Problemy z ksiazka na Antenie (wyjasniam)
Napisano 08 June 2007 - 20:18
Ostatnio o godzinie 20:25 przed 20:30 (niedziela) czyli przed czytaniem ksiazki bylo 25 sluchaczy po czytaniu ksiazki czyli o 21:00 bylo tych sluchaczy 6... i mysle ze ta 6 to sami WY (forumowicze)...
Myslalem ze to wypali. Wypalilo ale nie dla wszystkich sluchaczy TOP tylko pewnie dla samych sluchaczy z Lagaty..
Ogolnie.. taka pora po negocjacjach z prezenterami nie jest odpowiednia na czytanie ksiazki...
Dlatego mozemy sie zgodzic Rano w niedziele... Lagata mowila "rano ludzie pracuja sie uczą" mysle ze w niedziele sie nie pracuje i nie chodzi do szkoly.. ale to szczegol..
Uwazam za wyjasnione. Teraz wasze opinie i pomysly...
Napisano 08 June 2007 - 20:20
Napisano 08 June 2007 - 20:25
Napisano 09 June 2007 - 09:21
Napisano 09 June 2007 - 09:41
Po 2 ostatnio sie dowiedzialem i zapomnialem wam napisac w pierwszym poscie ze aby czytac ksiazke na antenie publicznie trzeba miec prawa na czytanie tej wlasnie ksiazki...;/
Napisano 09 June 2007 - 09:44

www.irn.pl <= Najlepsze radio w sieci:D
Napisano 09 June 2007 - 10:13
Obawiam sie, ze nie wiesz bardzo dobrze...
Czytanie ksiazki na antenie to krok troszke ambitniejszy, dla bardziej wymagajacych sluchaczy, takich, ktorzy maja ochote czasem posluchac czegos innego niz muzyki, a zapewniam cie, ze tacy tez istnieja. Ja nieraz sluchalam tego typu audycji w radiu i bardzo je lubilam. Fakt, ze chcecie jako radio leciec po najmniejszej linii oporu nie swiadczy o was najlepiej. Czasem przydaloby sie pomyslec o czyms co jest wyzszych lotow...
Moge powiedziec tylko tyle, ze jestescie nastawieni na komercje, latwo i przyjemnie, zero ambicji - smutne to troche.
Co do zezwolenia na czytanie ksiazki, to Spajk, jak podobal ci sie pomysl, to zapewnialiscie, ze na wszystko zezwolenie macie, teraz jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci, zezwolenie zniklo. Jakie to szczere i mile.
Napisano 09 June 2007 - 10:29
Pozatym :
lagata,
A wiec sama sobie przeczysz
Zobacz np. w Telewizji jakby to stracilo na ogladalnosci gdyby ktos siedzial i czytal ksiazke jakies np. pol godziny. Kazdego by to znudzilo i przelaczylby na jakis film. Tak bylo w naszym przypadku bylo 25 sluchaczy zostalo 6. A wiec 6 to jest okolo 1/5 czyli nawet nie polowa tych co maja ochote posluchac czegos innego i sa bardziej wymagajacy.
Napisalas:
A wiec my jako radio gramy dla sluchaczy jak kazde radio jakie powstaje lub istnieje.. Sa radia Kulturystyczne w ktorych sluchaja sluchacze ksiazek my jestesmy radiem bardziej mlodziezowym w ktorym ludzie moga sluchac, pobawic sie, dowiedziec sie o tym co sie dzieje w swiecie muzyki i napewno nie nudzic.
Linie oporu mozna wyznaczac na kazdy pomysl jestesmy pozytywnie nastawieni. Jesli pomysl nie wypali to przestajemy emitowac.. Jak chcecie mozemy powtorzyc czytanie ksiazki ale w mniejszym czasie czyli od 20:30 do 20:40.
Z tego co wiem lagata nagralas 3 rozdzial wyslij mi go i jutro zobaczymy jak wyjdzie..
Jesli chodzi o prawa na jutro to sie tym zajmiemy..
Napisano 09 June 2007 - 10:33
wiadomo, mi tez byłoby przykro, ale tutaj biorę pod uwagę obie strony
ultra w ramach walki konkurencyjnej musi się liczyć ze swoją grupą docelową, jakby nie było są to ludzie którzy najzwyczajniej chcą posłuchać muzyki, poza tym łatwiej jest utrzymać swoich dotychczasowych słuchaczy niż pozyskać nowych, a istnienie masy takich stacji internetowych tym bardziej to utrudnia.
jeśli puścicie komentarze sportowe, radio wyłączy większość dziewczyn
jeśli będą audycje paranormalne, zostanie tylko Tolduś
no sorry, ale tylko wielkie stacje mogą sobie pozwolić na sterowanie oczekiwaniami słuchaczy, nie odwrotnie.
Napisano 09 June 2007 - 11:17
Napisano 09 June 2007 - 12:17
Napisano 09 June 2007 - 12:27
ale puszczacie czasami piosenki ktore mi nie odpowiadaja...ale wcale na ten moment nie
wylaczam radia...tylko przestaje machac noga...
Moze przemyslcie ten krotszy czas emisji...i zmiencie godzine na troche pozniejsza...
i wtedy wszyscy beda zadowoleni bo przeciez o to chodzi...
Napisano 09 June 2007 - 12:41
Ja swojego zdania nie zmienie, uwazam, ze czytanie ksiazki to swietny pomysl i nawet jesli na poczatku bylo malo sluchaczy to z czasem audycja by sie rozkrecila... Wycofanie sie z tego pomyslu swiadczy tylko o tym, ze jedyne co liczy sie w waszym radiu to muzyka, wszelkie audycje innego rodzaju (a na poczatku slyszalam o kilku fajnych pomyslach) nie sa brane pod uwage. Skoro juz sie powolujesz na duze radia jak zet, czy eska, zauwaz, ze tam wcale przez caly czas nie leci muzyka, ale jest wiele innych rodzajow audycji, od informacji poczawszy na kulturalnych skonczywszy.
Co do trzeciego rozdzialu, poniewaz nie macie pozwolenia aby ksiazka byla czytana na antenie wydaje mi sie nielogiczne puszczanie kolejnego odcinka - cos tu dla mnie nie jest jasne...
Napisano 09 June 2007 - 12:46
A to dopiero odkrycie no no no
Ciekawe czy na publiczne odtwarzanie muzyki też trzeba mieć jakieś prawa??
Kulturystyczne? To chyba dla kulturystów
Lagato, nie przejmuj się - można zawsze znaleźć radio o profilu kulturalnym i im wysłać to nagranie.
Wydaje mi się poza tym, że w dzisiejszych czasach, gdy króluje komercja, nie ma sensu na siłę promowanie kultury w radiu o profilu umcy-umcy - to zupełnie inne grupy docelowe.
A ja widzę, że Ty PRAWIE rozumiesz co to jest język polski - mam nadzieję, że w tym swoim radiu nie udzielasz się na antenie albo, że waszym słuchaczom to nie przeszkadza. Nie chce mi się tego sprawdzać
Taka refleksja mi się nasuwa, że bardzo łatwo jest w tej chwili "zrobić" radio - odpalić komputer, uruchomić jakieś WinRadio albo inny program, zajrzeć na parę stron co tam panie tera na topie w wielkim świecie, zapuścić mp-trójki i jest radio. Tylko co dalej? ;P
Napisano 09 June 2007 - 12:50
no nie wiem jaki ma sens słuchanie książki nie od początku.
nie jestem przeciwna tej audycji, bo sama jej słuchałam, mam tylko na uwadze to że nie jesteśmy jedynymi słuchaczami, są inni, którzy wybrali ultre bo podoba im się muzyka i są tez znajomi prowadzących
poza tym podajecie przykłady rozgłośni które mają miliony słuchaczy i ich stać na to żeby urozmaicać ramówkę
Napisano 09 June 2007 - 13:11
Radio powinno byc dla wszystkich sluchaczy a nie tylko dla znajomych ...i powinno sie uwzgledniac gust wszystkich.....a dobry menager to potrafi....dla znajomych wystarczy radio osiedlowe....a z tego co widze chyba zalezy wam na wiekszej ilosci sluchaczy ???? ...i to jest chyba dobry argument...
Napisano 09 June 2007 - 13:12
Poza tym Spajk nie tłumacz teraz radia brakiem zezwoleń, bo działa to w przeciwną stronę. Wystarczyłoby napisać że tracicie słuchaczy, każdy by zrozumiał. Nie ma potrzeby kręcenia.
Dziwi mnie że zrezygnowaliście tak szybko po pierwszym razie. Mogliście przenieść po prostu audycje i o dwie godziny wcześniej, puścić parę reklam i dopiero wtedy podjąć decyzję. Na radiu się nie znam, ale znam się na komercji, marketingu i takich tam tego typu sprawach, wszak byłam menadżerka pewnego baru. Dlatego wiem, że nowe, ambitniejsze pomysły mają mniejsze poparcie i ciężko jest się z tym przebić. Ale próbować warto i nie poddawać się po pierwszym razie. I nie piszę tutaj jako osoba z forum, która popierała ten projekt, tylko jako osoba bezstronna i obiektywna.
Napisano 09 June 2007 - 13:54
ale Ci wszyscy to nie tylko my z forum
i propos gustu - mnie przy wyborze radia nie było
lol, to znajomych już nie można mieć spoza "osiedla"?
chyba zbyt wrażliwa jesteś, bo to normalne stwierdzenia, znamy lagate i dla nas to rozrywka
a taką Stefcie, cichociemną koleżankę spayka
Ultrastacja była chętna na puszczanie książki, puściła ale stwierdzono małe zainteresowanie, zaproponowano inną godzinę i skrócenie jednorazowej audycji do 10 minut, więc nie wiem o co to zamieszanie.
Napisano 09 June 2007 - 14:25

Logowanie
Temat jest zamknięty