- (4 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
rodzeństwo
Napisano 20 August 2011 - 13:47
http://www.karmimypsiaki.pl/home
Napisano 20 August 2011 - 20:34
Napisano 24 August 2011 - 20:36
Napisano 25 August 2011 - 09:27
ja mimo, że mam brata, nigdy nie musiałam się z nim niczym dzielić. ale robię to, bo lubię. oczywiście on wie , że są takie rzeczy jak komputer , których nie dotyka.
w ogóle dzielenie się to jest super sprawa. albo kupowanie prezentów rodzeństwu. często jest tak, że kupię coś mojemu bratu, a on potem potrafi siedzieć pół nocy i się tym bawić.
wczoraj np kupiłam mu tornister, bo teraz pójdzie do 1-szej klasy. zobaczyłam taki dla niego idealny , to musiałam go wziąć. i wiecie co on robi od wczoraj? spakował do niego wszystko, od książek ( 3 komplety części na cały rok) plus zeszyty, piórnik ,worek na trampki ( włącznie z trampkami) i nawet pudełko na śniadanie
i aż miło się na niego patrzy. wiem , że gdyby nie on, w moim życiu czegoś by brakowało. 7 lat temu wydawało mi się, że zburzył naszą harmonię, ale teraz jestem chyba najszczęśliwszą siostrą pod słońcem. i staram się być jak najlepszą.
to jest takie miłe, kiedy jestem poza domem praktycznie 9 miesięcy w roku, a on codziennie wracając z przedszkola dzwonił do mnie i opowiadał co się wydarzyło.
jeśli obiecywałam ,że wrócę na weekend z uczelni,a jednak coś wypadło i nie mogłam przyjechać, to on nieraz nazywał mnie 'oszukiwańcem' .
i wiedziałam , że sprawiam mu tym zawód. bo on czekał te 5 dni ..a tu nic. będzie musiał czekać kolejne tyle.
i żeby tego było mało- to jestem córeczką tatusia, pomimo swoich 22 lat.
pojawienie się mojego brata na świecie nic nie zmieniło w tej sprawie.
tylko mamy więcej powodów do złości i radości
nigdy bym nie zamieniła tego stanu rzeczy na inny.
Napisano 25 August 2011 - 09:58
Napisano 26 August 2011 - 22:03
przez ostatni rok byłam strasznie zazdrosna kiedy jego drugim idolem stał się wtedy mój obecny chłopak.
no ale teraz na całe szczęście nie muszę się już nim z nikim dzielić .
Napisano 27 August 2011 - 11:15
Napisano 27 August 2011 - 11:51
Napisano 27 August 2011 - 12:55
Imbirowa- masz rację, też bym się nie podzieliła
Napisano 02 November 2011 - 16:17
Użytkownik myaka dnia 19 August 2011 - 19:02 napisał
Pogadać z siostrą/ bratem- jak to obco dla mnie brzmi, ech..
Muszę się pochwalić,że jednak zdecydowaliśmy się na rodzeństwo dla synka
Napisano 02 November 2011 - 16:37
PS. Kurcze, że ludzi w Polsce stać jeszcze na więcej niż jedno dziecko:blink: Ja sam siebie ledwo co utrzymuję
Użytkownik S.B. edytował ten post 02 November 2011 - 16:43
Napisano 02 November 2011 - 17:58
Użytkownik S.B. dnia 02 November 2011 - 16:37 napisał
No jak mieszkasz w blokach i sam wszystko opłacasz to pewnie dużo kasy Ci na te opłaty idzie,na pewno więcej niż w domu prywatnym
A co do dziecka to przy drugim już koszt jest trochę mniejszy,bo nie trzeba kupować wielu rzeczy,które ma się po pierwszym dziecku jak np. łóżeczko,wózek itp.
Napisano 02 November 2011 - 20:24
czasami, szcególnie w wolne dni i wieczory jestem taki smutny że płaczę z bólu że już nie ma z kim pogadać, nie ma z kim w coś pograć. wszyscy kogoś mają a mnie szlak trafia że wszędzie muszę chodzić sam, niemam do kogo wracać do domu....
bardzo zazdroszczę tym którzy mają rodzeństwo bo to wspaniałe wręcz błogosławieństwo nawet jeśli niezbyt się 'kochacie".
oddałbym wszystko aby przez chociarz jeden dzień mieć z powrotem całą swoją rodzinę, przez jeden dzień....
SĄ WIĘC 3 GWARANTOWANE ROBOTY: KUCHARZ, FRYZJER I GRABARZ.
Majętności bogatego to jego silny gród i w jego wyobraźni są jak mur obronny. (Przysłów 18:11)
widocznie bardzo wielu ludzi ma dzisiaj wybitnie płytką wyobraźnię...
Napisano 02 November 2011 - 20:39
Użytkownik semi33 dnia 02 November 2011 - 20:24 napisał
A nie próbowałeś ich jakoś odszukać? Był kiedyś taki program chyba "zerwane więzi" gdzie pomagali odnaleźć rodzinę,pewnie są jakieś ośrodki,które się tym zajmują
Napisano 02 November 2011 - 21:09
SĄ WIĘC 3 GWARANTOWANE ROBOTY: KUCHARZ, FRYZJER I GRABARZ.
Majętności bogatego to jego silny gród i w jego wyobraźni są jak mur obronny. (Przysłów 18:11)
widocznie bardzo wielu ludzi ma dzisiaj wybitnie płytką wyobraźnię...
Napisano 02 November 2011 - 22:49
Napisano 24 November 2011 - 19:08
Opcje tematu:
- (4 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4

Logowanie