Forum Lagata.pl: Linux SUSE 10.1 - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Linux SUSE 10.1

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 506
  • Rejestracja Tue, 16 May 06

Napisano 01 July 2006 - 01:11

Wlasnie pare godzin temu przebranlem przez instalacje tego OS`u. Powiem szczerze ze wizualnie wyglada ciekawie smile.gif Zainstalowalem go sobie jako drugi system - obok windowsa, na pewnie czaas, zeby zrozumiec i w miare opanowac linukasnim calkowicie zrezygnuj z windowsa - bo do tego daze. Na szczescie interent znalazl mi automatycznie, a jak narazie jedyna rzecza ktora mnie zniechecala jest instalacja, bo trwalo to ok 2 godziny razem z automatyzcna aktualizacja... Teraz pozostaje mi jeszcze pare rzeczy i sporo nauki. A pierwsze co zrobie to przystosuje interface do swoich potrzeb... zawsze miaem weszystko w komputerze tak jak ja tego chcialem. Oczywiscie nie obylo sie bez problemow. Pierwszym bylo wydzielenie miejsca na dysku... oczywiscie musialem podzielic druga partycje na dwie i ta druga zostawic surowa ale terz przynajmniej mam 2 nieprzeszkadzajace sobie OS, ktore wybieram dzieki LELO na strcie. Jest troche zabawy ale wlasnie dlatego zainstalowalem sobie ten system.

I teraz zwracam sie do was z prosba... czy znacie jakies strony z HowTo dla Suse 10.1, faq albo czyms takim co moglo by mnie nakierowac na dobre tory przy kreowaniu wlasnego systemu? Z gory dzieki. Czekam na odpowiedz.
Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 01 July 2006 - 07:38

moze sie to przyda http://linux.howto.pl/newsy,linux-61-4.html , http://newbie.linux.pl/?id=forum&show=...&post=86803 ,
http://www.susek.info/suse.php/content/view/526/41/
jak ci sie przydalo to no to o.k a jak nie to diabli by to wzieli pozdrawiam jaeo
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 506
  • Rejestracja Tue, 16 May 06

Napisano 14 July 2006 - 23:33

O przydalo sie i to bardzo tongue.gif Pozwole sobie jeszcze dodac jedna rzecz. A mianowicie Suse 10.1 nie obsluguje ani znanych formatow takich jak avi albo mp3. Pod tym LINKIEM znajduja sie rozwiazania do tego problemu, na tyle prosto napisane ze nawet najwiekszy nowicjusz sobie z tym powinien poradzic tongue.gif
Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   saniol 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 22
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 11 October 2006 - 12:18

Obsluguje, obsluguje wink.gif Wszystko zalezy od tego czy przy instalacji systemu wraz z nim zainstalowaly sie odpowiednie pakiety. Jesli nie - trzeba to oczywiscie zrobic recznie za pomoca Yast'a, ktory w przypadku Suse'a sluzy do ladowania pakietow

Opcje tematu:

Strona 1 z 1