Tom Hanks rozważa powrót do postaci Forresta Gumpa, która 13 lat temu przyniosła mu wielką sławę.
Gwiazdor, który za rolę Gumpa dostał w 1994 roku drugiego Oscara w swojej karierze, jest podobno zainteresowany projektem sequelu komedii, podobnie, jak Gary Sinise – odtwórca postaci porucznika Dana.
forrest gump 2
Jak donosi strona CinemaBlend.com, producenci Steve Tisch i Wendy Finerman doszli do ugody z twórcą historii “Forresta Gumpa” Winstonem Groomem i pracują nad scenariuszem sequelu autorstwa Erica Rotha na podstawie drugiej powieści Grooma “Gump & Co.”. W jednej z najbardziej zaskakujących scen nowego filmu Gump próbuje rozbudować swoje przedsiębiorstwo krewetkowe i zaczyna obracać się w kręgach najbogatszych i najbardziej wpływowych osób, gdzie spotyka prawdziwego Toma Hanksa.
wydaje mi sie ze 2 czesc juz nie bedzie tak udana jak pierwsza pozyjemy zobaczymy
Strona 1 z 1
Forrest Gump 2 ?
Napisano 13 March 2007 - 11:33
heh ksiazka 'gump i spolka' byla ciekawa... mam nadzieje ze uda im sie na jej podstawie nakrecic dobry film.. i nie spapraja tego..
Napisano 13 March 2007 - 13:34
Sama jestem ciekawa jak to może wyglądać. Książki nie czytałam, zresztą nawet nie wiedziałam że jest.
Napisano 13 March 2007 - 17:29
no Forrest Gump byl/jest filmem 1. klasa, ciekawe czy Tom nadal bedzie umial te ruchy odegrac
jesli wymysla cos na poczet 1 czesci to moze im sie uda sequel...
poczekamy, zobaczymy
Chcialbym, zeby im sie udalo, bo zadko 2 czesc doruwnuje 1...
no i lubie tych aktorów, a Garego za sama role w CSI:NY
jesli wymysla cos na poczet 1 czesci to moze im sie uda sequel...
poczekamy, zobaczymy
Chcialbym, zeby im sie udalo, bo zadko 2 czesc doruwnuje 1...
no i lubie tych aktorów, a Garego za sama role w CSI:NY
Napisano 26 April 2007 - 21:13
hmm, jedynka byla świetna ale wiecie jak to jest,,, sequele sa zwykle slabsze. Tom Hanks jest geniuszem więc wierze ze jednak pociagnie ten projekt i nie zawiedzie wszytkich tych ktorzy oczekują na jego dalsze przygody.
ale fakt faktem ze po prostu niektorych historii nie warto albo nie nalezy ciagnąć. Wg mnie jedna z takich historii jest wlasnie ta Gumpa. Obym sie mylil.
ale fakt faktem ze po prostu niektorych historii nie warto albo nie nalezy ciagnąć. Wg mnie jedna z takich historii jest wlasnie ta Gumpa. Obym sie mylil.

"...tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain.
You are young and life is long and there is time to kill today.
And then one day you find ten years have got behind you.
No one told you when to run, you missed the starting gun..."
Napisano 10 August 2007 - 09:56
Oj tak, w jedynce Hanks zagrał fenomenalnie
Ale jestem ciekawa jak będzie z Forrest Gump2... Nie wiadmomo, przekonamy się gdy wejdzie do kin
Napisano 14 November 2007 - 14:58
Mam nadzieję, że ten projeklt nie dojdzie jednak do skutku. Forrest Gump jest filmem wybitnym, przedstawiającym wspaniałą historię, ale jest to historia zakończona. Nie widzę sensu w kontynuacji, no bo co by mogło się w niej znaleźć? Sequel moze tu tylko zaszkodzić :?
Napisano 19 February 2010 - 13:24
Też jakoś nie widzę drugiej części. Pierwsza jest tak doskonała, ze szkoda psuć efektu.
Napisano 09 April 2010 - 11:27
Ostatnio oglądałem ponownie FG1 i ten film nadal jest genialny. Ciężko będzie zrobić równie dobrą 2
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie