Strona 1 z 1
Azureus
Napisano 25 February 2007 - 16:58
Siema ziomki
Mam pytanko, sciagnalem Azureusa (bitcomet client) i nie wiem jak go ustawic. Moze mi ktos podac jakies lepsze ustawienia? Na jakim porcie najlepiej sciagac itd
Thx
www.myspace.com/misio66661 zapraszam na moje MYSPACE
Napisano 25 February 2007 - 17:03
u mnie na ustawieniach z instalki zasuwa, az milo nic nie kombinowalem, poza puszczeniem tego portu na routerze - ale z tego co czytalem to na kazdy klient torrenta roznie sie sprawuje na roznych laczach, wiec trzeba potestowac - u mnie np bitconekt wogole nie dzialal a azor zasuwa ponad 200 kilo - bez kombinacji - wazne by byl port odblokowany
Napisano 25 February 2007 - 18:20
no nie wiem jak to jest, ja mam neta poprzez router z drugiego kompa na dole. cos grzebalem w ustawieniach portow i teraz mi sciaga moze po 5 kilobitow na sek. co na innych programach ciagnie po 2 Megabajty na sek. Mam zajebiscie szybki internet a tak wolno sciaga. nie wiem jak to ustawic, jaki port najlepiej
Mam Azureusa 3.0. Caly czas mi pokazuje jakis problem z NATem
Jak to cholera ustawic to ja nie wiem.
www.myspace.com/misio66661 zapraszam na moje MYSPACE
Napisano 16 April 2007 - 10:34
Mala uwaga na przyszlosc dla uzytkownikow sieci BT. Azureus - dobry , ale zjada spore poklady pamiecie rAM , BitCommet - jeden z najlepszych programow , ale banowany na wielu zamknietych trakerach , uTorrent - najlepszy , bo .. najlepszy =]
NAT - oznacza iz nie masz zew IP. przez to nie moesz sie laczyc z innymi natowcami , stad gorsze predkosci .
nie wiem czy przed babraniem sie miales nat czy nie - jezeli nie to znajac ciebie nie poczytales ani w necie o przekierowaniu portow , ani nie zrobiles kopii ustawien .
czesto jest tak ze dostawcy internetu blokuja porty najczesciej sa to :
Direct Connect 411 - 413
Kazaa 1214
eDonkey 4662
Gnutella 6346 - 6347
BitTorrent 6881 - 6889
dlatego nalezy wybierac spoza tych zakresow
sory ze odgrzewam kotleta
NAT - oznacza iz nie masz zew IP. przez to nie moesz sie laczyc z innymi natowcami , stad gorsze predkosci .
nie wiem czy przed babraniem sie miales nat czy nie - jezeli nie to znajac ciebie nie poczytales ani w necie o przekierowaniu portow , ani nie zrobiles kopii ustawien .
czesto jest tak ze dostawcy internetu blokuja porty najczesciej sa to :
Direct Connect 411 - 413
Kazaa 1214
eDonkey 4662
Gnutella 6346 - 6347
BitTorrent 6881 - 6889
dlatego nalezy wybierac spoza tych zakresow
sory ze odgrzewam kotleta
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie