Forum Lagata.pl: Białystok rezerwowym miastem na Euro 2012? - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Białystok rezerwowym miastem na Euro 2012?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Tolduś 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 4329
  • Rejestracja Tue, 26 Sep 06

Napisano 17 May 2007 - 14:06

Białystok będzie mieć wreszcie stadion z prawdziwego zdarzenia. Co więcej, gdyby Warszawie czy Poznaniowi nie udało się do 2012 roku postawić stadionu spełniającego normy UEFA, to właśnie białostoczanie awaryjnie mogą przyjąć u siebie piłkarzy mistrzostw Europy. A wszystko dlatego, że władze tego miasta rozstrzygnęły już konkurs na nowy stadion.

czytaj wiecej na:

Euro2012.lagata.pl

Załączone pliki

Are you ready for a zombie attack ?
Dołączona grafika
spiewnik kibica

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Kliniu 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2000
  • Rejestracja Wed, 07 Mar 07

Napisano 17 May 2007 - 14:34

O no nie źle się postarali, nawet ładnie by wyglądał. Ale zdaje mi się Warszawianie lub Poznaniowie zdążą postawić stadion ale dobrze mieć coś w zapasie.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Dishman 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1005
  • Rejestracja Thu, 05 Apr 07

Napisano 17 May 2007 - 17:26

A może się wstrzymać z budową? Jak tak wszyscy zaczną budować, to ceny składników na budowę wzrosną, nie?
Łajno ma to do siebie, że chce być na wierzchu. Jak się będziesz z nim bił to poczujesz różnicę

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kalik 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 136
  • Rejestracja Tue, 01 May 07

Napisano 17 May 2007 - 19:52

Wszystko fajnie, ale ja się zastanawiam kto będzie płacił na utrzymanie tych wszystkich stadionów po Euro 2012, bo nie sądzę, żeby kibiców przychodziło więcej niż teraz. Jeżeli suma widzów w jednej kolejce wynosi ok. 50 tys. z czego 20 tys. na Lechu w Poznaniu to o czym tu mówić?
Rozumiem, można robić koncerty jakieś masowe imprezy...ale nie non stop. Pootwierają na tych stadionach bazary jak na X-lecia czy ŁKS-ie i tak to się skończy tongue.gif
Stadion piłkarski jak nazwa wskazuje służy do grania w piłkę nożną i o ile stadiony będą pełne podczas Euro to później ile ludzi przyjdzie na Lechie w Gdańsku czy Śląsk we Wrocławiu? Nie wspominając już o takiej prowincji jak Białystok.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2264
  • Rejestracja Tue, 06 Feb 07

Napisano 17 May 2007 - 19:55

A ja slyszalem ze stadion ze nowy stadion Korony Kielce jest tanszy w utrzymaniu niz ten stary zlom.Dlatego jestem jak najbardziej za takimi inicjatywami. Zwlaszcza dlatego ze Jagiellonia na pewno bedzie grala w pierwszej lidze. Zwiekszy to prestiz klubi i ilosc widzow na stadionie( w Kielcach ze sredniej na starym 4, zrobilo sie ponad 7).Poza tym to wzmocni pozycje naszej ligi, dobzi zawodnicy beda chcieli do niej przychodzic, bo nie beda musieli juz grac na dziurawych pastwiskach... brawo smile.gif
Listopad 2007 - Forum Lagata - [*]

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Dishman 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1005

Napisano 17 May 2007 - 20:07

CYTAT(kalik)
Stadion piłkarski jak nazwa wskazuje służy do grania w piłkę nożną i o ile stadiony będą pełne podczas Euro to później ile ludzi przyjdzie na Lechie w Gdańsku czy Śląsk we Wrocławiu? Nie wspominając już o takiej prowincji jak Białystok.

No nie przesadzaj. Gdańsk to jedno znajwiększych miast w Polsce. Jeżeli tylko Lechia pójdzie do góry to będą i kibice. O Wrocław to akurat bym się nie martwił. A Białystok jest stolicą swojego regionu liczącą ponad 220 tys. mieszkańców, więc ja nie wiem gdzie Ty widzisz tam prowincję. To Łódź może też jest prowincją? No nie przesadzaj.
Łajno ma to do siebie, że chce być na wierzchu. Jak się będziesz z nim bił to poczujesz różnicę

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2264

Napisano 17 May 2007 - 20:11

kalik, popatrz sobie na frekwencje na meczach ligowych tych druzyn w 2 lidze. Jaga - z 4-5tys, Lechia ok 7-8 i tak samo ze slaskiem. Taka frekwencja a na starych obiektach w 2 lidze. A przeciez awans tych druzyn do ekstraklasy to juz tylko kwestia czasu. Dobrze ze beda mieli 30tysieczne obiekty.Nie bedzie czegos takiego jak na Legii czy Wisle ze czasem brakuje biletow.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   kalik 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 136

Napisano 17 May 2007 - 20:33

Ale zauważ, że nawet na dzisiejszych tych malutkich stadionach rzadko kiedy jest komplet. Chyba, że jest jakiś szlagier, derby czy coś innego. Przecież nie można zakładać, że jak stadion będzie nowy i duży to drużyna będzie lepiej grać a kibice walić będą tłumami.
Owszem na Legię będzie przychodzić więcej jak zbudują stadion, ale naprawdę nie liczyłbym na znaczne zwiększenie frekwencji bo stadion nie ma tu nic do rzeczy. Jedynie jeszcze na mecze reprezentacji mogła by się zbierać jakaś duża grupa kibiców, ale jestem sceptyczny czy potrzeba ich AŻ tylu.
W ogóle jak to będzie wyglądać śmiesznie 5 tys. kibiców na 40 tys. stadionie tongue.gif

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Dishman 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1005

Napisano 17 May 2007 - 22:02

A ja myślę, że kibiców powinno być więcej. Początkowo choćby z ciekawości. Zresztą jeżeli do nowoczesnych stadionów, w których można nie tylko pójść na mecz dołączymy brak agresji i poczucie bezpieczeństwa, to na stadionach pojawią się tzw. piknikowcy, czyli ci którzy normalnie może oglądaliby mecz w TV, a że mają trochę czasu i troszkę gotówki to przyszli na stadion w ramach rozrywki. Nie widać na naszych stadionach za dużo kobiet, czy dzieci. Wszystko to raczej młode, często łyse chłopy. Tymczasem na mecze takiej Barcelony nie przychodzą tylko wierni kibice, ale i piknikowcy.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   kalik 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 136

Napisano 17 May 2007 - 22:22

Pożyjemy, zobaczymy wink.gif
Ale zauważ, że pikników i tak przybywa a agresji jakoś dawno nie widziałem na stadionie jakieś wielkiej. Właściwie to "kibice" Cracovii są najbardziej nienormalni. Wiadomo jak są derby czy jakieś mecze niezgody to czasem jest gorąca atmosfera. Powinni jakoś rozwiązać tę sytuację tak jak w Anglii, gdzie mają względny spokój na meczach. Zresztą piknikowcy mają swoje sektory typu "rodzinne" i inne takie, gdzie nie poczuje się tej atmosfery. Bo wybacz, ale czy ktoś idzie na mecz polskiej ligii żeby popatrzeć na grę? To ja mogę popatrzeć za darmo jak chłopaki sobie na podwórku grają tongue.gif Poziom jest niski, więc ludzi przyciąga atmosfera. Na meczu Lech - Widzew, przegranym przez Widzew 6:1 była do końca meczu tak świetna atmosfera, a doping jakby Widzew co najmniej zdobywał Mistrzostwo Polski tongue.gif
Dobrze, że powstają stadiony, tylko staram się być sceptyczny bo zauważyłem, że ludzie wszyscy nagle na hurra i budować stadiony. Teraz Białystok, zaraz Kielce, Lublin...wydaje mi się, że te planowane w ramach Euro 2012 są wystarczającą ilością.
Jak to będzie wyglądać po Mistrzostwach - nie ma co gdybać, okaże się wink.gif

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Adam 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2264

Napisano 18 May 2007 - 08:16

CYTAT(kalik)
Teraz Białystok, zaraz Kielce, Lublin...wydaje mi się, że te planowane w ramach Euro 2012 są wystarczającą ilością.

Kielce juz maja...Nie Lublin a Lubin. Ale jesli chodzi o sama mysl....Oby tak wszyscy zdecydowali sie wybudowac takie stadiony smile.gif

Opcje tematu:

Strona 1 z 1