Najlepsza przegladarka
Napisano 20 April 2007 - 15:43

Napisano 20 April 2007 - 16:20
Zapach.
FireFox śmierdzi a Maxthon ładnie pachnie
Napisano 20 April 2007 - 16:29
Zapomniałeś jeszcze o wygodzie (ergonomii, łatwości obsługi)
Nie wiem jaka jest najlepsza obiektywnie - ale jak dla mnie osobiście to na razie wygrywa FF, przede wszystkim za:
- prosty interfejs,
- zapamiętywanie bieżącej sesji (taka ciekawa funkcja - być może istniejąca też w innych) - po zamknięciu przeglądarki i ponownym uruchomieniu wczytuje wszystkie ostatnio otwierane strony, działa to także po awaryjnym zamknięciu (np. zamknięcie systemu lub reset kompa). Super funkcjonalność, bo nie trzeba zapisywać stron w ulubionych (no chyba, że mam za dużo zakładek
- wbudowany słownik ortograficzny (w sumie to nie robię błędów, ale przydaje się, bo literówki się też zdarzają
- na szybkość i wydajność nie narzekam - często się zdarza, że mam 30-40 stron otwartych jednocześnie w zakładkach i nic się nie dzieje
Napisano 20 April 2007 - 22:57
A Ty dlaczego nie lubisz tak bardzo Firefoxa, może rozwiniesz swoją myśl ?
Napisano 21 April 2007 - 12:46

Napisano 21 April 2007 - 13:07
bo mu śmierdzi spod ogona
FF miałam przez jakiś czas, nawet jeszcze u mnie siedzi, tylko zbiera kurz
denerwuje mnie w nim otwieranie stron, na kilku często przeze mnie oglądanych się zawieszał (może przez to że spora część jest pisana pod IE) albo nie otwierał całej zawartości.
Powiem ogólnie, że mimo iż tak się droczę to nic powaznego do FF nie mam, to tylko dobrze pieszczona alternatywa, plusem jest to że zdobyła wielu użytkowników, dlatego więcej się przy niej robi, jest większy wybór wtyczek, czasem bardziej a czasem mniej potrzebnych. Do maxthona się po prostu przyzwyczaiłam, szczególnie do funkcjonalności, póki co jeszcze się nie zawiodłam (tfu tfu tfu)
Poza tym jak ktoś się porusza po necie z głową to może nawet korzystać ze starego IE i nic nie powinno się stać.
Napisano 21 April 2007 - 13:13

Napisano 21 April 2007 - 14:22
Nie lubię Maxthona
Po pierwsze dlatego, że korzystam z linuxa - a linuxowej wersji M. raczej nie ma
Po drugie - nigdy go nie używałem - a jak mogę lubić coś, czego nie znam????
Oczywiście też się droczę
Napisano 21 April 2007 - 14:37
w sumie jak bym korzystal z opery czy maxthona byloby podobie jednak juz sie przyzwyczailem do FF... M nie uzywalem a opera faktyczniew wydaje mi sie przebajerzona...
Napisano 21 April 2007 - 14:38
Oczywiście da się to zauwazyć
Żadna z firm nie wydała jeszcze oficjalnego komunikatu, dotyczącego sprzedaży udziałów w Maxthonie firmie Google, jednak serwis TechCrunch dotarł do źródeł, które potwierdzają tę informację. Co więcej, ma to być część większego planu.
Maxthon notuje na świecie ok. 80 mln pobrań, a połowa jego użytkowników mieszka na terenie Chin. Najprawdopodobniej to właśnie o ten rynek chodzi Google, które cały czas pozostaje w cieniu bardzo popularnej w tym kraju wyszukiwarki Baidu.
Wbudowana w przeglądarkę wyszukiwarka generuje znaczną część zapytań wysyłanych do Baidu, a po przejęciu zostanie ona zastąpiona przez Google. W ten sposób firma może zdobyć trochę rynku.
Napisano 16 April 2008 - 22:29
Napisano 29 December 2008 - 19:48
świetną sprawą są też pluginy do niego,
a IE czy opera mogą się schować
Napisano 29 December 2008 - 23:22
tez tak uwazam
Otwieranie kart w 1 oknie, dodatek tab mix plus tez jest dobry i mi pomoga.
IE zbiera za duzo syfu... Chyba, ze cos sie zmienilo? :>
Napisano 09 August 2009 - 22:59

Napisano 10 August 2009 - 19:12
FireFox 3.0
Napisano 10 August 2009 - 19:36

Napisano 10 August 2009 - 20:01
Co do Opery to moim zdaniem ona bardziej zamula kompa, ale jak kto woli. A co do zwiększania popularności to ostatnio narobili tyle szumu wokół siebie, że musiało to jakiś efekt przynieść, a jaki to zobaczymy za jakiś czas.
A dobrą nawet przeglądarką jest Google Chrome. Na razie może i mało funkcjonalna, brakuje wielu rzeczy, ale jak pojawią się jakieś wtyczki/moduły do niej to powinno być ok.
Napisano 10 August 2009 - 21:41

Logowanie