Dobra wiadomość dla fanatyków kultowego kina, szczególnie tych z Katowic i okolic. W 2007 roku odbędzie się jubileuszowa, 10 edycja festiwalu. Festiwal Filmów Kultowych to jedna z największych niekomercyjnych imprez filmowych organizowana na południu Polski. Ideą Festiwalu jest prezentacja najlepszych dzieł sztuki ekranu - filmów fabularnych, niezależnych, animowanych, dokumentalnych, krótkometrażowych, oraz etiud i videoartu. FFK to również projekcje plenerowe, wykłady i spotkania z młodymi twórcami i reżyserami, koncerty jazzowe oraz galeria plakatu filmowego.
Na festiwalu będzie można zobaczyć takie filmy jak "Miś"' Vabank", Pul Fictiom", "Amator", "Spragnieni miłości", "Pociąg do Hollywood","Zwiąż mnie", "Jasminum","Jak rozpętałem II wojnę światową","Czarne i białe w kolorze", "Między słowami""Rejs","C.K. Dezerterzy". Bilety w cenach od 1 zł do 10 zł. Poza filmami odbęda się jeszcze koncerty różnych zespołów.
Co? Gdzie? i Kiedy? można znaleść tutaj!
Myślę że warto wybrać się na chociażby jeden punkcik z programu. Zabawa powinna być dobra, bo nie ma jak to duży ekran i dobry film. Zazdroszczę tym co będą mogli tam być.
info z film.org
Strona 1 z 1
10 festiwal filmów kultowych
Napisano 10 May 2007 - 16:26
ojeje netha dziekuje za info, jak tylko znjade chwilke to na bank skocze tam
Kiedy czegoś mocno pragniesz cały Wszechświat sprzyja temu pragnieniu
Napisano 10 May 2007 - 17:01
kiedyś, dawno w sumie, byłam na festiwalu
plac sejmu śląskiego w Katowicach, niebo nad głowami, wielki ekran i mnóstwo ludzi z własnymi siedziskami
fajnie było
plac sejmu śląskiego w Katowicach, niebo nad głowami, wielki ekran i mnóstwo ludzi z własnymi siedziskami
Napisano 10 May 2007 - 18:00
Nom sporo tego same dobre filmy ja mam spory kawałek drogi to Katowic cały czas na dół A1
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie