Młoda stażystka, której matka obecnie cierpiąca na Alzhaimera była wspaniałym i dobrze znanym chirurgiem. Pierwszą noc spędza z przypadkowym facetem który okzauję się jej przełożonym - dr. Derek Shepherd. Mimo wszytsko stara się pokazać że jest dobrą stażystką i chce zostać chirurgiem.
Greorge O' Malley
Fajtłapowaty stażysta, który nie za bardzo zna się na tym co robi, dość często popełnia blędy narażając się na zła opinię u lekarzy. Jednak nie poddaje się i nadal walczy by być chirurgiem.
Christina Yang
Ambitna absolwentka Stanfordu, rozpoczynająca staż w szpitalu w Seatle razem z czwórką innych stażystów. Marzy by zostać chirurgiem i stara się zrobić wszystko by to osiągnąć.
Alex Karev
Już pierwszego dnia swojego stażu stawia złą diagnozę. Ponieważ jest arogancki i pewny siebie straci możliwość na zaufanie u innych stażystów. Również złe wrażenie wywiera na Izzie z którą pierwszego dnia współpracuje. Mimo to dąży do tego by być chirurgiem.
Isobel "Izzie" Stevens
Była modelka która zostaje stażystką. Radzi sobie jednak bardzo dobrze. Szybko zyskuję przyjaciół i zaufanie. Jednak jest negatywnie nastawiona do Alexa z którym musi współpracować. Zostaje współlokatorką Meredith. Tak ja każdy ze stażystów chce zostać chirurgiem
źródło onet.pl
Serial w tematyce "Ostrego dyżuru" jednak wydaje mi się bardziej luźny. Mi podoba się bardzo. Polecam
więcej informacji co? kto? gdzie? patrz ===>tutaj

Logowanie