Forum Lagata.pl: Kazik - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Kazik

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   meister 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1743
  • Rejestracja Wed, 25 Apr 07

Napisano 19 May 2007 - 21:52

nie wiedzialem dokladnie gdzie umiescic ten temat...w jakim dziale muzycznym. Bo Kazik tak naprawde nie ogranicza się tylko do jednego. Jesli cos to przeniescie.

Najbardziej znienawidzony przez politykow muzyk. Chyba nie ma polaka ktory by go nigdy nieslyszał. Świetne teksty które poruszają wiele waznych tematów.
Od paru dni slucham go intensywnie i nadrabiam zaleglosci sprzed paru lat. Jak na razie to nic nie przebije plyty ,,12 groszy". Bardzo interesująca jest zas pierwsza, ,,spalam się". Dosc prymitywna ale cos w niej jest (przede wszystkim świetne ,,Jeszcze Polska").

Ktos z was się wypowie?

"...tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain.
You are young and life is long and there is time to kill today.
And then one day you find ten years have got behind you.
No one told you when to run, you missed the starting gun..."

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2264
  • Rejestracja Tue, 06 Feb 07

Napisano 19 May 2007 - 22:04

Kazik...No coz..wg mnie geniusz. Moze jego muzyka mi sie tak bardzo nie podoba ale teksty i sposob myslenia...Do tej pory wspominam jego rozmowe z Kuba Wojewodzkim smile.gif
Listopad 2007 - Forum Lagata - [*]

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   magnus 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2033
  • Rejestracja Mon, 22 Jan 07

Napisano 19 May 2007 - 23:06

Hmm... czy geniusz?? Na pewno łeb do tekstów ma. Trochę mi przeszkadza to, że produkuje prawie hurtowo (ciężko jest zliczyć wszystkie projekty, w których uczestniczył), przez to ma się czasem wrażenie, że niektóre utwory są mocno niedopracowane, płyty niespójne - no ale taki ma styl.
Teksty - jak dla mnie bardzo dobre, celne, nierzadko dwuznaczne, dużo humoru ale też i jadu i satyry politycznej. Faktycznie politycy go za teksty nie lubią a nie oszczędza żadnej władzy smile.gif
Muzycznie też mi leżą jego projekty - nawet rapu mogę słuchać w jego wykonaniu tongue.gif

Rozmowy z Kubą niestety nie widziałem - może leży na youtube, trza by poszukać smile.gif

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   meister 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1743

Napisano 19 May 2007 - 23:14

no wlasnie ja tez nie widzialem go z Kubą. Szukalem teraz na youtube ale chyba nie ma. Szkoda. ale jest za to jego rozmowa z Grzegorzem Miecugowem. Ciekawa, widac ze Kazik to konkretny chlop. I za to szacunek oraz pomnik! (bynajmniej nie od prezydenta :}).
Rapu nie slucham. Procz Kazika :}

[ Dodano: 2007-05-20, 00:38 ]
znalazlem teraz cos takiego, apropo tematu o Kaziku: "Jeśli ściągasz nas nielegalnie z netu, to jesteś cwelem i złodziejem, a Twoi kumple o tym wiedzą".
Kazik wydał najnowszą plyte z zespolem El Dópa. Umiescił na niej naklejke walsnie w tym tekstem. Przyznam ze troche sie oburzyłem. Zlodziejem pewnie jestem, bo niemal wsio mam z neta. Cenie wielu muzykow czy aktorów a jednak nie kupuje ich oryginałow. Po prostu dla mnie liczy się to ze mam ich w sercu a nie w oryginalnym pudelku. A to ze nie kupuje w sklepie, dobra, nie chce mi sie skladac 6 miesiecy na jedna plyte, i to w ciemno jeszcze. Ale niewazne. Nazwanie kogos cwelem? No nie wiem..Chyba przegiął.
Co o tym myslicie?

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Mru 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 18
  • Rejestracja Mon, 23 Jul 07

Napisano 23 July 2007 - 23:47

CYTAT(meister)
. Nazwanie kogos cwelem? No nie wiem..Chyba przegiął.
Co o tym myslicie?

Hmmm, wiesz tworzenie muzyki to jednak jest oprócz pasji także i ( a może przede wszystkim) dla muzyka sposób na zarabianie chleba. I jak by na to nie patrzeć, to taki Kazik (czy inny śpiewak) produkuje coś na sprzedaż, a tacy ludzie jak Ty meister i ja :aniol biorą ten towar i za niego nie płacą. Każdy by się wkur** No ja też większość utworów zdobywam tym niecnym sposobem, co jakiś czas kupię (lub dostanę w prezencie) oryginałka ale to moich takich naprawdę NAJ kapel. Powód: hajs.

W zeszłym tyg. wróciłam do Kazika Na Żywo (w '99 słuchałam tego non stop). A teraz mam w słuchawkach "Kalifornię ponad wszystko" :piwo

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Chuckle bowel 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 71
  • Rejestracja Thu, 24 Jan 08

Napisano 25 January 2008 - 11:24

Na głowie kwietny ma wianek
w ręku zielony badylek
a przed nią bieży baranek
a nad nią lata motylek

umilił mi czytanie dziadów.

kariera solowa równie dobra jak z kultem.

na ich koncercie byłam, mile wspominam.
okno zaczyna drżeć z wibrującym jękiem.
nieczuła dziwka zabije cię w ciemnym pokoju.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   meister 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1743

Napisano 03 February 2008 - 23:20

CYTAT
No ja też większość utworów zdobywam tym niecnym sposobem, co jakiś czas kupię (lub dostanę w prezencie) oryginałka ale to moich takich naprawdę NAJ kapel.

no oczywiscie...nie wyobrazam sobie ciaglego biegania do sklepu lub zamawiania przez internet kazdej plyty ktora mi sie spodoba lub zepsolu ktory chce posluchac. Dzis podchodze juz do tego inaczej: jesli pobieram plytke, strasznie mi sie podoba, wiem ze dzis jje nie odstawie na zawsze itp itd - kupuje. Tak samo z zespolami. NAJ musze miec w oryginale. ALe np plytke ktora ktos gdzies tam koledze polecił, od razu mam szukac do kupna? przeciez to paranoja.

chociaz...w sumie szacunek dla kazika i za te slowa. Ktos inny osmielibmy sie umiescic na okladke cos takiego? A wszyscy o tym marzą, zeby sprzedac jak najwiecej plyt. Szkoda tylko ze wiekosc tej kasy idzie do wydawcy.

Użytkownik meister edytował ten post 03 February 2008 - 23:21

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 12487
  • Rejestracja Wed, 26 Jul 06

Napisano 04 February 2008 - 11:03

ja musze powiedziec ze Kazika słuchałem dosc dawno temu teksty ma mocne gorzej z muzyka ale idze posłuchac
w zeszłym roku byłem na koncercie i było super smile.gif tylko jedna rzecz mnie wkurzyła gitarzysta spadł ze sceny bo był zalany w trzy du...
a co do płyt kazika to niemam zadnej smile.gif mam pojedyncze utwory
W Żyłach Szlachetna Krew W Sercu Poznański Lech !!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opcje tematu:

Strona 1 z 1