CYTAT
Symantec najpierw gani Vistę, a potem ją chwali. Najnowszy raport donosi, że Windows Vista radzi sobie świetnie ze wszystkimi typami złośliwego oprogramowania (w tym także z rootkitami atakującymi jądro systemu). Aby program taki zainstalował się na komputerze, użytkownik musi potwierdzić operację w oknie monitu mechanizmu UAC. W raporcie znalazła się też przestroga, że w końcu hackerzy znajdą "haka" na Vistę, gdyż nie ma systemu w pełni bezpiecznego.
CYTAT
Z darmowych warto zwrócić uwagę na programy Avast i AntiVir Personal Edition. Poniżej strona z porównaniem skuteczności produktów antywirusowych.
Link: Anti-Virus Comparative (luty 2007)
źródło: http://www.microsoft.com
hym troszkę szkoda iz Vista nie zawiera w sobie samego oprogramowania antywirusowego,ale wówczas inne by nie miałby jak zarobić na swoich produktach,zaś z mojej strony dodam iz firma Symantec nie wydała do tej pory swojego produktu pod system Vista,sam o tym wiem bo probowałem go zainstalować i nie ma takowej możliwości,zobaczymy za jaki czas firma Symantec wyda swój produkt pod Viste,z jedynych anty wirusów które używam to AVG Free Edition jak narazie bardzo dobrze sie sprawuje.

Logowanie