Zagłębie Lubin w II lidze ?!
Napisano 11 May 2007 - 08:27
Czy waszym zdaniem mozliwe ze mistrza Polski powinno sie wyrzucic z Orange Ekstraklasy? Bo moim zdaniem to jest najperspektywniejsza druzyna w naszej lidze.Degradujac ich pozbawiamy sie szans na europejskie puchary w dobrym, polskim wykonaniu. Czemu calkowicie nowe druzyny maja placic za grzechy bylych prezesow ?
Napisano 11 May 2007 - 16:17
Walczyć z korupcją, choćby miało nas to drogo kosztować!
Napisano 11 May 2007 - 16:50
Napisano 11 May 2007 - 17:07
jak zostaną w extraklasie tylko dlatego że dobrze grają to nigdy nie wygryziemy korupcji z polskiej ligi
a jeśli są rzeczywiście dobrzy to wrócą do 1 ligi bez kupowania meczów a jak będą za słabi...cóż , przyjdą inni...
Napisano 11 May 2007 - 19:54
Po spadku najlepsi pilkarze odejda, ligi mistrzow nie bedzie, KGHM moze stracic cierpliwosc i wycofa sie ze sponsorowania..Stracimy ogromna szanse na dogonienie zachodnich druzyn...
Za co karac klub, ktorego byly wlasciciel byl skorumpowany ? Przeciez juz nikt komu postawiono zarzuty w druzynie nie pracuje. Wszyscy zamieszani pilkarze sprzedani a dzialacze wyrzuceni. Czemu trud i zaangazowanie dzialaczy, ktorzy stworzyli swietna ekipe ma sie zmarnowac ?
Napisano 11 May 2007 - 22:36
Tylko jakim kosztem. Kosztem przymknięcia oko na korupcję i odejścia od zasady, że skorumpowany klub ponosi karę.
Zagłębie może spaść do II ligi. Jeżeli wszystki mzawodnikom będzie zależało i faktycznie są dobrzy przez kilka sezonów, a nie jeden, czy dwa, to spokojna głowa -wrócą.
Nie jestem za marnowaniem szans polskiego futbolu, ale jakieś prao obowiązywać musi i nie może być wyjątków. Juventus Turyn spadł do Serie B i jeszcze dostał kilka punktów karnych, a w momencie jego degradacji był mistrzem Włoch, dlaczego Włosi nie bali się wyrzucić tak potężnej drużyny, która nigdy w swojej historii nie spadła do Serie B?
Napisano 11 May 2007 - 22:42
Napisano 11 May 2007 - 22:45
A poza tym zasadnicza roznica jest miedzy Juve a Zagłębiem...Tam umoczeni dzialacze wciaz pracowali.W obecnym Zagłębiu juz nikogo takiego nie ma.
Kalik..a kto bedzie chcial grac w 2 lidze ? Wszyscy wartosciowi zawodnicy odejda. I kim tu walczyc ?
Napisano 11 May 2007 - 22:50
Napisano 12 May 2007 - 00:03
I o to mi chodzi. Chyba prawo i zwalczanie korupcji polega na tym, żeby wszystkich traktować tak samo, a Ty mówisz: Juve mogło spaść bo Włosi mają jeszcze kilka dobrych klubów, a Zagłębie zostanie, bo nie mamy lepszej drużyny. No sorry, ale to bez sensu.
To tak jakbyś z kolegą miał takie same oceny z biologii i Twój kolega dostaje 2 i zalicza, bo biologiczka nie chce mu sprawiać problemów, bo np. ma zagrożenie też z innego przedmiotu, a Ty nie zdajesz z biologii, bo z reszty masz dobre stopnie. Chyba obaj powinniście być traktowani tak samo, a nie wymyślać usprawiedliwienia.
Korupcja jest po prostu nieuczciwa. Kto wie co by się stało gdyby wtedy Zagłębie do Ekstraklasy nie weszło? Może taki Ruch Chorzów grałby w I lidze już w tym sezonie i może też miałby wyniki i lepiej spisałby się w ewentualnej LM. Tego nie wiemy, bo ktoś dał w łapę i to Zagłębie weszło do I ligi.
Napisano 12 May 2007 - 02:27
wg mnie masz "częściowo" racje mówiąc o zagłębiu ale to dzięki tym skorumpowanym działaczom których już nie ma jak mówisz zagłębie jest w 1 lidze, gdyby oni wtedy nie kupowali tych meczów kto wie jakby się potoczyły losy tej drużyny...
w tym wypadku jest odpowiedzialność klubu kogo zatrudnia... trzeba wytępić całą korupcję a potem możemy się brać za LM (Albo Uefa)
Napisano 12 May 2007 - 10:37
Ciezko mi sie z tym pogodzic, ale rozumiem ze korupcja to korupcja.. Czemu jednak nie karze sie czlowieka winnego tylko caly klub ?
Napisano 12 May 2007 - 12:36
co z tego że zrobił wiele złego dla klubu, pracował w nim, był jego częścią a Zagłębie będzie karane za błędy w przeszłości, nikt nie ukarze ich za dzisiejsze wyniki
Napisano 12 May 2007 - 13:55
Napisano 12 May 2007 - 13:58
Juventus pewnie też ma fanów i we Włoszech i na całym świecie a został zdegradowany ...
nieźle grali ale musieli spaść do 2 ligi
to samo może stać się z Zagłębiem
Napisano 12 May 2007 - 14:15
"Walczymy o tytuł mistrza Polski i aresztowanie pana Jerzego F. niczego w tej kwestii nie zmienia. Od dawna twierdzę, że za korupcję należy karać ludzi, którzy się jej dopuścili, a nie kluby. Karanie klubów to stosowanie odpowiedzialności zbiorowej. Czy za przestępstwa popełnione przez konkretnych ludzi, powiedzmy trzech, mają odpowiadać piłkarze, trenerzy, akcjonariusze czy tysiące kibiców przychodzących na nasz stadion?" - mówi prezes Robert Pietryszyn na łamach dzisiejszej Gazety Wyborczej.
"Moją rolą jest dbanie o interes spółki, dlatego dołożę wszelkich starań, aby przeciwdziałać pomysłom ukarania dzisiejszego Zagłębia za przestępstwa popełnione przez ludzi, których tu dawno nie ma. Skorzystam też z wszystkich dostępnych środków prawnych przeciwko każdemu, kto będzie chciał ukarać Zagłębie w kontekście przestępstw popełnionych w przeszłości. Dziwi mnie też fakt, że zatrzymań takich jak to Jerzego F. dokonuje się tuż przed niezwykle ważnym dla nas meczem. Przecież można to było zrobić siedem godzin później." - dodaje szef lubińskiego klubu.
Bardzo madry gosc i na szczescie zna sie na prawie.Bedzie sie odwolywal nawet do Strasburga.Mam nadzieje ze uda mu sie utrzymac Wielkie Zagłębie
Napisano 12 May 2007 - 15:44
Ano dlatego, bo to klub odnosił korzyści, a nie tylko działacz. Gdyby to była korupcja taka, że ten działacz korumpuje kogoś dla prywatnych celów i klub nie ma z tym nic wspólnego, to wtedy odpowiedzialność i konsekwencje dotykają tylko tego pana. W momencie gdy taki działacz korumpuje dla "dobra klubu" i klub ma z tego tytułu przywileje, to jak najbardziej powinien ponieść karę.
wiem, że kibice Lubina chcieliby aby ich drużyna była Mistrzem Polski, żeby grała w LM i pokazała klasę, ale w karierze tego zespołu na samym początku ktoś się zesrał i ten smród będzie ciągnął się za nimi w nieskończoność, póki gówna się nie wywali.
Zbadać sprawę, udowodnić winę i klub ukarać wraz z działaczem.
Napisano 12 May 2007 - 18:21
mega dobre porównanie ^^
ale co racja to racja
jak Zagłębie ma kibiców to będą oni z nimi na dobre i złe i jak ten klub jest rzeczywiście dobry to wróci do 1 ligi

Logowanie