vista padla??
Napisano 06 March 2007 - 13:52
nie ma systemow w 100% bezpiecznych ale tak szybkiego zcracowania visty sie nie spodziewalem....
Napisano 06 March 2007 - 14:29
Napisano 06 March 2007 - 15:40
fakt faktem ostatnio coś piszczało po cichu iż takowy crack został wypuszczony ale czekali na potwierdzenie autentyczności wiadomości,Firma Microsoft już łapie sie za głowę jak zabezpieczyć owa luke,zobaczymy poczekamy ale myślę iż pojawi sie następna luka.
Nie udzielam informacji na gg
Napisano 06 March 2007 - 15:43
Napisano 06 March 2007 - 19:41
Napisano 06 March 2007 - 21:31
Tylko nie trzeba jej instalować przez jakieś najbliższe 2 lata.
VISTA = Viruses + Infections + Spyware + Trojans + Adware ;]
Napisano 06 March 2007 - 21:58
Ciekawe
Microsoft sam prowokuje hakerów do działania.
Nic w tym dziwnego, że ludzie chcą złamać jego kod skoro M$ reklamuje Viste jako najbezpieczniejszy system na świecie. Dziwne dlaczego Apple i jego Mac nie ma takich "sukcesów" dotyczących ich systemu ??
Napisano 06 March 2007 - 22:45
No nie??
Albo dlaczego hakerzy z takim zapałem nie piszą wirusów na linuksa, choć teoretycznie prościej, bo cały kod jest dostępny?
Słusznie ktoś zauważył, że w tej chwili jak ktoś musi/lubi używać windy, to najlepiej XP (Pro) + sp2. Można kupić za niewielkie pieniądze (widziałem po 200 zł
Napisano 03 September 2007 - 14:47
Vista, Twoim zdaniem jest to dobry system? Moze i jest, ale dla ludzi, ktorzy cenia grafike.
Zamieszczam screena z Pulpitu Windowsa Visty, rzeczywiscie mozna byc pod wrazeniem, ale nie kazdy ma mocarny komputer, na ktorym ruszy Vista.
Gdyby ten system operacyjny mial mniejsze wymagania, wiecej ludzi by z niego korzystalo.
Oczywscie, nie ma mowy o tym, ze Vista ma swietne zabezpieczenia, bo zawsze sie znajdzie male "ale".
Pozdrawiam
nAGER
http://golono.wrzuta.../vista_style_xp
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
Napisano 06 October 2007 - 15:54
Ja mam Vistę i uważam, że wiele aspektów zasługuje na naprawdę wielkie plusy.
Kopiowanie i przenoszenie plików na dysku jest chyba 5x szybsze niż w XPeku, komunikacja z urządzeniami USB jest bardzo usprawniona, tak samo przesyłanie plików... Fakt, ma jeszcze dużo błędów, ale poprzednik zwany iXPekiem zaczął działać porządnie dopiero po SP2...
Myślę, że tak drastyczne wypowiedzi lepiej pozostawić na trochę później
Napisano 16 November 2007 - 13:08
- KB941649 - aktualizacja zwiększająca kompatybilność, niezawodność i stabilność systemu - rozszerza czas pracy na bateriach, poprawia stabilność połączeń bezprzewodowych, skraca czas reakcji po chwili nieaktywności systemu,
- KB941600 - aktualizacja dla komponentów USB - poprawia zachowanie po powrocie ze stanu uśpienia/hibernacji, które powodują 1-2% zawieszeń systemu,
- KB941229 - aktualizacja dla Windows Media Center - poprawia przede wszystkim problemy na styku Media Center PC - Microsoft Xbox 360 (używanego jako Media Center Extender).
Zostały już one wcześniej wydane w formie niezależnego instalatora pobieranego z Microsoft Downloads.
źródło: www.microsoft.com
wcześniej lub później musiało to nastąpić,ciekaw jestem kiedy zakończa ta sytuacje.
Nie udzielam informacji na gg
Napisano 16 November 2007 - 16:39
moim zdaniem zupelnie niepotrzebne.
smiech. Zamiast dbac o bezpieczenstwo w sieci, to wymyslaja takie bzdety
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II

Logowanie