Trzecia część przebojowego "Spider-Mana" pobiła rekord otwarcia amerykańskiego box office'u. Film w ciągu trzech weekendowych dni zarobił aż 148 mln dolarów. To absolutnie rewelacyjny wynik!
"Spider-Man 3" zadebiutował w piątek, 4 maja, na 4252 ekranach w USA. I już pierwszego dnia wyświetlania pobił rekord - zarobił 59 mln dolarów. Dotychczasowym liderem "dnia otwarcia" była produkcja "Piraci z Karaibów. Skrzynia umarlaka", która na koncie zgromadziła pierwszego dnia 55,8 mln dolarów. 148 mln dolarów, weekendowy wynik trzeciej części opowieści o człowieku-pająku, to o ponad 10 milionów więcej od dotychczasowego rekordu, który należał do drugiej części "Piratów z Karaibów". W 2006 roku film z gwiazdorskim udziałem Johnny'ego Deppa i Keiry Knightley zarobił w ciągu pierwszego weekendu 135,6 mln dolarów.
Przypomnijmy, że w 2002 roku "Spider-Man" w czasie pierwszego weekendu wyświetlania zarobił 114,8 mln dolarów. Był to pierwszy film w historii, który przekroczył barierę 100 mln dolarów. Dwa lata później "Spider-Man 2" zgromadził na koncie w ciągu weekendu otwarcia 88,1 mln dolarów.
Warto dodać, że budżet filmu "Spider-Man 3" Sama Raimi wyniósł 258 milionów dolarów! Producenci mogą zatem spać spokojnie - warto było wydać aż tyle pieniędzy. Od 1 do 6 maja film zarobił bowiem poza Stanami Zjednoczonymi 227 mln dolarów, co w efekcie daje łączną kwotę w wysokości 375 mln dolarów
źródło interia.pl
Heheh ciekawe, Spider- Man zawsze przebijał inne filmy mimo iż w innych produkcjach czasami zbierały się śmietanki aktorskie. Ciekawie czy ludzie idą na to do kina, z wielkiej miłości do bohaterów komiksów Marvela, czy po prostu utarło się że jak "Spider-Man" o koniecznie na dużym ekranie.
Dodam że nie tylko ekranizacje bija rekordy, w świecie komiksów również.
Strona 1 z 1
"Spider-Man 3" bije rekordy!
Napisano 08 May 2007 - 09:59
zapowiedzi wygladaly niezle, jak zwykle efekty sp-ecjalne na najwyzszym poziomie
kreskowki wyswietlane w tv tez cieszyly sie wilka popularnoscia
Kiedy czegoś mocno pragniesz cały Wszechświat sprzyja temu pragnieniu
Napisano 08 May 2007 - 13:36
CYTAT(netha)
Ciekawie czy ludzie idą na to do kina, z wielkiej miłości do bohaterów komiksów Marvela, czy po prostu utarło się że jak "Spider-Man" o koniecznie na dużym ekranie.
Nie wiem co ludzie widza w tym filmie. Mi sie on osobiscie w ogole nie podoba i na mnie producenci nie zarobili i nie zarobia ani zlotowki.
Listopad 2007 - Forum Lagata - [*]
Napisano 08 May 2007 - 19:11
aaaa ja to juz widzialem
Polecam kazdemu, film normalnie nie z tej ziemi.
www.myspace.com/misio66661 zapraszam na moje MYSPACE
Napisano 09 May 2007 - 14:08
CYTAT(AngeliDevil)
film normalnie nie z tej ziemi.
Domyślam się, troszke sobie poczekam zanim wtrafi na moje dvd
Napisano 09 May 2007 - 15:03
ogl 1 czesc i mi sie podobala!
Musze zalatwic 2 i moze pojde na 3 do kina? :zdziwko
pozyjemy zobaczymy =)
Musze zalatwic 2 i moze pojde na 3 do kina? :zdziwko
pozyjemy zobaczymy =)
Napisano 10 May 2007 - 18:57