Forum Lagata.pl: Problemy z ksiazka na Antenie (wyjasniam) - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Problemy z ksiazka na Antenie (wyjasniam)

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   SpaJk_US 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 101
  • Rejestracja Sun, 22 Apr 07

Napisano 09 June 2007 - 14:31

Ehh... widze ze malo wogole wiecie o radiach... netha odrazu pisalem ze tu chodzi o sluchaczy... najwyrazniej nie przeczytalas:]
magnus - do muzyki trzeba miec prawa, ogolnie do wszystkiego trzeba miec prawa... !!
I nie mysl ze tak duzo wiesz... bo jesli chodzi o radia i je promowanie to nic nie wiesz...
Napisales ze latwo zrobic radio:) spox to zrob;) zobaczymy jaka bedziesz mial sluchalnosc...
Wy to sluchaliscie bo wiedzieliscie ze takie cos jest ze lagata czyta bo ja znacie itp itd...
Mowicie ze radio jest dla wszystkich a nie sami znajomi prezentera .... To teraz ten przyklad damy na czytanie ksiazki.. Radio jest dla wszystkich a nie tylko dla znajomych lagaty...
Adam- chcemy robic radio dla technomaniakow? od kiedy?? Jak narazie od godziny 22 jest muzyka CLUB do 3 w nocy znaczy tak bedzie jak bedzie topstacja.pl.. a tak to pop, dance...

Jak narazie Tylko Katarina wie o co chodzi..

Wiekszosc z was wogole nie rozumie co to jest prowadzenie radia i promowanie.. Myslicie ze wystarczy podac pomysl i bedzie sie cieszyl popularnoscia wielka i ze to wszystko takie latwe i mozna zrobic tak o... Po to chcemy od was pomysly aby te pomy
sly sprawdzac jak nie wypala to nastepny...

CYTAT
lagata napisał/a:
nawet jesli na poczatku bylo malo sluchaczy to z czasem audycja by sie rozkrecila...

Nie sadze aby sluchaczy przybywalo z czasem.. Poniewaz ksiazki by musieli sluchac od srodka.. Zreszta myslmy logicznie byly informacje na FORUM byly jingle puszczane tydzien przed Premiera czytania... I te informacje dotarly tylko do tych 6 osob... Na urodzinach lagaty bylo 50-60 sluchaczy wiec myslcie troche..

POZATYM: I teraz pisze poniewaz sie troche wkurzylem ze myslicie ze wszystko jest takie proste a wiec zobaczymy...
Lagata wyslij swoje czytanie do radia eska, radia zet, lub innego wielkiego radia w polsce. I jesli to puszcza nawet o 4 w nocy kiedy malo ludzi slucha to RESPEKT i bede wam skladal poklony.. splashpz7.gif A jesli wyslesz i Ci odpisza "Nie zgadzamy sie" podadza wam dlaczego sie nie zgodzili. To wtedy moze zrozumiecie o co chodzi w radiach splashpz7.gif...

MOWICIE ZE Lagata sie napracowala i szkoda jej pracy... LUDZIE WY NIE WIECIE JAK MY PRACUJEMY.. I wiele razy nam sie nie udaje dlatego robimy dalej dazymy do CELU...
Wszystkiego trzeba probowac.... !!!! I nastepnym razem przemyslcie glebiej zanim cos napiszecie.... plz

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2264
  • Rejestracja Tue, 06 Feb 07

Napisano 09 June 2007 - 14:39

Dobre...porównujesz swoje radio do Rmfu ?? <hahaha> :zdziwko :idiot D.gif
Listopad 2007 - Forum Lagata - [*]

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958
  • Rejestracja Mon, 08 May 06

Napisano 09 June 2007 - 14:41

CYTAT(Katarina)
a taką Stefcie, cichociemną koleżankę spayka D.gif psinco interesuje to że jakaś tam lagata czyta książkę

wow, coraz milej sie robi

CYTAT(Katarina)
skrócenie jednorazowej audycji do 10 minut

a dlaczego do 10? skrocmy do minuty, albo 20 sekund...

CYTAT
POZATYM: I teraz pisze poniewaz sie troche wkurzylem ze myslicie ze wszystko jest takie proste a wiec zobaczymy...
Lagata wyslij swoje czytanie do radia eska, radia zet, lub innego wielkiego radia w polsce. I jesli to puszcza nawet o 4 w nocy kiedy malo ludzi slucha to RESPEKT i bede wam skladal poklony.. splashpz7.gif A jesli wyslesz i Ci odpisza "Nie zgadzamy sie" podadza wam dlaczego sie nie zgodzili. To wtedy moze zrozumiecie o co chodzi w radiach splashpz7.gif...

Spajk, jak sie wkurzasz to nie pisz na forum, bo zaczynasz obrazac innych. Nie mow, ze sie nie znamy, bo moze sie zdziwisz, ale zagladaja tu tez osoby na poziomie i myslace, zyjace nawet dluzej od ciebie na tym swiecie i majace troche doswiadczenia... wiec wyhamuj troche ze swoimi ansami.
Robi sie bardzo niesmacznie i szczerze powiem ze sie niezle zawiodlam, nie na tym polega wspolpraca, zeby jedna strona mowila drugiej, ze ta na niczym sie nie zna i moze sobie w d*** wsadzic swoje pomysly.

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę.
- Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...//

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   SpaJk_US 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 101

Napisano 09 June 2007 - 14:45

Tak zagladaja tu osoby na poziomie... Ale nie znaja poziomu radiowego...
<hahahaha> Gdzie jest napisane ze porownuje do RMF? Nawet dobrze nie umiesz napisac do czego porownuje:} .. Pozatym nie porownuje bo nigdy nie da sie porownac radia Internetowego do Eterowego... Ale to szczegol... Staramy sie byc tacy jak oni aby osiagnac sluchalnosc w internecie.. Ale w RMF z tego co mi wiadomo tez nie czytaja ksiazek smile.gif Adamie :}

Lagata dlaczego chcemy skrocic z 30 min do 10 min? Bo sluchanie ksiazki w radiu przez 30 min jest nudne dla sluchaczy ktorzy chca posluchac muzyki... Dlatego dalem pomysl 10 min z jednym odtepem... Skrocic troche rozdzialy... Mi sie podobalo bo sam sluchalem ale ja nie patrze na swoje upodobania tylko na sluchalnosc.. Bo dla nich tworzymy te radio.. I jak narazie jest coraz lepiej jesli chodzi o sluchaczy...

Czemu jedna strona przeczy drugiej??? Bo moze byscie na to spojrzeli nie tylko ze swojej strony.. ze Lubicie Lagate i chetnie byscie jej posluchali.. to sie wkurzacie ze pomysl nie wypalil i zwalacie to na nas na prezeneterow przedewszystkim na mnie... itp itd.. Moze spojrzycie na to ze strony innych sluchaczy ktorych tutaj na Forum nie ma i innych ludzi oraz nas prezenterow ktorzy chca rozbujac radio...

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   JohnyR_US 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 4

Napisano 09 June 2007 - 14:57

Witam

Jestem vice naczelniakiem kanału Top oraz przyszłej topstacji.
Przeczytałem temat od deski do deski i postanowiłem załatwić sprawę tak aby obie strony były zadowolone.

Na początek chciałbym poinformować iż czytanie książki będzie kontynuowane.
W ciągu najbliższych dni postaramy się porozumieć z prawnikiem grupy Telestar do której należy ultrastacja.pl i zapytamy czy licencje które posiadamy obejmują tez czytanie tekstów napisanych przez danego autora ( w tym przypadku jest to książka ) Jeśli nie to załatwimy, nie jest to problem.

Kolejna edycję czytania przewiduje dopiero gdy ruszymy jako topstacja.pl -
Będziemy posiadać 2 kanały muzyczne TOP oraz OLD ( na obu będzie promowana audycja w postaci jingla ale tylko na OLD będzie można ją słuchać )
Sami możecie sobie wybrać porę oraz godzinę audycji.

Zmienią się trochę zasady.
Czytanie będzie trwało 13 minut. gdzie 3 minuty z całości to przypomnienie wcześniejszych wydarzeń.
Myslę także iż audycja powinna być 2 razy w tygodniu np. niedziela oraz poniedziałek.
A dla spóźnialskich będą powtórki np. w każdy piątek.

Myślę że OLD to dobre rozwiązanie, gdyż na topie przebywa przeważnie młodzież i oni jak słyszą słowo KSIĄŻKA to zielenieją :-)

Więcej szczegółów już wkrótce...

Pozdrawiam Janek Francuz (JOHNYR)
vce. naczelny Topstacja.pl

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   SpaJk_US 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 101

Napisano 09 June 2007 - 15:00

A wiec tak ustalilismy i teraz tylko wasza opinia na ten temat.. i zgoda LAGATY

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2264
  • Rejestracja Tue, 06 Feb 07

Napisano 09 June 2007 - 15:10

JohnyR_US, wreszcie jakies konkrety. Pomysly ktore przedstawiles podobaja mi sie.

SpaJk_US..

CYTAT(SpaJk_US)

CYTAT(SpaJk_US)
Gdzie jest napisane ze porownuje do RMF? Nawet dobrze nie umiesz napisac do czego porownuje:}

To jest porownanie. A wg mnie nie macie najmniejszego prawa odnosic sie do takich stacji. Wiadomo ze czytanie Lagaty na antenie tych stacji nie mialoby raczej prawa bytu.I jeszcze jedno. Sluchaj Rmfu na wakacjach.W tamtym roku Piotr Fronczewski czytal kod leonarda da vinci. W tym roku ma byc inne dzielo Browna.. :zdziwko
Listopad 2007 - Forum Lagata - [*]

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarina 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 5553
  • Rejestracja Sat, 30 Sep 06

Napisano 09 June 2007 - 15:14

CYTAT(lagata)
wow, coraz milej sie robi

a no nie każdy musi Cię kochać, nawet Stefania

CYTAT(SpaJk_US)
Ale w RMF z tego co mi wiadomo tez nie czytaja ksiazek smile.gif Adamie :}

z tego co pamiętam, to były takie audycje, ale właśnie po kilka minut z przerwami

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17121
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 09 June 2007 - 15:18

CYTAT(JohnyR_US)
Przeczytałem temat od deski do deski i postanowiłem załatwić sprawę tak aby obie strony były zadowolone.

I to jest wlasnie FACET Z KLASA.... smile.gif

CYTAT
Myślę że OLD to dobre rozwiązanie, gdyż na topie przebywa przeważnie młodzież i oni jak słyszą słowo KSIĄŻKA to zielenieją :-)

A moze bylaby to dla nich jedyna szansa spotkania z ksiażka.... wink.gif to nie zlosliwa uwaga tylko stwierdzenie faktu...

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958
  • Rejestracja Mon, 08 May 06

Napisano 09 June 2007 - 15:26

CYTAT(Katarina)
a no nie każdy musi Cię kochać, nawet Stefania

Katarinko, jesli chodzi o kochanie to mi wystarcza Lukasz, a takie zgryzliwe uwagi zostaw dla siebie.

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę.
- Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...//

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 09 June 2007 - 15:42

chyba pora dolaczyc do dyskusji bo z tematem jestem zapoznany smile.gif

wiadomo, Wam chodzi o sluchaczy, nam o uzytkownikow

ale czy zawsze musi chodzic o komercje ??

ile razy na naszych stronach stronach szla tylko Wasza reklama - bo byla prosba z Waszej strony ??

myslisz, ze my na tym nie tracilismy ?? - odslony z kartek i innych serwisow szly TYLKO na strony top stacji (kilkaset klikow dziennie) - nie bylo problemu

spadla liczba sluchaczy w ciagu 15 minut z 20 do 10 - stala sie tragedia

generalnie chodzi o kompromisy - ale do tego trzeba dojrzec

nie bede cytowal tutaj poszczegolnych wypowiedzi bo to sie mija z celem i z tym co chcialem napisac

dziwi mnie jedynie jedno - jak wam przez kilka dni zniknela koncesja na publikowanie ksiazek na antenie

-edit-

15:46 - 21 sluchaczy - nie 35 - 45 jak napisales wczesniej
Dołączona grafika

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   SpaJk_US 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 101

Napisano 09 June 2007 - 16:22

Dni robocze... osiagaja sluchalnosci 35-45 poniewaz sluchaja nas ludzie ktorzy sa w pracy jak chcesz moge Ci pokazac "Logi"
W jaki sposob stracilismy koncesje? W taki ze wtedy lecielismy nielegalnie.. Porozmawialem z Telestarem i niestety zgoda musi byc czyli prawa autorskie.. kwas.gif...
Pozatym chce przeprosic niektorych moze naskoczylem zabardzo ale sie wkurzylem...
I prosze was abyscie patrzyli na to z obu stron... A nie tylko z tej ze Lagata czyta to wy sluchacze bo jestescie jej znajomymi... tylko myslcie rowniez o wszystkich sluchaczach jakich tu nie ma... Tu czyli na lagacie

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 09 June 2007 - 17:14

Skoro JohnyR_US napisał rozwiązanie to myślę że pora zakończyć dyskusję na temat - problemy z książką na Antenie. Już wszyscy wszystko wiemy, a dalsza dyskusja doprowadzi do "połamania klawiatury". Za bardzo wszyscy kierujecie się emocjami, jest żal, jest próba tłumaczenia a do tego dochodzą głupie żarciki, nieprzyjemne odczucia i jednym słowem kłótnia. A to jest niepotrzebne, bo może spowodować że jeszcze tutaj wszyscy się po obrażają i Us. i forum, i ludzie między sobą. I wyjdą że wszystkiego jedne wielkie nici. Więc koniec złości. Słuchać mi tu cioci nethi D.gif
przedyskutujmy propozycje którą rzucił JohnyR (chciałam napisać Jasiu D.gif )
Mi się podoba, uważam że jest to dobre rozwiązanie dla obu stron. Wszyscy będziemy zadowoleni i z powrotem jedną wielką rodziną.

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2