No nie wierze ludziska że nikt nie miał stycznosci z jednym z najstarszych systemów. Na pewno ktoś chociaż raz był zmuszony do jego użytku. W końcu kiedys instalowaliście Windowsa 3.11, 98, 98 czy ME. Nie kusi was na wspomnienia. Cuż to za piękne uczucie - wpisywać ciagi znaków aby sformatowac dysk twardy czy dyskietkę, nie mówiąc o kopiowaniu plików.
Strona 1 z 1
A co z DOS-em?
Napisano 25 June 2006 - 17:47
jak zaczynalem zabawe z PC to jeszcze nawet nikt nie myslal o Windowsie - zaczynalem na 286 bez twardego dysku - czysty dos na dyskietce w drugiej stacji dyskietka z Turbo Pascalemlub Tagiem - piekne czasy - wtedy trzeba bylo myslec przy komputerze a nie bezwladnie klikac w ikonki - pozniejszy sprzet juz mial 40 MB dysku twardego - co to byla za rakieta Win 3.11 grafika herkules !!! 14 cali mono monitor
i prince of persia arkanoid - szal
- (a wczesniesnie mialem atarii 65 XE - unikalny model jeszcze kaseciak i zabawy w Basicu - no River Raid - najbardziej miodna gra z jaka sie spotkalem)
Napisano 26 June 2006 - 10:54
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę
Nie udzielam informacji na gg
Nie udzielam informacji na gg
Napisano 29 August 2006 - 19:55
Umnie na szafie lezy jeszcze ORYGINALNA, ksiazka microsoftu < -- O.o szok conie ;p, a tak na powaznie to wiem ze ten system mialem,ale zebym mial doniego jakis sentyment niebardzo dopiero od win95
, pozniej 98 > 98se > XP H> XP P : ), na wiste mam zaslabego kompa chyba ; /
Trance 4EVER ! : )
Napisano 14 September 2006 - 23:04
Do tej pory czasem używam DOSa aby przekopiować pliki w przypadku całkowitej klapy systemu, nieraz dzięki dyskietce z DOSem uratowałem spore zbiory zdjęć, dokumentów, muzyki.... Oczywiście mam system plików FAT32.
Napisano 11 October 2006 - 12:15
Heh.. jak ktos chce pomontowac i poformatowac dysk przy pomocy wiersza polecen to zawsze ma taka mozliwosc w konsoli linuksowej.
A co do DOS'a to jak dla mnie swoja role juz odegral i jego era dawno dobiegla konca.
A co do DOS'a to jak dla mnie swoja role juz odegral i jego era dawno dobiegla konca.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie