuj albo na google poszukaj (jak jakis błąd ort zrobiłem to przepraszam zdaza mi sie to )
Napisano 12 July 2006 - 23:34
Hehehehe raczej nie z ortagrafia, ale z interpunkcja
Tutaj cytuje post mapper`a sprzed zmiany forum na nowy serwer:
a to jego druga czesc:
Sadze, ze te rzeczy moga sie przydac jeszcze jakiemus pokoleniu kiedys i dlatego je wklejam...
Z podziekowaniami dla mapper`a.
Pozdrawiam
Proged
ps. preferuje rozwiazanie z 3 linku
Tutaj cytuje post mapper`a sprzed zmiany forum na nowy serwer:
CYTAT
Spróbuj tego w cmd wpisujesz ipconfig /all i wyświetla ci się lista z danymi karty i modemu. Adres MAC to adres fizyczny.
a to jego druga czesc:
CYTAT
Sadze, ze te rzeczy moga sie przydac jeszcze jakiemus pokoleniu kiedys i dlatego je wklejam...
Z podziekowaniami dla mapper`a.
Pozdrawiam
Proged
ps. preferuje rozwiazanie z 3 linku
Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.
#5 Gość_garbaty_*
Napisano 13 July 2006 - 00:21
dobra ale coś na temat to chyba napisałem a za błedy przeprosiłem chyba więc z łaski swej to nieczepiaj sie o takie pierdoły bo są mało wazne
Napisano 13 July 2006 - 02:12
Cieszę się że mogłem pomóc - potrząc tak po necie to jest nawet popularny problem - a rozwiązania tego problemu czasem ekstremalne - w linkach zostały zaprezentowane te najpopularniejsze i myślę że w miarę łatwe do wykonania.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie